style-talk-οlivia-palermo-92535
©Jason Kim

Πώς ορίζετε το στιλ; Για μένα το στιλ είναι η έκφραση της καλύτερης εκδοχής του εαυτού σου. Έχω στηρίξει το brand μου γύρω από αυτό ακριβώς το concept, παρακινώντας τους ανθρώπους να αναζητούν το καλύτερο για τους ίδιους.

Style Talk: Οlivia Palermo-1
©Jason Kim

Ποιος είναι ο μέντοράς σας; Όλες οι γυναίκες της ζωής μου! Η μητέρα μου, η θεία μου και η Diane von Furstenberg είχαν πολύ μεγάλη επιρροή επάνω μου, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

Ποια θεωρείτε καθοριστική στιγμή στην καριέρα σας; Μέχρι αυτή τη στιγμή, τη σχέση μου με τους καταπληκτικούς ανθρώπους με τους οποίους είχα τη χαρά να συνεργαστώ. Το να έχω μια υπέροχη ομάδα γύρω μου είναι ό,τι σημαντικότερο για μένα. Ελπίζω ότι η συστηματική δουλειά που κάνουμε με τη νέα μου ομάδα εδώ και έναν χρόνο θα είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου.

Style Talk: Οlivia Palermo-2
©Jason Kim

Ποιος σχεδιαστής πιστεύετε ότι έχει το πιο ισχυρό όραμα αυτή τη στιγμή; Τα σχέδια του Pierpaolo Piccioli εμπεριέχουν φαντασία και απευθύνονται σε πολλές γυναίκες (και άντρες!). Tο όραμά του με εμπνέει.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Έλληνας σχεδιαστής;  Η μία και μοναδική, η βασίλισσα των prints Mary Katrantzou!

Style Talk: Οlivia Palermo-3
©marykatrantzou.com

Ποια τρία βιβλία θα προτείνατε σε έναν λάτρη της μόδας; Οποιοδήποτε βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο Assouline. Τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό είναι αυτά για τον πολυτελή οίκο Cartier, για τον Giancarlo Giammetti του Valentino και ολόκληρη η σειρά για τον Dior, που ανακάλυψα πρόσφατα στα αρχεία του και περιγράφει την πορεία του μέσα στα χρόνια και το όραμα των καλλιτεχνικών διευθυντών του.

Style Talk: Οlivia Palermo-4
©www.assouline.com

Ποιο είναι το καθημερινό σας στιλ; Το προσωπικό μου στιλ είναι εκλεκτικό, με προσεγμένη, tailored αισθητική. Αγαπώ τα χρώματα και τον συνδυασμό glamorous με απλά κομμάτια, ενώ φροντίζω πάντοτε να φοράω τα κατάλληλα αξεσουάρ.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας κόσμημα; Εκτός από το δαχτυλίδι των αρραβώνων μου, οτιδήποτε vintage Verdura.

Style Talk: Οlivia Palermo-5
©Vintage Pleiades

H πρώτη σας τσάντα; Μια nubuck suede Fendi Βaguette που μου χάρισε η μητέρα μου στα 16α γενέθλιά μου. Την έχω ακόμη και προσφάτως την κράτησα στο πάρτι του οίκου κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

Το αγαπημένο σας ανοιξιάτικο άρωμα; Θεωρώ απαραίτητο για την άνοιξη το Guerlain Muguet.

Style Talk: Οlivia Palermo-6
©Guerlain

Ποια είναι η πιο πρόσφατη αγορά σας; Μόλις αγόρασα το πιο σικ Giambattista Valli κοστούμι, το οποίο φόρεσα στο σόου υψηλής ραπτικής του για τη σεζόν S/S ’19, καθώς και ένα Balmain Couture παλτό του 1960, που ανακάλυψα στη Μarché aux Puces de Saint-Ouen του Παρισιού.

Πώς θα συνδυάζατε ένα λευκό πουκάμισο; Με ένα κομψό δερμάτινο παντελόνι.

Προτιμάτε τα βολικά sneakers ή τα κομψά ψηλοτάκουνα; Και τα δύο, για διαφορετικές περιστάσεις. Αλλά, αν έπρεπε να διαλέξω ένα, πιθανότατα θα ήταν τα ψηλοτάκουνα.

Style Talk: Οlivia Palermo-7
©Jason Kim

Ποιο είναι το πιο οικονομικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας το οποίο λατρεύετε; Έχω πάρα πολλά εξαιρετικά κομμάτια από τα Zara στην ντουλάπα μου, συγκεντρωμένα εδώ και χρόνια.

Και το πλέον εμβληματικό; Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι οι μπότες πάνω από το γόνατο του Jimmy Choo.

Ποια είναι η αγαπημένη σας τάση για την τρέχουσα σεζόν;  Δεν είμαι υπέρ των τάσεων, αλλά βρίσκω φοβερά ενδιαφέρουσα τη νέα χρήση της δαντέλας, που είδαμε σε πολλά σόου. Και, ασφαλώς, τα color blocked γυαλιά ηλίου, όπως αυτά που δημιούργησα σε συνεργασία με τη Westward Leaning. 

Style Talk: Οlivia Palermo-8
©Westward Leaning and Olivia Palermo

Ποιο είναι το ιδανικό power dress για εσάς; Ένα power jacket.

Αγαπημένοι σας λογαριασμοί στο Instagram; Ασφαλώς οι @dolly_pawton και @kenichi_nagase! 

https://www.instagram.com/p/Bp7oS2ElVF5/

Δημοσιεύθηκε στη Vogue Greece Απριλίου 2019.