style-talkvirginie-mouzat-96181

Η Style Expert και πρώην Editor-In-Chief of Fashion του γαλλικού Vanity Fair, μιλάει στην Editor-In-Chief της Vogue Greece για όλα όσα την εμπνέουν στη μόδα.

Style Talk:<br>Virginie Mouzat-1
©Filep Motwary
1/1
Native Share

Ποια θεωρείτε την πιο καθοριστική στιγμή στην καριέρα σας; Την κριτική μου στη Le Figaro για το show του Tom Ford τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’12, την κυκλοφορία των βιβλίων μου από τις εκδόσεις Albin Michel (σ.σ. Une Femme sans Qualités, 2009. La Vie Adulte, 2010) και το cover story με τον Hedi Slimane για το γαλλικό Vanity Fair.

Υπήρξε κάποιος – ή κάποιοι – που σας ενέπνευσαν; Μέντορες του στιλ υπήρξαν για μένα από την Catherine Deneuve στα νεανικά της χρόνια μέχρι την Greta Garbo στην ωριμότητά της. Και κάποιες φωτογραφίες του Helmut Newton, στις οποίες το γυμνό είναι τόσο κομψό όσο ένα επίσημο κοστούμι.

Στη μόδα σήμερα ποιον θεωρείτε οραματιστή; Τη Miuccia Prada –την οποία λατρεύω–, ενώ αγαπώ και τη δυναμική του Demna Gvasalia στον οίκο Balenciaga.

Πώς ορίζετε το στιλ; Διαχρονικό, ανεπιτήδευτο, στηριγμένο σε εντυπωσιακά κοσμήματα.

Το δικό σας καθημερινό στιλ σε τι στηρίζεται; Θα έλεγα ότι είναι μια μείξη θηλυκότητας και ανδρόγυνου, με blazer και κοσμήματα.

Ποιο είναι το ιδανικό για εσάς κόσμημα; Ένα βραχιόλι-χειροπέδα από την Aurelie Bidermann ή τον Reed Krakoff – στην προ Tiffany εποχή του.

Ως γυναίκα της δράσης, ποιο θεωρείτε ιδανικό power dress; Χωρίς συζήτηση, το κοστούμι.

Πώς θα προτείνατε σε μια γυναίκα να φορέσει ένα λευκό πουκάμισο; Θα πρότεινα να είναι oversized, δανεικό από την ντουλάπα του αγαπημένου της, και να το φορέσει κατάσαρκα και ξυπόλυτη ένα καλοκαιριάτικο πρωινό.

Εσείς ποια παπούτσια προτιμάτε; Τα άνετα, ογκώδη sneakers ή τα κομψά ψηλοτάκουνα; Και τα δύο. Τα αγαπημένα μου είναι των Pierre Hardy, Paul Andrew και Stella Luna.

Ποια ήταν η πρώτη σας τσάντα ως διευθύντρια μόδας; Μια κλασική 2.55 ζέρσεϊ Chanel.

H τελευταία σας αγορά; Ένα κομμάτι Valentino, από την κολεξιόν που παρουσιάστηκε στο Τόκιο.

Στην γκαρνταρόμπα σας θα έχετε και οικονομικά κομμάτια. Ποιο λατρεύετε; Το Levi’s jean jacket.

Και το πιο εμβληματικό; Ένα Gucci κοστούμι του Alessandro Michele, που όλοι νομίζουν ότι είναι vintage Rive Gauche.

Αποκαλύψτε μας το αγαπημένο σας άρωμα. Φοράω πάντα το Youth Dew της Estée Lauder.

Ποια είναι τα τρία βιβλία που θα προτείνατε σε έναν λάτρη της μόδας; Το Light Years του James Salter, η ηρωίδα του οποίου είναι η επιτομή του στιλ, το Coco Chanel της Edmonde Charles-Roux και το Μemos: The Vogue Years της Diana Vreeland.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας λογαριασμοί στο Instagram; Αυτοί των Suzanne Koller, Stella Luna, Marie Marot, Ezra Petronio και Vincent Darré.

Ποια τάση ξεχωρίσατε από τις κολεξιόν της τρέχουσας σεζόν; To βραδινό κορμάκι/μαγιό του Antony Vaccarello για τον οίκο Saint Laurent.

Έχετε κάποιον αγαπημένο Έλληνα δημιουργό; Βεβαίως, τον θρυλικό Ηλία Λαλαούνη.Δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαΐου της Vogue Greece.

Διαβάστε εδώ το style talk του τεύχους Απριλίου με την Olivia Palermo.