το-conversations-with-friends-της-sally-rooney-γίνεται-σειρά-όσα-ξέρ-143796
©Courtesy of publishers

Η επιτυχία της Ιρλανδής συγγραφέως Sally Rooney συνεχίζεται με ταχύ ρυθμό. Δεν είναι μόνο το δημοφιλές μυθιστόρημα της Normal People (2019) που έγινε τηλεοπτική σειρά στο Hulu και έχει ήδη συγκεντρώσει διθυραμβικά σχόλια και κριτικές, αλλά και το λογοτεχνικό της ντεμπούτο Conversations With Friends (2017) ετοιμάζει την τηλεοπτική του εκδοχή. Το νέο το γνωρίζουμε από τον περασμένο Φλεβάρη, παρά ταύτα η επιτυχία του Normal People μας γεμίζει με αγωνία, όπως και πολλά ερωτήματα, για το τι ακριβώς θα δούμε στις οθόνες μας. Συγκεντρώσαμε, παρακάτω, όλα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα.

Που θα το δούμε;

Οι συντελεστές αποφάσισαν να φτιάξουν μια σειρά 12 επεισοδίων, τα οποία θα προβληθούν στο BBC Three.

Ποιους θα δούμε πίσω απ’ την κάμερα;

Το καστ των βασικών συντελεστών, είναι ίδιο με αυτό του Normal People. Έτσι, στο τιμόνι της σκηνοθεσίας θα δούμε τον υποψήφιο για Όσκαρ Ιρλανδό κινηματογραφιστή, Lenny Abrahamson, ενώ την προσαρμογή του βιβλίου σε τηλεοπτικό σενάριο έχει αναλάβει η Βρετανή σεναριογράφος Alice Birch.

Γιατί το δεύτερο μυθιστόρημα της Rooney έγινε τηλεοπτική σειρά πριν από το πρώτο της;

Σύμφωνα με τους Irish Times, ο επικεφαλής του BBC Drama, Piers Wenger, είπε ότι η αρχική σκέψη ήταν να γυριστεί πρώτα το Conversations With Friends, αλλά τελικά η Rooney αποφάσισε  ότι το Normal People θα μπορούσε να βρει καλύτερη ανταπόκριση στο τηλεοπτικό κοινό, καθώς οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι πιο εύκολο να πάρουν σάρκα και οστά, σε σύγκριση με τους χαρακτήρες του Conversations With Friends.

Πότε θα κυκλοφορήσει η σειρά;

Δεν υπάρχει, ακόμα, κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας και, δυστυχώς, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά, καθώς τα γυρίσματα θα καθυστερήσουν σίγουρα από την πανδημία COVID-19. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως να δούμε μια πιο χαλαρή – D.I.Y. έκδοση νωρίτερα απ’ το αναμενόμενο.

Ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν;

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το casting, αλλά αν μπορούμε να κάνουμε τις δικές μας προτάσεις, πόσο υπέροχο θα ήταν να δούμε τη Saoirse Ronan ή τη Louisa Harland (γνωστός και ως Orla) στον ρόλο της πάντα μπερδεμένης και πάντα κλεισμένης στον εαυτό της Frances;

Read more at vogue.com

Διαβάστε επίσης | Emma Watson, τι διαβάζεις τώρα;

MHT