η-οικογενειακή-τραγωδία-του-βασικού-μ-93346
©AFP\VISUALHELLAS.GR

Τρία από τα τέσσερα παιδιά του Anders Holch Povlsen, βασικού μετόχου της βρετανικής πλατφόρμας ηλεκτρονικών πωλήσεων ASOS, σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις της 21ης Απριλίου στη Σρι Λάνκα. Την είδηση επιβεβαίωσε στον Guardian εκπρόσωπος της αλυσίδας ένδυσης Bestseller, η οποία ανήκει στον Δανό επιχειρηματία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο Povlsen, η σύζυγος του Anne Storm Pedersen και τα τέσσερα παιδιά τους βρίσκονταν σε διακοπές στο ξενοδοχείο Shangri La στο Κολόμπο όταν έγιναν οι επιθέσεις την Κυριακή του Καθολικού Πάσχα.

Διεθνή πρακτορεία την Τρίτη μετέδιδαν ότι την ευθύνη για τις επιθέσεις που είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο 321 ανθρώπων και των τραυματισμό 500, ανέλαβε μέσω του πρακτορείου του, Amaq, το Ισλαμικό Κράτος, ως αντίποινα για τις φονικές επιθέσεις σε τεμένη του Christchurch στη Νέα Ζηλανδίας στις 15 Μαρτίου.

Πέρα από την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον χώρο της μόδας, ο Povlsen είναι ιδιοκτήτης ενός σημαντικού αριθμού ακινήτων στη Σκωτία, μεταξύ των οποίων και το Aldourie Castle. Ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οι αγορές αυτές είναι μέρος ενός σχεδίου για την προστασία και τη συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σκωτσέζικων Highlands.