weekly-edit-η-vogue-επιλέγει-τα-καλύτερα-της-εβδομάδ-92507
©Elena Tsirozidou

Δοκιμάσαμε:

κοσμήματα που χορεύουν, τα κοσμήματα της Σοφίας Παπακώστα όταν βρέθηκα στην έκθεση «Α Jewel Made in Greece» στο Zάππειο, αυθεντικά, όσο φολκλόρ αντέχουμε, και λίγες ημέρες μετά είδα ότι την παρουσίαζαν στη γαλλική έκδοση της Vogue ως την Ελληνίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων που εμπνέεται από την αρχαιοελληνική και την βυζαντινή τέχνη για να αφηγηθεί ιστορίες. Σκουλαρίκια με κόρες και Καρυάτιδες της αρχαιότητας, «αφετηρία» την Κάρπαθο, τη γενέτειρα της, σαν ετεροχρονισμένα, ανάγλυφα στολίδια σε έργα τέχνης.

https://www.instagram.com/p/BpCTUW-nVMa/

Ξεχωρίσαμε:

την πιο μικρή τσάντα που γεννήθηκε ποτέ στον παγκόσμιο χάρτη της μόδας. Χωράει μόνο μια πιστωτική κάρτα, ίσως και καραμέλες ή στην καλύτερη περίπτωση ένα USB, ένα ακουστικό AirPod, ούτε καν το ζευγάρι του. Την παρουσίασε ο νέος γαλλικός οίκος Jacquemus στην πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, χωράει στην παλάμη του ενός χεριού, έχει και ονοματεπώνυμο: Μini Le Chiquito. Eυτυχώς που υπάρχει και το Ιnstagram, που λειτουργεί συχνά (και) σαν μεγεθυντικός φακός.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-1
©Gorunway.com

Περιμένουμε:

να παρακολουθήσουμε στο Netflix την Gwyneth Paltrow, όχι σαν ηθοποιό, αλλά σαν γκουρού της ευεξίας πλέον, με το Goop να συνεργάζεται με το Νetflix για σειρά ντοκιμαντέρ, 30 επεισόδια, 30 μικρά μαθήματα ζωής, ομορφιάς και μόδας. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, ερευνητές, επιστήμονες, συγγραφείς, σχεδιαστές, ψυχολόγοι, θα έχουν το δικό τους κανάλι, με την Gwyneth σε ρόλο «παρουσιάστριας».

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-2
©Shutterstock

Ακολουθήσαμε:

τη διεύθυνση @Old Celine στο Instagram (αν και δεν αποτελεί πρωτοβουλία του οίκου μόδας), όχι τόσο από νοσταλγία, όσο γιατί μετά την αποχώρηση της Phoebe Philo, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Αν έχετε αγαπήσει τις παλιές, διαφημιστικές καμπάνιες του οίκου για μια δεκαετία, τα skateboards, τα ρούχα και αξεσουάρ που φορέθηκαν, πέρα από τάσεις, νιώθεις λίγη νοσταλγία. Η Rihanna δηλώνει φανατική συλλέκτρια. Tης παλιάς Celine. Είναι μέχρι να μπούμε στο πνεύμα της new Celine, πιο bourgeois chic από ποτέ. Σίγουρα, λιγότερο θυμωμένης.

View this post on Instagram

A post shared by old CÉLINE (@oldceline) on