the-x-file-κορίτσια-στο-χακί-πώς-απεικονίζοντ-214056

Παρατηρώ πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία αναμοχλεύει όλη τη μάτσο κουλτούρα, με την οποία έχει γαλουχηθεί η ελληνική κοινωνία. Στα βίντεο που γίνονται viral πρωταγωνιστούν είτε οι αιμοδιψείς άνδρες του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ που παρελαύνουν σε άψογη παράταξη, είτε «Ουκρανές καλλονές που προτάσσουν τα στήθη τους για την πατρίδα». Μπορεί ο τελευταίος «γιωτάς» (εκ του Ι3 ή Ι4, όπως ονομάζονται οι κατηγορίες που δηλώνουν μειωμένες υποχρεώσεις του στρατεύσιμου λόγω κάποιου προβλήματος υγείας αν και συνήθως έτσι αποκαλούνται οι κοπανατζήδες) να έχει άποψη για την επιχειρησιακή δεινότητα των ρωσικών δυνάμεων, την αποτελεσματικότητα των τουρκικών drones στις συγκρούσεις ή τη χρήση πυρηνικών από τον Πούτιν, οι γυναίκες όμως είναι διακοσμητικές στην τρέχουσα κρίση.

Καμία φορά είναι γριούλες που εκπλήσσουν (γιατί άραγε;) με την τόλμη τους. Αλλες είναι μαμάδες που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς με τα μωρά τους αγκαλιά.  Πάντα όμως είναι παθητικές, θύματα ή διακοσμητικές, κατάλληλες μόνο για ευχάριστα βίντεο στο ΤΙΚ ΤΟΚ: ντυμένες στο χακί, να τραγουδούν με ηδυπαθή χείλη ραπ τραγούδια. Τα όπλα στα χέρια των κοριτσιών αυτών είναι φαλλικά σύμβολα, δεν σκοτώνουν, ερεθίζουν σεξουαλικά.

Οι Ελληνες άνδρες μετατρέπονται σε αγοράκια που παίζουν με μολυβένια στρατιωτάκια, βγάζοντας πολεμικές ιαχές σαν να συμμετέχουν οι ίδιοι στις εχθροπραξίες («μπαμ, μπουμ, πχίου πχίου»), ενώ οι γυναίκες καθηλώνονται σε εξίσου παραδοσιακούς ρόλους και ταυτίζονται με τις χαροκαμένες μαμάδες που περιμένουν να τούς γυρίσουν τους γιους τους σε φέρετρα. Στήνω αυτί στα πηγαδάκια στα οποία άνδρες συζητούν για τον πόλεμο, κι ακούω συχνά το ίδιο αστείο. «Θα γεμίσουμε πρόσφυγες από την Ουκρανία και κυρίως γυναίκες», λέει ο ένας κι ο άλλος απαντάει με locker room αίσθηση του χιούμορ «Ω, μακάρι». Στη συνέχεια αφηγούνται τις εμπειρίες τους από όμορφες γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη, γιατί επιζεί ακόμη το σοβιετικής εποχής κλισέ στην Ελλάδα πως «με μια οδοντόβουρτσα βγάζεις γκόμενα» και ότι όλες στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού εκδίδονταν.

Αν η Ρωσία και η Ουκρανία είχαν φύλο θα ήταν άνδρας και γυναίκα αντίστοιχα. Το είπε ξεκάθαρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν για την υποχρέωση του Ουκρανού ομολόγου του να εφαρμόσει τη συμφωνία του Μινσκ: «Σου αρέσει ή δεν σου αρέσει, είναι καθήκον σου, ομορφιά μου». Η Μόσχα είναι ο επιβήτορας, το Κίεβο η φοράδα. Eνα meme που κυκλοφόρησε ευρέως ισχυρίζεται πως το πρόβλημα με τη Ευρώπη είναι ότι απέναντι στον σκληροτράχηλο Ρώσο υπουργό Αμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, έχει να αντιτάξει «έξι χαμογελαστές, εμφανώς φιλάρεσκες κυρίες, τις υπουργίνες Αμυνας Γαλλίας, Ολλανδίας, Γερμανίας, Βελγίου, Ισπανίας και Δανίας».

Συμπέρασμα: Οι άνδρες δεν φοβούνται τον πόλεμο, παίρνουν τα όπλα και ρίχνονται στη μάχη. Οι γυναίκες είναι φοβιτσιάρες, αγαπούν την ειρήνη: παίρνουν τα όπλα και ρίχνονται στη διπλωματία ή στο ΤΙΚ ΤΟΚ.

MHT