colombian-manicure-οι-3-απαραίτητες-συνήθειες-για-υγιή-273385
©Matejanova/Instagram

Το colombian manicure αφορά την περιποίηση των νυχιών δίνοντας τη μεγαλύτερη προσοχή στην ολοκληρωμένη φροντίδα των χεριών και των νυχιών. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα από τα κέντρα ομορφιάς που ειδικεύονται στα #manipedis, έχουν στη σειρά τους προϊόντα περιποίησης από τη μάρκα Masglo, ένα σύμβολο στην Κολομβία με περισσότερα από 40 χρόνια ιστορίας. Στην πραγματικότητα, η κουλτούρα για τη φροντίδα των νυχιών σε αυτή τη λατινική χώρα, είναι μια από τις πιο βαθιά ριζωμένες από την εφηβεία. Έτσι περιγράφουν η María Martínez, Country Manager και η Masglo Iberia. «Από μικρή ηλικία, τα κορίτσια είναι περίεργα να γυαλίσουν τα νύχια τους γιατί το βλέπουν στις μητέρες τους, αλλά οι μητέρες ανησυχούν επίσης για το πώς  να φροντίζουν τα νύχια των παιδιών τους, σκέφτονται τι μπορούν να εφαρμόσουν για να τα αποτρέψουν να τα δαγκώνουν, για παράδειγμα. Η συνήθεια να φροντίζεις τα νύχια σου έχει καθιερωθεί πολύ νωρίς», εξηγεί. Για όλους αυτούς τους λόγους, η κολομβιανή τεχνική μανικιούρ, εμπνευσμένη από αυτή την παράδοση, είναι από τις πιο ολοκληρωμένες, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα πετσάκια και το δέρμα.

Η Vogue συγκέντρωσε τρία tricks από αυτά που πρέπει να κάνουμε συνήθεια για υγιή νύχια.

Καθαρίστε καλά το νύχι

Ένα κλασικό του colombian manicure που τείνουμε να παραβλέπουμε. «Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε με την απολύμανση της περιοχής και τον καθαρισμό των νυχιών», εξηγεί η María Martínez. Και δεν αναφέρεται μόνο στο γεγονός να περνάμε με ένα βαμβάκι το βερνίκι νυχιών όταν τελειώσει η τελετουργία της περιποίησης –κάτι που κάνουν συνήθως στα κέντρα αισθητικής πριν το σμάλτο–, αλλά για να τα καθαρίσετε καλά πριν ξεκινήσει η όλη διαδικασία της απολύμανσης και να αφαιρέσετε τα πιθανά υπολείμματα. Μάλιστα, υπάρχουν συγκεκριμένα καθαριστικά νυχιών που βοηθούν να γίνει. Αυτό εξασφαλίζει και την πρόσφυση του σμάλτου μετά.

Colombian manicure: Οι 3 απαραίτητες συνήθειες για υγιή νύχια-1
©Matejanova/Instagram

Χρησιμοποιήστε μια βάση θεραπείας

Το να ξεκινάτε με το χρώμα των νυχιών σε νεαρή ηλικία είναι κάτι γενικευμένο σε όλες τις χώρες, αλλά είναι αλήθεια ότι στην Κολομβία, από εκείνη ακριβώς τη στιγμή που αρχίζει κανείς να φλερτάρει με τα βερνίκια νυχιών, ανακαλύπτει και τη βάση περιποίησης. Γενικά συνήθως δεν γνωρίζουμε τι παθαίνει το νύχι από τη χρήση σμάλτων και χημικών διεργασιών. Από την άλλη πλευρά, «σύμφωνα με την κουλτούρα των Λατίνων, η χρήση βάσεων περιποίησης για να διατηρήσουν τα νύχια υγιή είναι απαραίτητη, εκτός από το να θέλουμε να τα διατηρήσουμε όμορφα με χρώμα. Αναμφίβολα, το πιο πρακτικό είναι να εφαρμόσετε μια καλή βάση περιποίησης ανάλογα με τον τύπο του νυχιού για να διατηρήσετε την αντοχή του και να βοηθήσετε στη φροντίδα του. Είναι επίσης σημαντικό να τελειώσετε με ένα καλό top coat και ένα dryer που θα του δώσει λάμψη και θα εξασφαλίσει το αποτέλεσμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Απολέπιση χεριών (όχι νυχιών)

Πόσες φορές κάνουμε απολέπιση στα χέρια μας πριν καθαρίσουμε και εφαρμόσουμε το σμάλτο; Μάλλον ποτέ ή σχεδόν ποτέ. Ωστόσο, στο colombian manicure είναι απαραίτητο βήμα. «Είναι πολύ σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι η απολέπιση δεν γίνεται στα νύχια. Λειτουργεί μόνο στο δέρμα, σε αυτή την περίπτωση στα χέρια και τα πόδια. Και είναι ένα θεμελιώδες βήμα στο colombian manicure γιατί συμβάλλει στην ευεξία και την ενυδάτωση. Κατά την απολέπιση αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα προετοιμάζεται να απορροφήσει καλύτερα τα καλλυντικά (έλαια, κρέμες, μάσκες κτλ)». Και, όπως καταλήγει η expert, αυτή η διαδικασία θεραπείας θα πρέπει πάντα να ολοκληρώνεται με τη νυχτερινή χρήση ενός ελαίου για την επιδερμίδα.

Διαβάστε επίσης | Τα best of αντηλιακά με χρώμα για να πείτε αντίο στο make-up

MHT