επιστροφή-στο-φυσικό-στυλ-τα-τοπ-χρώμα-284610
©George Angelis/Shot by Gio

Expensive look και επιστροφή στις φυσικές αποχρώσεις

Φυσικό στυλ και χρώματα μαλλιών που ταιριάζουν σε όλους, αυτές είναι οι hair τάσεις που θα υποδεχτούμε το φθινόπωρο 2023. “Όπως τα τελευταία χρόνια το skincare έλαβε όλη την προσοχή, έτσι και φέτος το hair coloring με τις οργανικές αποχρώσεις βρίσκεται στο επίκεντρο”, περιγράφει ο Jesús Bretones, color specialist στο Toni&Guy Barcelona, αποκαλύπτοντας τις μεγαλύτερες τάσεις στα χρώματα μαλλιών.

Επιστροφή στο φυσικό στυλ: Τα τοπ χρώματα μαλλιών σύμφωνα με τους colour experts-1
©Acielle/Style du Monde

Το expensive copper

Το χρώμα του χαλκού που κολακεύει κάθε επιδερμίδα και το έχει υιοθετήσει και η Emily Ratajkowski. Αποκαλείται expensive καθώς ο στόχος είναι να δείχνει φυσικό και όχι τεχνητό. Είναι πολύ πιο soft από το κόκκινο χρώμα και πρέπει να δείχνει σχεδόν διαφανές για να φωτίζει το πρόσωπο. Αυτή η απόχρωση συνδυάζει το χάλκινο με το χρυσαφί, χαρίζοντας ένα ζεστό εφέ που κολακεύει το δέρμα.

Επιστροφή στο φυσικό στυλ: Τα τοπ χρώματα μαλλιών σύμφωνα με τους colour experts-2
©Acielle/Style du Monde

Το vanilla blonde

Το 3D blonde είναι η απόδειξη πως το ξανθό δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023-24, πρωταγωνιστεί το vanilla blonde που μοιάζει φυσικό, καθώς δεν έχει αντίθεση στις ρίζες των μαλλιών. Σκεφτείτε το Cobain blonde που έχει υιοθετήσει και η Sienna Miller, αλλά χωρίς το σκούρο εφέ στις ρίζες. Αυτό επιτυγχάνεται εφαρμόζοντας λεπτά highlights κοντά στις ρίζες αλλά όχι κανονική βαφή με πινέλο για να μην βαραίνει το αποτέλεσμα. To vanilla blonde χαρίζει κίνηση και όγκο στα μαλλιά κάνοντάς τα ανάλαφρα.

Επιστροφή στο φυσικό στυλ: Τα τοπ χρώματα μαλλιών σύμφωνα με τους colour experts-3
©Acielle/Style du Monde

Το mocha coffee

Το φωτεινό καστανό είναι ένα ακόμα χρώμα που θα πρωταγωνιστεί τη νέα σεζόν. Πρόκειται για το mocha coffee ή το caramel με τους ζεστούς τόνους, που συνδυάζει και golden highlights. Αυτά τα καστανά μαλλιά ταιριάζουν και σε γυναίκες με πιο σκούρα βάση καθώς δίνουν φως.

Επιστροφή στο φυσικό στυλ: Τα τοπ χρώματα μαλλιών σύμφωνα με τους colour experts-4
©Acielle/Style du Monde

Τα κορεσμένα χρώματα

Οι έντονες και πλούσιες αποχρώσεις έχουν επίσης μεγάλη απήχηση αυτή τη σεζόν, ενώ αυτόματα δείχνουν τα μαλλιά πιο υγιή. Σκεφτείτε το gothic καστανό της Dakota Johnson που αντανακλά το φως. Για να το πετύχετε ζητήστε από τον κομμωτή σας να εφαρμόσει διαφορετικά layers από χρώματα με μικρή αντίθεση μεταξύ τους.

Επιστροφή στο φυσικό στυλ: Τα τοπ χρώματα μαλλιών σύμφωνα με τους colour experts-5
©Acielle/Style du Monde

Το expensive blonde

Γνωστό και ως sandy blonde, είναι μια μείξη από μπεζ και χρυσαφί αποχρώσεις, όπως αυτή που έχει υιοθετήσει η Sofia Richie. Καθώς έχει βάθος, δείχνει πολύ φυσικό και είναι ιδανικό για κάθε επιδερμίδα.

Επιστροφή στο φυσικό στυλ: Τα τοπ χρώματα μαλλιών σύμφωνα με τους colour experts-6
©Acielle/Style du Monde

Το σκούρο σοκολατί

Οι neutral σοκολατί τόνοι δεν περιέχουν κόκκινο ή πορτοκαλί, ώστε το χρώμα να παραμένει βαθύ και αναλλοίωτο. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να εφαρμόσει ανοιχτόχρωμους τόνους στα μπροστά τμήματα των μαλλιών και πιο σκούρους στο εσωτερικό.

Διαβάστε επίσης | Minimal μανικιούρ: Είναι το στυλ της επιστροφής

MHT