οι-τροφές-που-πρέπει-να-καταναλώνουμε-282725
©@sofiabits

Η διατροφή είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας για την εικόνα της εξωτερικής μας εμφάνισης, είτε αυτή αφορά τα μαλλιά, είτε το δέρμα. Με κάθε δυνατή ευκαιρία άλλωστε, οι ειδικοί τείνουν να μας το επισημαίνουν συστήνοντας τις τροφές και τις πρώτες ύλες που πρέπει να καταναλώνουμε προοκειμένου να έχουμε δέρμα που λάμπει και μαλλιά υγιή που δεν δείχνουν φθαρμένα.

Συγκεκριμένα όσον αφορά την υγεία των μαλλιών μας, η φυσικοπαθητικός Mary Capelle έχει κατηγοριοποιήσει τις οικογένειες των τροφών που χρειάζεται να είναι στη διατροφή μας έτσι ώστε να προσφέρουν “inside out” ενδυνάμωση στα μαλλιά. «Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μαλλιά μας αποτελούνται από ένα ζωντανό μέρος, τον βολβό της τρίχας, και ένα μη ζωντανό μέρος, την ίδια την τρίχα. Αν λοιπόν θέλουμε να μακραίνουν γρήγορα και να είναι δυνατά, πρέπει να έχουν όλα τα σωστά θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες), γεγονός που υποδεικνύει τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής», εξηγεί.

Πρωτεΐνες

Οι τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε για δυνατά και λαμπερά μαλλιά-1
©unsplash

Eίτε μέσω του κρέατος, είτε μέσω των λαχανικών, οι πρωτεΐνες είναι το νούμερο ένα στοιχείο που πρέπει να περιλαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή. Το ελλειπές απόθεμά τους μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε απώλεια μαλλιών, για αυτό μην αμελείτε από τις εβδομάδες σας το κρέας, το αυγό και τα μικρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες και το σκουμπρί.

Βιταμίνες και μέταλλα

Τα ωμά ή στον ατμό φρούτα και λαχανικά είναι η πιο βασική πηγή βιταμινών και μετάλλων. Για να βοηθήσετε την πρόσληψή τους παράλληλα, καταναλώστε προϊόντα ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς, κινόα, φαγόπυρο και φυσικά όσπρια όπως ρεβύθια.

Καλά λιπαρά

Οι τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε για δυνατά και λαμπερά μαλλιά-2
©unsplash

Τα καλά λιπαρά είναι απαραίτητα όχι μόνο για την ενδυνάμωση των μαλλιών, αλλά και για την αποφυγή της πρόωρης εμφάνισης λευκών τριχών. Το λάδι κάνναβης, το λινέλαιο, το λάδι καμελίνας, το λάδι καρύδας και φυσικά το ελαιόλαδο είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, όπως και το αβοκάντο ή σολωμός χάρη στο Ω3.

Διαβάστε επίσης | Τι πίνουν οι διατροφολόγοι μετά το δείπνο για απώλεια βάρους;

MHT