λιπαρά-μαλλιά-4-εύκολα-τρικ-για-να-δείχ-284019
©George Angelis/Shot by Gio

Λιπαρά μαλλιά, ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε πολλοί από εμάς είτε σε μόνιμη βάση, είτε κυρίως το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης και της υγρασίας. Η παραγωγή σμήγματος έχει στόχο την ενυδάτωση των μαλλιών και δεν πρέπει να αποτελεί εχθρό. Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που προκαλούν λιπαρότητα στα μαλλιά: είτε παράγετε περισσότερα έλαια, είτε χρησιμοποιείτε συχνά εργαλεία θερμότητας και styling, τα οποία έρχονται να προστεθούν στην σκόνη και την περιβαλλοντική μόλυνση που ήδη επιβαρύνουν την εμφάνιση των μαλλιών.

Η Vogue αναζήτησε αυτά τα εύκολα τρικ για να πείτε αντίο στη λιπαρότητα.

Το καθημερινό λούσιμο δεν βλάπτει

Υπάρχει ένας μύθος πως το καθημερινό λούσιμο εντείνει τη λιπαρότητα, στην πραγματικότητα όμως ο συστηματικός καθαρισμός των μαλλιών είναι βασικός για ένα υγιές τριχωτό. Η συσσώρευση σμήγματος και κερατίνης φράζει τους πόρους και μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση ή και δερματίτιδα. Αν έχετε λεπτή τρίχα μπορείτε να λούζεστε καθημερινά, ενώ αν έχετε σγουρά μαλλιά μπορείτε να απέχετε δύο με τρεις μέρες από το λούσιμο. Το βασικό είναι να χρησιμοποιείτε ήπιες φόρμουλες φιλικές προς το δέρμα.

Βασικό τιπ: Αν έχετε λιπαρά μαλλιά μείνετε μακριά από σαμπουάν που υπόσχονται απαλότητα και λάμψη, καθώς συνήθως καλύπτουν την τρίχα με ουσίες που βαραίνουν τα μαλλιά.

Λιπαρά μαλλιά: 4 εύκολα τρικ για να δείχνουν λαμπερά και καθαρά-1
©George Angelis/Shot by Gio

Απομακρύνετε τα προϊόντα μια φορά την εβδομάδα

Αν χρησιμοποιείτε συχνά εργαλεία styling όπως το ισιωτικό σίδερο ή το ψαλίδι για μπούκλες, θα παρατηρείτε πως τα μαλλιά σας βαραίνουν πιο εύκολα παρόλο που τα λούζετε. Αυτό συμβαίνει γιατί σε αυτά τα εργαλεία θερμότητας συσσωρεύονται υπολείμματα προϊόντων όπως hair sprays, τζελ, μάσκες μαλλιών, τα οποία καθώς έρχονται σε επαφή με το σμήγμα δείχνουν τα μαλλιά ακόμα πιο λιπαρά. Για να το αποφύγετε αρχικά θα πρέπει να καθαρίζετε τα εργαλεία styling μετά την χρήση, ενώ μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποιείτε σαμπουάν που κάνουν αποτοξίνωση στο τριχωτό και καθαρίζουν, αφήνοντας τα μαλλιά να αναπνεύσουν.

Conditioner μόνο στις άκρες

Μην το παρακάνετε με την χρήση των προϊόντων μετά το λούσιμο, να θυμάστε πως το less is more είναι χρυσός κανόνας. Το conditioner δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε όλο το μήκος των μαλλιών αλλά μόνο στις άκρες, ειδικά αν έχετε λεπτή τρίχα. Το ίδιο ισχύει και για την μάσκα μαλλιών.

Λιπαρά μαλλιά: 4 εύκολα τρικ για να δείχνουν λαμπερά και καθαρά-2
©George Angelis/Shot by Gio

Δοκιμάστε ένα scrub μαλλιών

Τα scrubs και οι μάσκες αργίλου είναι χρήσιμα καθώς απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, τα υπολείμματα προϊόντων και το σμήγμα. Η απαλή απολέπιση ενεργοποιεί τα δραστικά συστατικά του σαμπουάν και του conditioner, με αποτέλεσμα να διεισδύουν σε βάθος και να είναι πιο αποτελεσματικά. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, αναζητήστε προϊόντα με σαλικυλικό οξύ που ρυθμίζει το σμήγμα.

Ποτέ χωρίς dry shampoo

Το ξηρό σαμπουάν είναι απαραίτητο αν έχετε λιπαρά μαλλιά, αρκεί να βρείτε το κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας. Εφαρμόστε το στις ρίζες και κάντε απαλό μασάζ για να απορροφηθεί σωστά. Μην το παρακάνετε με την ποσότητα γιατί μπορεί να προκληθεί ερεθισμός.

Διαβάστε επίσης | Bubble bob: Είναι το καρέ κούρεμα του φθινοπώρου

MHT