η-νέα-skincare-άφιξη-που-επαναφέρει-την-αρμον-246526
©La Prairie

Η κομψότητα στην απλότητα: οι καθαρές γραμμές, ο γεωμετρικός μινιμαλισμός και τα αφηρημένα σχήματα του κινήματος Bauhaus αποτελούν εδώ και καιρό σημείο αναφοράς για τη La Prairie, που τηρεί διαχρονικά την υπόσχεσή της να στηρίζει τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Σε αυτό το πλαίσιο, η ελβετική εταιρεία ανέλαβε φέτος μια νέα πρωτοβουλία, οργανώνοντας το The Women Bauhaus Collective για να γιορτάσει την κληρονομιά των γυναικών του κινήματος, αναδεικνύοντας τα ταλέντα του αύριο. Με γνώμονα την εξερεύνηση της τέχνης της αρμονίας, πέντε νεαρές γυναίκες, με την καθοδήγηση της βραβευμένης σχεδιάστριας Sabine Marcelis, δημιούργησαν η καθεμία ένα μοναδικό ψηφιακό έργο και τα παρουσίασαν στη διεθνή έκθεση Art Basel στη Βασιλεία, τον περασμένο Ιούνιο. Εμείς ήμασταν εκεί και είχαμε τη δυνατότητα να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτή τη δημιουργική διαδικασία και τον τρόπο που οι καλλιτέχνιδες απέδωσαν την αντίληψή τους για την αρμονία. Η Sabine Marcelis μάς εξήγησε πως «η La Prairie θέλησε να επαναφέρει τις γυναίκες του Bauhaus ξανά στο προσκήνιο, τιμώντας αυτό το σπουδαίο καλλιτεχνικό κίνημα με το να δώσει σε νέες καλλιτέχνιδες την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους».

Η νέα skincare άφιξη που επαναφέρει την αρμονία της επιδερμίδας-1
©La Prairie

Πρόκειται για μια σύγχρονη ερμηνεία των κωδικών του Bauhaus, κάτι που χαρακτηρίζει και τη φιλοσοφία της ίδιας της ελβετικής μάρκας, η οποία διαχρονικά εισάγει καινοτομίες που συνδυάζουν τις εξελιγμένες τεχνολογίες με την εκλεπτυσμένη αισθητική. Όπως ακριβώς συμβαίνει με το νέο προϊόν της, Skin Caviar Harmony LExtrait, στη σύνθεση του οποίου περιλαμβάνεται το Caviar Infinite που ανακάλυψαν τα επιστημονικά εργαστήρια της εταιρείας μετά από πολλά χρόνια ερευνών.

Η νέα skincare άφιξη που επαναφέρει την αρμονία της επιδερμίδας-2
©La Prairie

Περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό μας έδωσε η συνεργάτις της La Prairie, Dr. Hill: «Η ιδέα του Caviar Infinite προέκυψε μετά από ένα συνέδριο το 2016, στο οποίο παρουσιάστηκαν ανακαλύψεις σχετικά με το υπόδερμα. Τις βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και αποφασίσαμε να τις μελετήσουμε λεπτομερώς, για να καταλάβουμε ποια είναι η σημασία τους για την υγεία της επιδερμίδας, έρευνα η οποία ενισχύθηκε με τον καιρό από καινούργια επιστημονικά δεδομένα. Θέλαμε επίσης να δούμε αν μπορούσαμε από τη μεριά μας να συμβάλουμε σε αυτήν. Έτσι, ξεκινήσαμε τη δική μας μακροχρόνια έρευνα σε ένα βιοαναλυτικό εργαστήριο στην Ελβετία, όπου χρησιμοποιήθηκαν μοσχεύματα και αναπτύχθηκαν μέθοδοι για να μπορέσουμε να μετρήσουμε πολλά συστατικά των συνδέσμων του δέρματος. Ανάμεσά τους το κολλαγόνο 1, 4 και 6, η μιμεκάνη και η φιμπρονεκτίνη, που αποτελούν μέρος αυτού του πλέγματος. Αυτά τα στοιχεία, που μοιάζουν με κλαδάκια, συνδέουν επίσης και δίνουν δομή στα λιπώδη κύτταρα, τα οποία αποτελούν μέρος του υποδόριου ιστού. Όλο αυτό το δίκτυο είναι σημαντικό για τη σταθερότητα της επιδερμίδας και είδαμε ότι το εργαστήριο θα μπορούσε να αναπτύξει μεθόδους ενίσχυσής τους, οπότε αρχίσαμε να εξετάζουμε διαφορετικά ενεργά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του χαβιαριού. Ανακαλύψαμε λοιπόν ότι μερικά έδιναν καλά αποτελέσματα και τα συνδυάσαμε για να σχηματίσουμε αυτό που ονομάζουμε ιδανικό μείγμα συστατικών χαβιαριού – το Caviar Infinite».

Η νέα skincare άφιξη που επαναφέρει την αρμονία της επιδερμίδας-3
©La Prairie

Το Caviar Infinite ενισχύει ουσιαστικά την παραγωγή των διαφορετικών συστατικών που ενισχύουν τους συνδέσμους του δέρματος, έτσι ώστε να γίνουν πιο δυνατοί και να αντιμετωπιστούν τα σημάδια γήρανσης. «Δεν κάνουμε κάτι που δεν είχε κάνει η φύση, προσπαθούμε να επαναφέρουμε το δέρμα στην πιο νεανική του κατάσταση. Εάν οι σύνδεσμοι είναι ισχυρότεροι, τότε ολόκληρη η δομή είναι πιο δυνατή», τονίζει η Dr. Hill, η οποία προτείνει και την ιδανική ρουτίνα περιποίησης που ξεκινάει με το καθαριστικό, το toner, το Skin Caviar EssenceinLotion, το Skin Caviar Harmony l’Extrait και το Skin Caviar Liquid Lift το πρωί και το βράδυ, μετά την κρέμα. «Κατά τη διάρκεια της ημέρας χρειάζεστε προστασία SPF, ενώ για τη νύχτα συνιστούμε το Skin Caviar NightTime Oil, που είναι ένα υπέροχο προϊόν», καταλήγει η Dr. Hill.

Η νέα skincare άφιξη που επαναφέρει την αρμονία της επιδερμίδας-4
©La Prairie

Αρμονία σημαίνει το τέλειο ταίριασμα επιμέρους στοιχείων, και η La Prairie βρήκε τον τρόπο να την αποκαταστήσει στην επιδερμίδα. Πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα, με άμεσα ορατό το αποτέλεσμα. Κι αν ακόμα αναρωτιέστε για τη σημασία του, θυμηθείτε ότι στην αρχαιότητα η Αρμονία ήταν θεά.

Ανακαλύψτε περισσότερα στο www.laprairie.com