κόκκινη-σκιά-είναι-το-νέο-beauty-trend-242506
©Acielle StyleDuMonde

Το κόκκινο μακιγιάζ ήταν πάντοτε σήμα κατατεθέν των μαθητευόμενων γκεισών (maiko), των όμορφων γυναικών από την Ιαπωνία που είναι γνωστές για τον επιμελή τρόπο με τον οποίο φροντίζουν την εικόνα τους. Ανατρεπτική και με δυναμισμό, η κόκκινη σκιά στα μάτια τους φανέρωνε τόσο πάθος άλλα όσο και μια ήρεμη δύναμη που επιβεβαίωνε πως θα πάρουν αυτό που ζητούν. Σε αντίθεση με τα μαύρα eyelook, τα κόκκινα είναι bold χωρίς να μοιάζουν επιθετικά ή σκοτεινά και σίγουρα αποτελούν πρόταση που όλες οι beauty addicts πρέπει να έχουν υπόψιν.

Η κόκκινη σκιά στα catwalks

Οι οίκοι Dior, Valentino και Simone Rocha μελέτησαν πρώτοι την τάση και την έφεραν στις πασαρέλες, θέτοντας στο επίκεντρο μια πολύ πιο fancy εκδοχή των smokey eyes. «Για μένα το κόκκινο χρώμα στα μάτια εκφράζει έναν δυναμισμό αλλά και μια ευάλωτη φύση», είπε η Simone Rocha εξηγώντας την έμπνευση πίσω από την επιλογή του κόκκινου χρώματος στο SS23 σόου της. «Προσφέρει στις γυναίκες τον τρόπο να εκφράσουν όλη την παλέτα των συναισθημάτων τους, από τη χαρά, στη ζωντάνια, την αισθαντικότητα και τη δύναμη», περιέγραψε με τη σειρά του ο Peter Philips (Creative Director of Makeup του οίκου Dior).

Κόκκινη σκιά: Είναι το νέο beauty trend-1
©Acielle StyleDuMonde

Για να υιοθετήσει κανείς την τάση, δεν είναι ανάγκη να πάει κατευθείαν στη statement βερσιόν. Για αρχή, μπορείτε να τολμήσετε φορώντας ως σκιά το ρουζ σας, ώστε να δείτε ποιες κοκκινωπές αποχρώσεις κολακεύουν τα μάτια σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να αναζητήσετε κόκκινο μολύβι για να τονίσετε το περίγραμμα των ματιών ή και κόκκινο eyeliner για τις βραδινές εξόδους. Η κόκκινη μάσκαρα είναι επίσης μια καλή επιλογή για να δοκιμάσετε το νέο στιλ και να ποντάρετε στην απρόσμενη γοητεία του χωρίς να βγείτε από το comfort zone σας.

Κόκκινη σκιά: Είναι το νέο beauty trend-2
©Simone Rocha

Αντίστοιχα με το κόκκινο, και το πορτοκαλί ήταν ένα χρώμα που φάνηκε να κυριαρχεί στα eyelook. Συγκεκριμένα, η Lyndsey Alexander, makeup artist της Nars, που επιμελήθηκε το μακιγιάζ στο σόου του οίκου Halpern, σύνδεσε πορτοκαλί σκιά με γκλίτερ και μικρά στρας και δημιούργησε eyelook με έμφαση στη χαρά και τη νεανικότητα, μια πρόταση που σίγουρα δεν θα περιμένουμε την άνοιξη για να δοκιμάσουμε.

Κόκκινη σκιά: Είναι το νέο beauty trend-3
©Acielle StyleDuMonde

Διαβάστε επίσης | 6 χρώματα μαλλιών για να αλλάξετε στιλ το φθινόπωρο

MHT