λάδι-μαλλιών-γιατί-πρέπει-να-το-χρησιμ-189793
©@matildadjerf

Όσο σχολαστικά και να περιποιείστε τα μαλλιά σας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η αλήθεια είναι πως το θαλασσινό αλάτι και η έκθεση στον ήλιο πάντα θα τα φθείρει. Συχνά, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, τα μαλλιά εχουν την τάση να «βαραίνουν», να αδυνατίζουν και να χάνουν τη λάμψη τους, καθιστώντας άμεση ανάγκη το κούρεμα μερικών τουλάχιστον πόντων, αλλά και την εφαρμογή μασκών εντατικής θεραπείας που θα τα επαναφέρει στην υγιή μορφή τους. Ανάμεσα λοιπόν στα προϊόντα περιποίησης που θα φροντίσουν τα μαλλιά όπως πρέπει, βρίσκονται και τα hair oils, ένα σωτήριο προϊόν που όμως πολλές γυναίκες φοβούνται.

Tα λαδάκια μαλλιών μπορούν να κάνουν στην κυριολεξία θαύματα στη ξηρή και ταλαιπωρημένη τρίχα και μάλιστα είναι ιδανικά για χρήση όλο τον χρόνο και όχι μόνο μετά το καλοκαίρι. Η λιπαρή τους σύνθεση είναι το στοιχείο που τα κάνει λιγότερο δημοφιλή, καθώς οι γυναίκες με λιπαρό τριχωτό διστάζουν να τα εντάξουν στη ρουτίνα ομορφιάς τους, ωστόσο μιας και η χρήση τους προορίζεται κυρίως για τα μήκη και τις άκρες, δεν θα έπρεπε να σας ανησυχεί. Λίγες σταγόνες στο κάτω μέρος των μαλλιών αρκούν για να επαναφέρουν τη λάμψη και την απαλότητα στα μαλλιά σας.

Λάδι πριν το λούσιμο

Ένας καλός τρόπος να αποφύγετε το ζήτημα με τη λιπαρότητα είναι να τα εφαρμόζεστε στα στεγνά μαλλιά σας πριν το λούσιμο. Βάλτε μερικές σταγόνες στην παλάμη σας, τρίψτε τις καλά με τα δύο σας χέρια και εφαρμόστε τις στις άκρες των μαλλιών. Αφήστε το προϊόν να δράσει για μισή ώρα και μπείτε για λούσιμο. Στη συνέχεια, για να ενισχύσετε τη δράση του, μπορείτε να εφαρμόζεστε μια πολύ μικρή ποσότητα στις άκρες ανά δύο με τρεις μέρες.

Ξηρά μαλλιά

Για τα πολύ ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά, υπάρχουν μερικοί τύποι λαδιού που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Συγκεκριμένα, το αμυγδαλέλαιο, το jojoba oil και το Argan oil είναι όλα ιδανικά για βαθιά θρέψη και ενυδάτωση. Aν είστε λάτρεις και των serum μαλλιών, επιλέξτε κάποιο που συνδυάζει όλα η τα περισσότερα από τα παραπάνω έλαια και απολαύστε τη διαφορά στα μαλλιά σας. Για τα λεπτά και πιο αραιά μαλλιά, απλά μειώστε την ποσότητα ελαίου που θα χρησιμοποιήσετε.

Ποια είναι η διαφορά των hair oils με τα serum;

Η διαφορά των ελαίων για τα μαλλιά και των serum, είναι πως τα πρώτα είναι 100% φυσικά προϊόντα, ενώ τα serum κατασκευάζονται από μίξη συστατικών και εκχυλίσματα ελαίων. Ανάλογα με τις ανάγκες φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε το ιδανικότερο προϊόν για εσάς, απλά στις περιπτώσεις των πολύ ταλαιπωρημένων μαλλιών, τα serum αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικά χάρη στη δυνατότερη και πιο εξελιγμένη σύνθεσή τους.

Κάθε πότε τα βάζουμε στα μαλλιά μας;

Η συχνότητα της εφαρμογής των hair oil εξαρτάται από την ποιότητα των μαλλιών, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και τη συχνότητα των λουσιμάτων. Aν τα εφαρμόζετε πριν το λούσιμο, χρειάζεται επανάληψη κάθε δύο εβδομάδες τουλάχιστον, το ίδιο και για την περίπτωση που τα χρησιμοποιείτε ως μάσκα ανάπλασης που μένει κατά την διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε επίσης | Το κούρεμα που θα ανανεώσει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά του καλοκαιριού

MHT