μανικιούρ-τα-tips-για-να-διαρκέσει-περισσ-237988
©The Hang Edit/Instagram

Το τελευταίο βήμα πριν τις διακοπές είναι πάντα το μανικιούρ στις trending αποχρώσεις που θα αναδείξουν το μαύρισμα. Το καλοκαίρι όμως το μανικιούρ φθείρεται πολύ πιο γρήγορα, ειδικά αν επιλέγετε απλό μανικιούρ αντί για ημιμόνιμο. Η επαφή με τη θάλασσα και το αλάτι, η τριβή με την άμμο, ακόμα και η χρήση αντηλιακών προϊόντων, αλλοιώνουν το χρώμα στα νύχια.

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το μανικιούρ για να διαρκέσει περισσότερο; Ακολουθήστε τις συμβουλές των nail experts.

Προσεκτικές κινήσεις 

Το πρώτο βήμα είναι να περιορίσετε την επαφή σας με χημικά προϊόντα που σίγουρα αλλοιώνουν το χρώμα στα νύχια, όπως επίσης και τις τραχείες επιφάνειες, που φθείρουν κυρίως τις άκρες των νυχιών.

Μανικιούρ: Τα tips για να διαρκέσει περισσότερο το καλοκαίρι από τους nail experts-1
©Iram Shelton/Instagram

Εφαρμόστε σωστά το αντηλιακό σας

Ο μεγαλύτερος εχθρός του μανικιούρ, είναι το αντηλιακό και τα λάδια, καθώς η λιπαρή σύνθεσή τους διεισδύει στο βερνίκι, με αποτέλεσμα αυτό σταδιακά να αλλοιώνεται. Φυσικά δεν θα σταματήσετε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό στην παραλία, θα πρέπει όμως να το εφαρμόζετε με προσοχή. Ο σωστός τρόπος είναι να το απλώνετε με τις παλάμες, χρησιμοποιώντας ελάχιστα το κάτω μέρος των δαχτύλων.

Η επιλογή των σωστών χρωμάτων

Οι αλλοιώσεις διακρίνονται πιο εύκολα στα έντονα χρώματα ή τα πιο σκούρα. Είναι προτιμότερο λοιπόν στις διακοπές να επιλέγετε milky αποχρώσεις όπως τα σούπερ hot glazed donut nails, αφήνοντας τα dark χρώματα για το φθινόπωρο.

Μανικιούρ: Τα tips για να διαρκέσει περισσότερο το καλοκαίρι από τους nail experts-2
©Iram Shelton/Instagram

Η χρήση top coat

Το top coat δεν εφαρμόζεται μόνο για λάμψη στο μανικιούρ, αλλά και για προστασία του χρώματος. Έχετε πάντα μαζί σας στο νεσεσέρ των διακοπών ένα top coat, το οποίο θα ανανεώνετε καθημερινά πριν την επαφή σας με το θαλασσινό νερό ή το χλώριο της πισίνας. Το top coat θα δημιουργήσει ένα πέπλο προστασίας πάνω από το χρώμα των νυχιών.

Μανικιούρ: Τα tips για να διαρκέσει περισσότερο το καλοκαίρι από τους nail experts-3
©Emen Studio/Instagram

Η χρήση βάσης για τα νύχια

Το χρώμα δεν φθείρεται μόνο από το αλάτι. Τα αδύναμα νύχια σπάνε πιο εύκολα με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το μανικιούρ. Γι’ αυτό και η χρήση βάσης είναι απαραίτητη πριν την εφαρμογή του χρώματος, καθώς ενδυναμώνει τα νύχια.

Διαβάστε επίσης | Φλατ εσπαντρίγιες: Η Queen Letizia φορά τα πιο chic καλοκαιρινά παπούτσια 

MHT