μαρία-χατζηστεφανή-ο-δρόμος-για-την-κο-314501

Με πρωτότυπες ονομασίες –όπως Snake Serum– και εκλεπτυσμένες υφές, τα προϊόντα Rodial της  αποτελούν σίγουρα ένα success story. Με καταγωγή από τη Μυτιλήνη και αξιόλογες σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ξεκίνησε να τα φτιάχνει στην κουζίνα του σπιτιού της, ενώ εργαζόταν σε μια επενδυτική τράπεζα στο Λονδίνο – ήταν το πάθος της, βλέπετε. Και όταν ωρίμασαν οι συνθήκες, η πρώτη χειροποίητη κρέμα της από ρόδι, βασισμένη σε μια συνταγή της γιαγιάς της, υπήρξε η βάση για να ιδρύσει ένα brand που έμελλε να γίνει παγκόσμιο. Η ίδια εξηγεί πως η πρωτοβουλία της ήρθε να καλύψει ένα κενό στην αγορά. «Πριν από 25 χρόνια δεν υπήρχαν niche brands, παρά μόνο μεγάλες εταιρείες. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω κάτι καινοτόμο», εξηγεί.

Μαρία Χατζηστεφανή: Ο δρόμος για την κορυφή-1

Και αυτό με μηδενική επένδυση. «Προσπάθησα να βρω επενδυτές, αλλά δεν τα κατάφερα, κάτι που λειτούργησε θετικά, γιατί όταν δεν έχεις πολλά χρήματα πρέπει να κάνεις δημιουργικό marketing. Ήξερα πως ό,τι ξόδευα έπρεπε να έχει αποτέλεσμα. Κινήθηκα συντηρητικά και γίναμε μια κερδοφόρα εταιρεία. Παράλληλα παραμένουμε ανεξάρτητοι, και αυτό είναι ό,τι καλύτερο», πιστεύει.

Με την επιτυχία κατακτημένη, θέλησε να μοιραστεί τα μυστικά της, στρεφόμενη στη συγγραφή. Τα βιβλία της, μάλιστα, How to Be An Overnight Success και How to Make It Happen μπήκαν στη λίστα των best sellers.

Μαρία Χατζηστεφανή: Ο δρόμος για την κορυφή-2

Πώς το αποφάσισε; «Η ιδέα γεννήθηκε όταν άρχισα να δέχομαι ερωτήσεις στο Instagram από ανθρώπους που ήθελαν να μάθουν περισσότερα για μένα και την εταιρεία. Κι επειδή στα social media δεν μπορείς να αναλύσεις τα πράγματα εις βάθος, αποφάσισα να γράψω το πρώτο μου βιβλίο».

Εκτός από τα μυστικά της επιτυχίας, τα μυστικά ομορφιάς ποια είναι κατά τη γνώμη της; «Προσωπικά, όταν ήμουν 20 ετών, με το ζόρι χρησιμοποιούσα μια κρέμα. Τώρα πιστεύω πολύ στα skincare προϊόντα, ειδικά στις μάσκες, τις οποίες εφαρμόζω τρεις-τέσσερις φορές την εβδομάδα, αλλά και στην κρέμα ματιών πρωί και βράδυ και στη ρετινόλη το βράδυ». Τελευταία ερώτηση η συμμετοχή της στο ελληνικό Dragons Den.

Μαρία Χατζηστεφανή: Ο δρόμος για την κορυφή-3

Πώς το αποφάσισε; «Την εκπομπή την ήξερα στην αμερικανική και στην αγγλική εκδοχή της στην τελευταία μάλιστα είχα κάνει συζητήσεις για να συμμετάσχω, αλλά ξέσπασε η πανδημία. Όταν μου προτάθηκε από τον ANT1, στην αρχή δίστασα, γιατί η βάση μου είναι στο Λονδίνο και θα ήταν δύσκολη η συμμετοχή στα γυρίσματα. Με στήριξαν όμως ο σύζυγός μου και οι άξιοι συνεργάτες μου. Αυτό που δεν είχα καταλάβει, εκτός από την επένδυση και τις συμβουλές που θα δίναμε σε εταιρείες μέσα στο παιχνίδι, είναι το impact που θα είχαμε. Πρόσφατα, στην παρουσίαση του βιβλίου μου, νέα παιδιά μού έλεγαν πως βλέπουν το Dragons Den και θέλουν όταν μεγαλώσουν να έχουν τη δική τους επιχείρηση. Λειτουργούμε σαν πρότυπα για τις καινούργιες γενιές. Είναι ένα εκπαιδευτικό κομμάτι για το οποίο είμαι περήφανη».

MHT