ναι-το-να-γυμνάζετε-το-πρόσωπό-σας-είνα-179876
©@junybreeze

Ακριβώς όπως έχουμε μάθει να γυμνάζουμε το σώμα μας, το ίδιο σημαντικό είναι να γυμνάζουμε το πρόσωπο και τον λαιμό. Λίγα λεπτά εκγύμνασης την ημέρα αρκούν για να δείτε ορατά αποτελέσματα στην όψη, την αίσθηση και την υφή του προσώπου σας, προλαμβάνοντας μάλιστα και την εμφάνιση των ρυτίδων. Η ευεξία είναι φυσικά ο απώτερος στόχος, καθώς η γυμναστική προσώπου βοηθά και στη βελτίωση της στάσης του σώματος, στους πόνους στον αυχένα και στην αποβολή του στρες.

View this post on Instagram

A post shared by Sasha Mei (@sasha.mei)

Πώς γυμνάζουμε όμως τους συγκεκριμένους μυς; Παρακάτω, θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να εντάξετε τη γυμναστική προσώπου στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας:

1. Με το εσωτερικό μέρος των δεικτών σας και με τους αντίχειρες κολλημένους για αντίσταση στους κροτάφους ξεκινήστε να πιέζετε ελαφρά από τη μέση των φρυδιών και προς τα πάνω, κάνοντας το περίγραμμά τους. Κάντε αργές και μεθοδικές κινήσεις μέχρι να αισθανθείτε τους μυς να χαλαρώνουν. Επαναλάβετε για ένα ή δύο λεπτά, με 3 επαναλήψεις. Μη ξεχνάτε να ενυδατώνετε το πρόσωπό σας.

2. Τοποθετήστε τις παλάμες των χεριών σας στο μέτωπο με τέτοιο τρόπο ώστε τα μικρά δάχτυλα να ακουμπούν το πάνω μέρος των βλεφάρων σας. Με ελαφρά πίεση κάντε μασάζ προς τα πάνω και προς τα πίσω. Όσο κάνετε την άσκηση προσπαθήστε να έχετε ανασηκωμένα τα φρύδια (σαν να είστε έκπληκτοι) και να κοιτάτε προς τα κάτω. Επαναλάβετε για 30 με 60 δεύτερα.

3. Οι ρυτίδες γύρω από τα χείλη είναι συνήθως από τα πιο ενοχλητικά σημάδια έκφρασης. Για να τις μειώσετε, κρατήστε αυτήν την απλή άσκηση: Με το στόμα σας κλειστό, πιάστε τα χείλη έτσι ώστε οι δείκτες να αγγίζουν ο ένας τον άλλον πάνω από το άνω χείλος και οι αντίχειρες να το ίδιο κάτω από το κάτω χείλος. Από το κέντρο του στόματος κάντε μικρές κινήσεις στο πλάι έτσι ώστε με κάθε κίνηση τα δάχτυλά σας να ενώνονται ξανά. Πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη για συνολικά 60 δευτερόλεπτα.

Γυμνάζοντας το πρόσωπο βοηθάτε όλο το σώμα

Ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα της εκγύμνασης του προσώπου είναι ότι βελτιώνει τη στάση του σώματος αλλά και την ποιότητα ζωής. Ενδιαφέρον έχει η σχέση που υπάρχει μεταξύ των κάτω γνάθων και των πυελικών μυών, («ο μυϊκός τόνος και η δομή και των δύο είναι πολύ παρόμοιες»). Χαλαρώνοντας τους μύες της γνάθου μπορούμε να παρατηρήσουμε, εκτός από βελτίωση του τραχήλου τα οφέλη και σε επίπεδο πυέλου». Ένα τεστ; Σφίξτε τα δόντια σας και παρατηρήστε πώς είναι η πυελική σας περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του πυελικού εδάφους, και στη συνέχεια χαλαρώστε (σίγουρα απαιτείτε χαλάρωση για να παρατηρήσετε αυτήν τη σχέση).

View this post on Instagram

A post shared by Juny (@junybreeze)

Ναι, έχει και αγχολυτικά οφέλη

Ένα πολύ μεγάλο μέρος της έντασης και των συναισθημάτων που βιώνουμε τείνουν να συγκεντρώνονται στην περιοχή του προσώπου και του αυχένα. Πολλές φορές μάλιστα τα φορτία που συσσωρεύουμε στο σώμα μας που μπορούν να μεταφραστούν σε χρόνιους πονοκεφάλους και ψυχοσωματικούς πόνους. Για αυτό και είναι απαραίτητη η εκγύμναση και της συγκεκριμένης περιοχής. Η μείωση της κορτιζόλης, η απελευθέρωση ενδορφινών, καθώς και ορισμένων νευροδιαβιβαστών όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη είναι τα σημαντικότερα αγχολυτικά οφέλη της γυμναστικής προσώπου. Tα επίπεδα αυτά βελτιώνονται και μαζί τους ανεβαίνει και η διάθεσή μας!

Για τον αυχένα

Κινητοποιώντας και χαλαρώνοντας την αυχενική περιοχή μέσω μασάζ, αυξάνουμε την κυκλοφορία αίματος στην περιοχή, παρέχοντας περισσότερο οξυγόνο στους ιστούς. Κάντε μασάζ γύρω από τα αυτιά σας για 3 δευτερόλεπτα και παρατηρήστε την παροχή αίματος που φτάνει σε ολόκληρη την περιοχή. Επίσης, για να αυξήσετε την αποδοτικότητα και τη διανοητική συγκέντρωση είναι απαραίτητο να κάνετε διαλείμματα από το κάθισμα, περπατώντας ένα λεπτό για κάθε μία ώρα που κάθεστε.

Διαβάστε επίσης | 4 τρόποι να ανακτήσει το δέρμα σας τη χαμένη λάμψη πριν το καλοκαίρι