οι-4-βασικές-συμβουλές-για-να-διαρκεί-πε-269220
©Unsplash

Σίγουρα γνωρίζετε κάποιον από το περιβάλλον σας που μυρίζει πάντα πολύ ωραία. Και του οποίου το άρωμα είναι πάντα αισθητό αλλά και πολύ ευχάριστο στον χώρο. Αν αναρωτιέστε λοιπόν πως μπορείτε να πετύχετε και εσείς το ίδιο, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα για να έχει το άρωμα σας μεγαλύτερη διάρκεια.

Πρώτα από όλα το σωστό άρωμα που θα διαρκεί λιγότερο αφορά την ποσότητα που χρησιμοποιείται και περισσότερο τα σωστά -και αρκετά απροσδόκητα- μέρη του σώματος και την κατάλληλη στιγμή. Αν λοιπόν ακολουθήσετε τα σωστά βήματα θα μυρίζετε συνέχεια όμορφα και για όλη μέρα.

Είναι καλύτερο να βάζετε άρωμα αμέσως μετά το ντους

Το άρωμα πρέπει να είναι πάντα το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς μου. Πριν φύγω από το σπίτι, έβαλα μερικά σπρέι στο δέρμα, τα μαλλιά και τα ρούχα μου – και σκέφτηκα ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το μυρίσω. Λανθασμένη αντίληψη: Το άρωμα ξεδιπλώνεται πιο έντονα όταν το απλώνετε σε στεγνό, ελαφρώς υγρό και ζεστό δέρμα αμέσως μετά το ντους ή το μπάνιο. Είναι καλύτερο να εφαρμόσετε κρέμα στο δέρμα σας πριν το αρωματίσετε.

Οι 4 βασικές συμβουλές για να διαρκεί περισσότερο το άρωμά σας-1
©Blanca Padilla/Instagram

Εφαρμόστε πρώτα λοσιόν και μετά άρωμα: Η σωστή σειρά κάνει τη διαφορά

Το ξηρό δέρμα κυριολεκτικά «καταπίνει» το άρωμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναπτύξει πλήρως τις δυνατότητές του. Έτσι, τοποθετήστε λίγη κρέμα στο δέρμα πριν το άρωμα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια μη αρωματισμένη λοσιόν σώματος ή κρέμα σώματος, έτσι ώστε η μυρωδιά του προϊόντος περιποίησης να μην επηρεάσει το άρωμα. Στη συνέχεια ψεκάστε το άρωμα στα λεγόμενα σημεία παλμού, στους καρπούς, τις μασχάλες, το λαιμό και τους λοβούς των αυτιών. Η θερμότητα του σώματος εκπέμπεται ιδιαίτερα σε αυτά τα σημεία, πράγμα που σημαίνει ότι ένα άρωμα έρχεται πιο έντονα.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε αυτό το ασυνήθιστο μέρος όταν το αρωματίζετε

Εκτός από τα σημεία που αναφέρθηκαν, τα σημεία παλμού περιλαμβάνουν επίσης και τον αφαλό. Βρίσκεται στη μέση του σώματος, θερμαίνεται ιδιαίτερα έντονα, όπου ξεδιπλώνονται ιδανικά τα αρώματα. Παρεμπιπτόντως, το γεγονός ότι το στομάχι καλύπτεται συχνά από ρούχα δεν αποτελεί μειονέκτημα, αλλά μάλλον διασφαλίζει ότι η μυρωδιά δεν θα εξατμιστεί τόσο γρήγορα.

Μην ψεκάζετε κανονικό άρωμα στα μαλλιά σας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μαλλιά σας είναι ένας εξαιρετικός φορέας αρωμάτων και αν τα τινάξετε όλοι γύρω σας θα παρατηρήσουν το άρωμά σας. Αλλά λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ στα συμβατικά αρώματα, το άρωμα δυστυχώς στεγνώνει τα μαλλιά μακροπρόθεσμα. Γι’ αυτό είναι πιο λογικό να αγοράσετε ένα ειδικό άρωμα για τα μαλλιά όπως ένα hair mist. Αυτό θα είναι χωρίς αλκοόλ ή με πολύ λιγότερο που προστατεύει τα μαλλιά από την απώλεια υγρασίας. Ορισμένα αρώματα μαλλιών περιέχουν ακόμη και θρεπτικά έλαια και δίνουν στα μαλλιά επιπλέον λάμψη.

Διαβάστε επίσης | Τέλεια πόδια: Πώς να τα φροντίσετε πριν φορέσετε πέδιλα;