τέλεια-πόδια-πώς-να-τα-φροντίσετε-πριν-269157
©Leonie Hanne/Instagram

Είναι γεγονός ότι η φροντίδα των ποδιών μας είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας, ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο που ξεκινάμε να φοράμε ξανά σανδάλια και ανοιχτά παπούτσια.Έτσι λοιπόν, συχνά παρατηρούμε ότι ένα παπούτσι μπορεί να μας προκαλέσει κάλους ή φουσκάλες στα πόδια με το περπάτημα. Όμως, υπάρχουν τρόποι να προλάβουμε τυχόν πληγές, φουσκάλες ή κάλους πριν καν εμφανιστούν την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και κάποια πολύ εύκολα tricks που μπορούμε να εντάξουμε στις καθημερινές συνήθειές μας και σίγουρα θα μας βοηθήσουν να θεραπεύσουμε γρήγορα τα πόδια μας, αν έχουμε ήδη πρόβλημα.

H Vogue συγκέντρωσε 6 τρόπους για να τις αποφύγετε και να προστατέψετε τα πόδια σας αυτή την εποχή:

Πώς να φροντίσετε τα πόδια σας;

Φορέστε κάλτσες

Γνωρίζουμε ότι την καλοκαιρινή περίοδο είναι δύσκολο να φορέσουμε κάλτσες, ωστόσο η συμβουλή μας είναι να ακολουθήσετε ένα μικρό trick που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις φουσκάλες στα πόδια, ειδικά όταν πρόκειται για φλατ παπούτσια ή σανδάλια. Ζεστάνετε ένα ζευγάρι κάλτσες με πιστολάκι μαλλιών για μερικά λεπτά. Φορέστε τις κάλτσες και βάλτε τις στα παπούτσια σας. Αφήστε τις για λίγο και περπατήστε στο σπίτι. Η ζέστη θα βοηθήσει να μαλακώσουν τα παπούτσια και θα τα κάνει λιγότερο «επικίνδυνα» για τα πόδια σας.

Τέλεια πόδια: Πώς να τα φροντίσετε πριν φορέσετε πέδιλα;-1
©Blanca Padilla/Instagram

Χρησιμοποιήστε αποσμητικό παπουτσιών

Όχι μόνο για να μυρίζουν καλύτερα τα πόδια σας, αλλά και για να αποφύγετε φουσκάλες και λεκέδες (τα παπούτσια ξεθωριάζουν στη ζέστη). Εφαρμόστε λοιπόν ένα ουδέτερο αποσμητικό ή, αν προτιμάτε, βαζελίνη στα σημεία που εμφανίζονται συνήθως ερεθισμοί. Το προϊόν θα δημιουργήσει ένα layer ανάμεσα στο παπούτσι και το δέρμα σας, προστατεύοντάς το.

Στεγνώστε καλά τα πόδια σας

Το υγρό δέρμα δημιουργεί περισσότερη τριβή, η οποία μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες και ερεθισμούς. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας δεν είναι βρεγμένα, εφαρμόστε λίγο talc, που απορροφά τον υπερβολικό ιδρώτα ή μια κρέμα.

Να είστε πιστοί στην περιποίηση των ποδιών σας

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ να κάνετε πεντικιούρ. Τα νύχια, εάν αφεθούν και μακρύνουν πολύ, μπορούν να τρίβονται στα άλλα δάχτυλα όταν τα παπούτσια είναι πολύ στενά και να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Τέλεια πόδια: Πώς να τα φροντίσετε πριν φορέσετε πέδιλα;-2
©Emili Sindlev/Instagram

Δείτε τι χρειάζονται τα πόδια σας

Αν έχετε την αίσθηση ότι ένα ζευγάρι παπούτσια σας «χτυπάει» όσο περπατάτε, σταματήστε για λίγο και εφαρμόστε μια αλοιφή στην περιοχή που σας ενοχλεί. Αυτό θα αποτρέψει το σχηματισμό φουσκάλας.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη φουσκάλα και δεν καταφέρατε να την εμποδίσετε να εμφανιστεί, μην πανικοβάλλεστε. Και, κυρίως, μην κάνετε απότομες κινήσεις. Είναι καλύτερα να μην τρυπήσετε το δέρμα και να αφήσετε τον ερεθισμό να αυτοθεραπευθεί. Καλύψτε την φουσκάλα λοιπόν με μια αλοιφή και φορέστε παπούτσια που δεν θα ενοχλούν πια τη συγκεκριμένη περιοχή.

MHT