Korres
Korres
Korres

Κρόκος Κοζάνης: Πιο πολύτιμος από χρυσό

Ο Κρόκος Κοζάνης, ένα σπάνιο μωβ λουλούδι που ζει μόνο 20 ημέρες τον χρόνο και διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, είναι το πολύτιμο συστατικό για λαμπερό, αψεγάδιαστο δέρμα και η Korres το προσφέρει σε ένα πολυτελές, limited edition μωβ μπουκάλι.

Ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα στην Ελλάδα είναι οι Κροκοσυλλέκτριες, μια συγκλονιστική τοιχογραφία που ανακαλύφθηκε στον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης και προδίδει την μακρά καταγωγή αυτού του πολύτιμου καρυκεύματος στην ανατολική Μεσόγειο. Ο κρόκος (ή σαφράν ή ζαφορά) ήταν γνωστός επίσης στην Περσία, στη γαστρονομία της οποίας έχει κυρίαρχη θέση, ενώ η χρήση του επεκτεινόταν στην αρωματοποιία -η Κλεοπάτρα εικάζεται ότι υπέκυπτε στη σαγηνευτική ευωδιά του- και στη φαρμακευτική. Μέσω των εμπορικών οδών έφτασε στην Ευρώπη, με την εκλεκτότερη ποιότητά του να παράγεται στην Κοζάνη, όπου καλλιεργείται συστηματικά από τον 17ο αιώνα.

 


©Korres

©Korres

 

Ο ελληνικός κρόκος είναι πιστοποιημένα η καλύτερη ποιότητα παγκοσμίως βάσει των πιο αυστηρών κριτηρίων όπως χρώμα, γεύση, άρωμα, ενώ η καλλιέργεια, η συλλογή και η επεξεργασία του – που γίνονται αποκλειστικά και μόνο χειρωνακτικά – απαιτούν χρόνο, εμπειρία και τέχνη. Ανθίζει μία φορά τον χρόνο δίνοντας ένα υπέροχο μωβ λουλούδι και βάφοντας μαβιές τις ατέλειωτες εκτάσεις της Κοζάνης για 20 ημέρες κάθε Οκτώβριο. Τότε που οι ντόπιοι καλλιεργητές ξεκινούν με την ανατολή του ηλίου τη συλλογή τους, όταν τα φυτικά έλαιά τους βρίσκονται στην υψηλότερη συγκέντρωση – διαδικασία κοπιώδης και πολύωρη. Στο τέλος της ημέρας τα κροκοχώραφα φαντάζουν πια γυμνά, όμως το επόμενο πρωί έχουν πάλι τη μαγευτική όψη μιας μωβ θάλασσας.

 


©Korres

 

Την ίδια ημέρα της συλλογής, στην οικία κάθε παραγωγού, οι οικογένειες μαζεύονται γύρω από το τραπέζι για να ξεχωρίσουν με εξαιρετική επιμέλεια τα πέταλα από τους στήμονες και τα στίγματα, που στη συνέχεια θα αποξηρανθούν. Η εργασία αυτή απαιτεί πείρα και τέχνη, προκειμένου ο κρόκος να ξεραθεί φυσιολογικά και να διατηρήσει αναλλοίωτες τις ιδιότητές του – ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, χρώμα και άρωμα. Να πούμε ότι για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων απαιτούνται 150.000 άνθη, αναλογία που δικαίως αποδίδει στον Κρόκο Κοζάνης τον τίτλο του χρυσαφιού της ελληνικής γης.


©Korres

©Korres

Το brand Korres ήταν το πρώτο που δέσμευσε τη μοναδική αντιοξειδωτική δύναμή του σε μια πολύτιμη σύνθεση για αψεγάδιαστο πρόσωπο με τη λάμψη του χρυσού: το Ελιξήριο Νεότητας Χρυσός Κρόκος είναι λόγος να καυχιέται η εταιρεία για μια μεγάλη καινοτομία στην διεθνή κοσμητολογία, προσφέροντας στους καταναλωτές ένα μοναδικό στο είδος του προϊόν.

 


©Korres

Συγκεκριμένα, ο Κρόκος Κοζάνης έχει αποδεδειγμένα ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, καθώς κρύβει στα τρία κόκκινα λεπτά στίγματά του τις κροκίνες, που δρουν στοχευμένα σε διάφορα προβλήματα της επιδερμίδας. Αυτά τα πολύτιμα στίγματα, που επιλέγονται προσεκτικά ένα προς ένα από τους καλλιεργητές του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, παραδίδονται στην Korres για να τα επεξεργαστεί και να τα μετατρέψει σε χρυσές σταγόνες ομορφιάς.


©Korres

Εντός 24 ωρών από την παραγωγή του εκχυλίσματος του Κρόκου Κοζάνης, ώστε να διατηρεί τη μέγιστη δυνατή αντιοξειδωτική δράση του, αυτό δεσμεύεται στη σύνθεση του Ελιξηρίου Νεότητας Προσώπου Χρυσός Κρόκος, που φέτος η Korres παρουσιάζει σε μια limited edition festive εκδοχή. Μια πολυτελής μωβ συσκευασία που γιορτάζει το μεγαλείο της ελληνικής φύσης και τη σπανιότητα του ντελικάτου άνθους.

Πρόκειται για ένα προϊόν που προσφέρει ορατό αποτέλεσμα σε μόλις δύο εβδομάδες: μοναδική λάμψη, μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων, αποτέλεσμα σύσφιγξης και lifting, ομοιόμορφος τόνος, βελούδινη υφή. Παράλληλα, γίνεται μια προστατευτική ασπίδα ενάντια στους παράγοντες που φθείρουν καθημερινά το δέρμα. Αυτό το πολύτιμο ελιξήριο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από ηλικία και τύπο δέρματος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί και βράδυ, ενώ είναι και απίθανο primer που με την υπέροχη υφή του δημιουργεί μια διακριτική χρυσή ενυδατική βάση για το τέλειο μακιγιάζ.


©Korres

Η συλλογή Χρυσός Κρόκος της Korres που περιλαμβάνει το Limited Edition Ελιξήριο Νεότητας Προσώπου και το Ελιξήριο Νεότητας Ματιών μας χαρίζει τις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του σπάνιου λουλουδιού που ανθίζει μόνο για είκοσι ημέρες, όλο το χρόνο!

Η συλλογή Χρυσός Κρόκος της Korres διατίθεται στα φαρμακεία.

Δείτε εδώ τη διαδικασία συγκομιδής και επεξεργασίας του Κρόκου Κοζάνης.

Scroll to Top