theragun-το-gadget-που-χαλαρώνει-το-σώμα-από-το-στρε-236919

Ένα ατύχημα που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή το 2008 στο Λος Άντζελες οδήγησε τον Dr Jason Wersland να αναπτύξει την τεχνολογία Theragun προκειμένου να ανακουφιστεί από τον πόνο. Χειροπράκτης στο επάγγελμα και με γνώσεις στη βιομηχανική, ήθελε να αποφύγει τις φαρμακευτικές λύσεις και ανακάλυψε μια έξυπνη συσκευή κρουστικής θεραπείας (ένα νέο είδος φυσικοθεραπείας) που τον ανακούφιζε από τον πόνο και τον βοηθούσε να κινείται. Εμείς τον συναντήσαμε στην Αθήνα, όπου μας αποκάλυψε τα πάντα γύρω από αυτή την καινοτομική συσκευή  που παρέχει φυσικές λύσεις που λειτουργούν, αλλά και για τις νέες wellness τάσεις της αγοράς, όπως το Theraface.

Theragun: Το gadget που χαλαρώνει το σώμα από το στρες και τονώνει τους μυς-1

Πώς ξεκίνησε το Therabody; Και ποια ήταν η έμπνευση για το Theragun;

Όλα ξεκίνησαν όταν προσπάθησα να θεραπεύσω τον εαυτό μου μετά από ένα ατύχημα με τη μηχανή μου τον Οκτώβριο του 2007. Ο πόνος στον λαιμό και το δεξί μου χέρι ήταν ανυπόφορος και ήξερα τι χρειαζόμουν για να γίνω καλά αλλά όλα τα μηχανήματα ήταν πολύ μεγάλα για να τα κουβαλήσω στο σπίτι. Έτσι, δημιούργησα το πρώτο Theragun τον Ιανουάριο του 2008 (το ονόμασα V.1) και το 2016 το λανσάραμε επίσημα ως εταιρεία πια. Αυτά τα 8 χρόνια, έφτιαξα πέντε διαφορετικές εκδοχές, έχοντας κατά νου τις ανάγκες των ανθρώπων, ακούγοντας τις συμβουλές των ειδικών αλλά και των συνεργατών μου, για το πώς το ένιωθαν στα χέρια τους!

Theragun: Το gadget που χαλαρώνει το σώμα από το στρες και τονώνει τους μυς-2
©Theragun

Πείτε μας περισσότερα για την τεχνολογία Theragun. Πως δουλεύει;

Tρεις είναι οι βασικές λέξεις–κλειδιά που κάνουν αυτή τη συσκευή να ξεχωρίζει. Ησυχνότητα (πόσες φορές το προϊόν μας ακουμπά το δευτερόλεπτο), το εύρος κρούσης (φτάνει 60% βαθύτερα στο μυ σε σχέση με τις υπόλοιπες συσκευές δόνησης και μασάζ του εμπορίου) και η ροπή (η κρουστική δύναμη σε μια εντοπισμένη περιοχή μέσω διαφορετικών προσαρτημάτων). Όλα αυτά μαζί αυξάνουν τη ροή του αίματος, προλαμβάνουν και εξαλείφουν τις συμφύσεις, διεγείρουν την αναδόμηση των ιστών, μειώνουν τον πόνο και την ευαισθησία στο τέντωμα, ενισχύουν την ισορροπία και τη δύναμη και ηρεμούν το σώμα.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια έχουν γεμίσει με εικόνες αθλητών όπως η πρωταθλήτρια του τένις Μαρία Σαράποβα, ο Ronaldo αλλά μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες όπως οι New York Mets να χρησιμοποιούν το Theragun Elite και το Theragun Mini. Πώς πιστεύετε ότι αυτή η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο του αθλητισμού και την καθημερινότητά μας;

Τα σώματα μας είναι γεμάτα στρες και ένταση. Εσείς, ως δημοσιογράφος μπορεί να νιώθετε την ένταση να συγκεντρώνεται στην περιοχή της πλάτης ή των χεριών λόγω της στάσης του σώματος μπροστά στον υπολογιστή όλη μέρα ενώ η ένταση ενός αθλητή μπορεί να συγκεντρώνεται σε μια άλλη περιοχή του σώματος μετά την προπόνηση του. Αυτή είναι αυτή που προκαλεί πόνο και το Theragun πετυχαίνει να την απελευθερώνει μέσω της κρουστικής θεραπείας (Theragun Percussive Therapy TPT) με αποτέλεσμα οι αθλητές να μπορούν να αποδώσουν καλύτερα στους αγώνες τους και εσείς να βγάλετε την ημέρα σας χωρίς να πονάτε. Φανταστείτε λοιπόν, ειδικά τους αθλητές που γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η αποκατάσταση των μυών καθημερινά να έχουν τη δυνατότητα να περιποιούνται τον εαυτό τους μόνοι τους με μια συσκευή σαν το Theragun!

Theragun: Το gadget που χαλαρώνει το σώμα από το στρες και τονώνει τους μυς-3
©Theragun

Τα εργαλεία αποκατάστασης είναι τάση αυτές τις μέρες (θεραπεία χρόνιου πόνου, πόνος στην πλάτη). Πιστεύετε ότι αυτά βοηθούν τους ανθρώπους να ανακουφιστούν πιο γρήγορα;

Ναι φυσικά. Και έχουμε την επιστήμη για να το αποδείξουμε. Με την εφαρμογή μιας συσκευής κρουστικής θεραπείας όπως το Theragun αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στην προβληματική περιοχή και αυτό σημαίνει πως φέρνουμε περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα με αποτέλεσμα να ανακουφίζεται πιο άμεσα. Δεν έχει σημασία αν είναι πόνος στη μέση ή αν έχετε βγει από χειρουργείο. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Theragun: Το gadget που χαλαρώνει το σώμα από το στρες και τονώνει τους μυς-4
©TheraFace

Τι ακριβώς είναι το Theraface και γιατί να το εντάξει κάποιος/α στην καθημερινότητα του;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε για το νέο Theraface είναι πως περιλαμβάνει την τεχνολογία κρουστικής θεραπείας (Percussive Therapy) όπως και το Theragun. Ο λόγος για τον οποίο δημιουργήσαμε αυτή τη συσκευή προσώπου είναι γιατί όλοι με ρωτούσαν αν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το Theragun γι’ αυτόν τον σκοπό. Έτσι, το Theraface προστέθηκε στην οικογένεια αφού του προσθέσαμε και την τεχνολογία της φωτοθεραπείας (Red Light, Blue Light, Infrared Light) που ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας και την αφήνει λαμπερή. Όσο δουλεύαμε πάνω σ’ αυτό, οι επιστήμονες με τους οποίους συνεργαζόμασταν μας υπογράμμισαν την ανάγκη για την τεχνολογία μικρο-ρευμάτων και έτσι προσθέσαμε και το microcurrent που βοηθά στην τόνωση του δέρματος αλλά και την ενσωμάτωση δαχτυλιδιών (hot ring/cold ring) που μειώνουν τις φλεγμονές, τους μυϊκούς σπασμούς και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια.

Τα προιόντα Therabody διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα Public και online Public: #1 για online αγορές για προϊόντα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας

MHT