βαμμένα-μαλλιά-5-tips-για-να-κρατάτε-λαμπερ-251859
©@streetstylestars

Ο λόγος που αγαπάμε τα βαμμένα μαλλιά είναι γιατί είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να ανανεώνουμε την εικόνα μας χωρίς ιδιαίτερη δέσμευση. Είτε τελείως βαμμένα, είτε με ανταύγειες, τα μαλλιά αποκτούν χαρακτήρα, texture, όγκο και δυναμική και μας τονώνουν την αυτοπεποίθηση και τη διάθεση.

Παρόλα αυτά, τα βαμμένα μαλλιά για να είναι πραγματικά εντυπωσιακά χρειάζονται και την απαραίτητη περιποίηση. Το θαμπό χρώμα, το faded εφέ ή οι ταλαιπωρημένες άκρες είναι όλα στοιχεία πως τα μαλλιά έχουν ανάγκη από εντατική φροντίδα, την οποία φυσικά μπορείτε να κάνετε και στο σπίτι αρκεί να είστε συνεπείς.

View this post on Instagram

A post shared by Marine (@marine_diet)

Για να μας βοηθήσουν να διατηρούμε λαμπερό το χρώμα για περισσότερο καιρό, οι ειδικοί μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά τους. Κρατήστε σημειώσεις και ξεκινήστε άμεσα.

Προσοχή στο σαμπουάν που χρησιμοποιείτε

Τα ενυδατικά και φιλικά προς το χρώμα σαμπουάν είναι τα καλύτερα για τη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών. Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβάλλουν στο να ξεθωριάζει η βαφή, επομένως πρέπει να αναζητήσετε κυρίως προϊόντα χωρίς θειϊκά άλατα, τα οποία είναι σχεδιασμένα να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του χρώματος. Οι εναλλακτικές επιλογές όπως τα σαμπουάν detox ή αυτά για βαθύ καθαρισμό προκαλούν εκτός από θαμπό χρώμα και ξηρότητα. Περιποιηθείτε τις άκρες και τα μεσαία μήκη με ένα ενυδατικό conditioner για πέντε λεπτά.

Ενυδατώστε με μάσκες και serum

Μετά τη βαφή, τα μαλλιά χρειάζονται επιπλέον φροντίδα και ενυδάτωση. Επιλέξτε μια καλή μάσκα μαλλιών που ενισχύει τους θύλακες των τριχών και αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης και εφαρμόστε την τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Για έξτρα ενυδάτωση, μετά το λούσιμο μπορείτε να εφαρμόζετε και serum.

Μειώστε τη συχνότητα των λουσιμάτων

Αν θέλετε να διατηρήσετε πραγματικά ζωντανό το χρώμα, επιλέξτε τα λούζετε τα μαλλιά συγκεκριμένες φορές. Το ιδανικό είναι δύο φορές την εβδομάδα, ενώ πρέπει να προσέξετε και με το πιστολάκι. Ενδιάμεσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξηρό σαμπουάν για έως και τρεις ημέρες.

Μη χρησιμοποιείτε καυτό νερό

Το καυτό νερό μπορεί να διαλύσει τα λιπίδια που βοηθούν στην ενυδάτωση του τριχωτού. Επιλέξτε καλύτερα να λούζεστε με χλιαρό.

Μη ξεχνάτε τα θερμοπροστατευτικά

Πριν ισιώσετε τα μαλλιά σας, θυμηθείτε πόσο κακό κάνει η θερμότητα στην τρίχα. Ειδικά αν έχετε βαμμένα μαλλιά, πρέπει να μην αμελείτε ποτέ την εφαρμογή θερμοπροστατευτικών σπρέι πριν έρθουν σε επαφή με το σίδερο.

Διαβάστε επίσης | Πώς να επιλέξετε την σωστή βούρτσα για υγιή και λαμπερά μαλλιά

MHT