10-κομψά-αθλητικά-παπούτσια-για-τους-φαν-89032
©Photographed by Greg Harris, Vogue, November 2017

Αν προσθέταμε τη φράση «πιο καλαίσθητα» στο διάσημο Ολυμπιακό σύνθημα «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά» (Citius, Altius, Fortius), θα φέρναμε το αθλητικό πνεύμα ένα βήμα πιο κοντά στο πνεύμα της μόδας. Γιατί όχι, αφού η μόδα, όπως και η γυμναστική, είναι εκτός των άλλων τρόπος ζωής. 

Τα sneakers είναι η σύγχρονη -και πιο επιτυχημένη- επινόηση των σχεδιαστών για ένα παπούτσι που μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, να συνδυαστεί με τα πάντα -από αθλητική φόρμα μέχρι φόρεμα υψηλής ραπτικής- και να ταιριάξει σε κάθε περίσταση: από ένα γάμο μέχρι την προπόνηση στο γυμναστήριο. Το streatwear και το athlesure στυλ δεν περιορίζονται πλέον στους τέσσερις τοίχους ενός spinning room, αλλά πρωταγωνιστούν στα κόκκινα χαλιά των διεθνών διοργανώσεων. 

Το καλοκαίρι πλησιάζει, μαζί και η διάθεση για υγιές σώμα. Είτε σκοπεύετε να υπογράψετε την εναρκτήρια συνδρομή στο γυμναστήριο της γειτονιάς σας, είτε προτιμάτε να ξεκινήσετε τρέξιμο στα πράσινα σημεία της γκρίζας Αθήνας, η μόνη σίγουρη ανάγκη ακούει στο όνομα «αθλητικά παπούτσια». 

Αν η βιώσιμη μόδα είναι στη λίστα των ευαίσθητων ζητημάτων που σας απασχολούν, ρίξτε μια ματιά στα Guresu αθλητικά της Reebok από την πρόσφατη συνεργασία της με την Thread International. Το 50% του υφάσματος είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και σίγουρα είναι από τα λίγα φιλικά προς το περιβάλλον sneakers που κυκλοφορούν στην αγορά. Από την άλλη, η Under Armour δημιούργησε το κατάλληλο ζευγάρι αθλητικών για τους φανατικούς της τεχνολογίας, μ’ έναν ψηφιακά ενσωματωμένο αισθητήρα που καταγράφει και αναλύει τα βήματά σας ενώ τρέχετε. 

Η cult φίρμα Outdoor Voices συνεργάστηκε με την Hoka One One, παρουσιάζοντας τη δική τους εκδοχή για το ιδανικό αθλητικό παπούτσι, ενώ για εσάς που νοσταλγείτε τα 1990s, η επανακυκλοφορία του Tiger Gel-Kayano 5 της Asics, που πρωτοείδαμε το 1999, θα σας δικαιώσει. 

Δείτε παρακάτω τα 10 καλύτερα αθλητικά που μπορείτε να αποκτήσετε αν επιθυμείτε να περπατάτε με στυλ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση. 

10 κομψά αθλητικά παπούτσια για τους φανατικούς του γυμναστηρίου-1
©www.underarmour.com

183,71€ | www.underarmour.com

10 κομψά αθλητικά παπούτσια για τους φανατικούς του γυμναστηρίου-2
©www.hokaoneone.eu

140€ | www.hokaoneone.eu

10 κομψά αθλητικά παπούτσια για τους φανατικούς του γυμναστηρίου-3
©www.reebok.com

99,95€ | www.reebok.com

10 κομψά αθλητικά παπούτσια για τους φανατικούς του γυμναστηρίου-4
©www.adidas.gr

139,95€ |  www.adidas.gr

10 κομψά αθλητικά παπούτσια για τους φανατικούς του γυμναστηρίου-5
©www.nike.com/gr

149€ | www.nike.com/gr

10 κομψά αθλητικά παπούτσια για τους φανατικούς του γυμναστηρίου-6
©www.newbalance.com.gr

90€ | www.newbalance.com.gr

10 κομψά αθλητικά παπούτσια για τους φανατικούς του γυμναστηρίου-7
©www.net-a-porter.com

250€ | www.net-a-porter.com

10 κομψά αθλητικά παπούτσια για τους φανατικούς του γυμναστηρίου-8
©www.farfetch.com

670€ | www.farfetch.com

10 κομψά αθλητικά παπούτσια για τους φανατικούς του γυμναστηρίου-9
©www.farfetch.com

495€ | www.farfetch.com

10 κομψά αθλητικά παπούτσια για τους φανατικούς του γυμναστηρίου-10
©www.farfetch.com

571€ | www.farfetch.com

MHT