5-πράγματα-που-πρέπει-να-ξέρετε-για-το-aw22-show-213705
©Acielle/Style du Monde

Το show ήταν εμπνευσμένο από το 2001: A Space Odyssey

Με τα γαλάζια πάνελ, τους Rococo πίνακες και τους τοίχους με γείσο, το σετ Moschino ήταν ένα αντίγραφο αυτού που ο Stanley Kubrick ονόμασε «the French provincial hotel room »στο 2001: A Space Odyssey. Το show άνοιξε με τις φανφάρες του Strauss από το Also sprach Zarathustra που είναι συνδεδεμένο για πάντα με την ταινία και χρησιμοποίησε την τελευταία σκηνή του κινηματογραφικού αριστουργήματος ως αφήγηση. «Είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα κλουβί στο διάστημα», είπε ο Jeremy Scott στο backstage.

«Ο Stanley Kubrick τελικά παραδέχτηκε ότι το δωμάτιο στην τελευταία σκηνή ήταν σαν ένας ανθρώπινος ζωολογικός κήπος για εξωγήινους. «Έβαλαν τα έπιπλα και όλα αυτά τα στοιχεία εκεί για να μας κάνουν να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας, όπως θα κάναμε με τα ζώα σε ένα κλουβί, για να μας δώσει την αίσθηση των πραγμάτων που μας κάνουν να νιώθουμε άνετα».

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το AW22 Show του Moschino-1
©Acielle/Style du Monde

Η συλλογή έδωσε ζωή στα luxury interiors

Η φετινή συλλογή του Scott, θύμιζε dream house.«Είναι όλα αυτά που θα βρεις σε μια old money έπαυλη», είπε. «Ο πλούτος, ο χρυσός, οι κομμώσεις του Λουδοβίκου XIV…» Ήταν μια από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές που έκανε ποτέ, και οι αναφορές που είχε χάρισαν ένα μαγευτικό αποτέλεσμα στο runway. Κάθε κορίτσι ενσάρκωνε μια επίπλωση ή μια λεπτομέρεια από το εσωτερικό ενός αρχοντικού σπιτιού – από ένα ρολόι του παππού μέχρι ένα περσικό χαλί να ζωντανεύει, μια άρπα και ένα παραβάν». Όπως και ένα βάζο, ένα δίσκο σερβιρίσματος και έναν αναγεννησιακό πίνακα και μια gallery lamp σαν καπέλο. Η Bella Hadid ενσάρκωσε μια επιχρυσωμένη κλειδαρότρυπα, ενώ η Gigi Hadid έκλεισε το show ως χάλκινο άγαλμα. Κάθε look ήταν ένα ξεχωριστό moment. Και έγραψε ιστορία.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το AW22 Show του Moschino-2
©Acielle/Style du Monde

Ο Jeremy Scott και το spacesuit

Mid-collection, ένα μοντέλο περπάτησε το runway κρατώντας μια spaceman μαριονέττα. Ήταν η ίδια μαριονέττα που δημιούργησε ο Jeremy Scott για το Moschino film για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, αυτή τη φορά ντυμένη με μια ίδια διαστημική στολή όπως στο 2001: A Space Odyssey. Ήταν η αναφορά του Scott στο τέλος του film, στο οποίο ο πρωταγωνιστής «βλέπει τον εαυτό του μεγαλύτερο, τρώει και μετά πεθαίνει προτού γίνει έμβρυο, και αυτό είναι το τέλος της ταινίας». «Οι άνθρωποι μπορούν να το πάρουν όσο πιο απλά ή βαθιά θέλουν», είπε χαμογελώντας. Μετά το φινάλε, εμφανίστηκε με μια version σε ανθρώπινο μέγεθος της ίδιας διαστημικής στολής, κοιτάζοντας γύρω από το δωμάτιο σαν να είχε μόλις προσγειωθεί στον πλανήτη Γη και όλοι ήταν αξιοθέατο. Ήταν πραγματικά κάτι πολύ ενδιαφέρον.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το AW22 Show του Moschino-3
©Acielle/Style du Monde

Ήταν μια απόδραση

Όταν πρόκειται για την προσωποποίηση των αντικειμένων στο σπίτι, που ο Scott έκανε να θυμίζει Beauty and the Beast, δεν θα μπορούσε παρά να αναρωτηθεί κανείς για τις προθέσεις που είχε. «Το χρειαζόμαστε; Δεν το θέλουμε;» ρώτησε ο ίδιος στο backstage. Όταν πρόκειται για τους χώρους στο σπίτι, η απάντηση είναι πάντα ναι. Η πανδημία μας έκανε να δούμε τα πράγματα στο σπίτι μας με νέο φως. Περισσότερο από ποτέ, συνειδητοποιήσαμε τη σημασία του cosy mood που χρειάζεται ένα σπίτι–που, για ορισμένους, είναι το ιδανικό περιβάλλον που χρειάζεται ένα σπίτι. Και λόγω των γεγονότων στον κόσμο που συμπίπτουν με το Fashion Week του Μιλάνου, η ιδέα ενός σπιτιού είναι πιο σημαντική από ποτέ. Σε κάθε περίπτωση η φετινή συλλογή του Scott ήταν ιδιαίτερη και γεμάτη φαντασία και έκλεψε για ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το AW22 Show του Moschino-4
©Acielle/Style du Monde

Ο Scott έδωσε βάση στα wild αξεσουάρ

Ο Stephen Jones δημιούργησε interior object καπέλα που πραγματικά ξεχώρισαν στη συλλογή, μερικά από αυτά: το επιχρυσωμένο κλουβί πουλιών, το αμπαζούρ και το gallery lamp. Οι τσάντες ήταν μικροσκοπικές Chesterfields και τα μαχαιροπίρουνα του Franco Moschino επανήλθαν ως διακοσμητικά σε μπουφάν και ζώνες. Ενώ μια τσάντα ήταν ζωγραφισμένη με τις λέξεις «Handle with care», και άλλη μια είχε γραμμένο ένα ειρωνικό slogan «Maid in Italy» σε looks που θύμιζαν υπηρέτρια  – επίσης αναφορά του Franco Moschino –τέλος μια eye-catching τσάντα και ένα little black dress που έγραφαν πάνω «Gilt without guilt».

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το AW22 Show του Moschino-5
©Acielle/Style du Monde
5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το AW22 Show του Moschino-6
©Acielle/Style du Monde
MHT