αυτή-είναι-η-τάση-που-θα-μας-κάνει-να-πο-261687
©Miu Miu

Από τον Miu Miu στον Sacai, οι πασαρέλες της άνοιξης έκαναν κατανοητό πως αν κάτι πρέπει να δοκιμάσουμε τη νέα σεζόν αυτό είναι το workwear. Με τα μάτια σταμμένα στην λειτουργικότητα και την ευελιξία, οι utility λεπτομέρειες αναδείχθηκαν σε τάση που μοιάζει να ήρθε για να μείνει, ενώ παράλληλα δεν αποκλίνουν πολύ από το Y2K aesthetic που ούτως ή άλλως επιλέγει η Gen Z τώρα.

Οι μεγάλες τσέπες είναι σίγουρα ένα από τα uniform-inspired στοιχεία που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Ενσωματωμένες σε πανωφόρια, τοπ, παντελόνια, ακόμη και catsuits, αποτελούν την πιο updated εναλλακτική στις τσάντες, ένα απαραίτητο μεν αξεσουάρ που δεν εξασφαλίζει όμως την απόλυτη ελευθερία κινήσεων στα χέρια. Αντιθέτως, οι XL διαστάσεων τσέπες μας δίνουν την ευκαιρία να έχουμε πάνω μας όλα τα απαραίτητα, χωρίς να χρειαστεί λεπτό να αγχωθούμε για το βάρος της τσάντας μας ή για το πού θα την αφήσουμε.

Αυτή είναι η τάση που θα μας κάνει να πούμε αντίο στις τσάντες-1
©Miu Miu

Μαζί με τον Miu Miu, ο οίκος Sacai είναι από τους πρώτους που επιβεβαιώνουν πως οι πολυχρηστικές τσέπες ταιριάζουν παντού. Εκτός από jacket tops, τις προτείνει και ως έξτρα αξεσουάρ σε κομψές ζώνες που φοριούνται πάνω από pleated παντελόνια καμπάνα.

Αυτή είναι η τάση που θα μας κάνει να πούμε αντίο στις τσάντες-2
©Sacai

Αντίστοιχα, ο οίκος Loewe και ο JW Anderson πρόσθεσαν μεγάλες τσέπες σε σοφιστικέ ανοιξιάτικα παρκά που σίγουρα θα λύσουν τα χέρια σε όποια γυναίκα τα επιλέξει.

Αυτή είναι η τάση που θα μας κάνει να πούμε αντίο στις τσάντες-3
©Loewe

Στον Diesel, το utility trend αποτελεί “thing” από πάντα. Για αυτή την άνοιξη, ο οίκος προτείνει baggy παντελόνια με πολλές και μεγάλες τσέπες, τα οποία συνδυάζει με super sexy top και pointy high heels για all day ανοιξιάτικα σύνολα που θα κάνουν τους πάντες να γυρίσουν και να κοιτάξουν.

Αυτή είναι η τάση που θα μας κάνει να πούμε αντίο στις τσάντες-4
©Diesel

Στον οίκο Burberry, είδαμε μια από τις πιο ανατρεπτικές αλλά ομολογουμένως ενδιαφέρουσες προτάσεις. Ολόσωμα δαντελένια catsuits απογειώθηκαν όταν συνδυάστηκαν με κολάν τα οποία μάλιστα στους γοφούς είχαν τσέπες, κάνοντας αμέσως ένα βραδινό σύνολο πραγματικά ευέλικτο και λειτουργικό.

Αυτή είναι η τάση που θα μας κάνει να πούμε αντίο στις τσάντες-5
©Burberry

Διαβάστε επίσης | Transparent παντελόνια: Θα υποκύψετε στην τάση της άνοιξης;

MHT