detox-στην-γκαρνταρόμπα-9-tips-για-να-οργανώσετ-170580
©Unsplash

Όσο διαρκεί η καραντίνα, έχουμε ακόμα αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε δημιουργικά. Η άνοιξη είναι η εποχή της ανανεώσης, η στιγμή που καταστρώνουμε νέα σχέδια και επιχειρούμε να οργανώσουμε την καθημερινότητα. Μια τακτοποιημένη γκαρνταρόμπα είναι το πρώτο βήμα που θα μας εξασφαλίσει χώρο στη ντουλάπα μας και θα μας διευκολύνει να βρίσκουμε πολύ πιο εύκολα τα ρούχα και αξεσουάρ για τους daily συνδυασμούς μας.

Η Vogue προτείνει 9 συμβουλές για αποτοξίνωση στην γκαρνταρόμπα σας.

Αφιερώστε χρόνο

Η εκκαθάριση της γκαρνταρόμπας απαιτεί σκέψη και χρόνο. Για να μπορέσετε να ασχοληθείτε σοβαρά, βρείτε ένα διαθέσιμο σαββατοκύριακο και εστιάστε σε αυτή τη δραστηριότητα.

Δημιουργήστε ένα χάος

Για να γίνει σωστά αυτή η διαδικασία, θα πρέπει να αδειάσετε εντελώς τις ντουλάπες και τα συρτάρια σας, όσο και αν σας τρομάζει η ιδέα του χάους που θα προκύψει στο δωμάτιο. Μόνο έτσι θα έχετε μια πλήρη εικόνα των ρούχων και αξεσουάρ. Στη συνέχεια, χωρίστε σε μεγάλες τσάντες τα items που θα δώσετε για ανακύκλωση και αυτά που θα χαρίσετε.

Οι σωστές αποφάσεις

Πριν αποφασίσετε ποια κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας θα κρατήσετε, σκεφτείτε αρχικά ποια είναι αυτά που φοράτε όντως και ποια έχουν μείνει ξεχασμένα στο πίσω μέρος της ντουλάπας σας για ένα χρόνο. Αν δεν έχετε αναζητήσει ένα ρούχο εδώ και καιρό, μάλλον δεν σας χρειάζεται, οπότε γνωρίζετε ήδη την απάντηση.

Συζητήστε το

Ίσως να είστε συναισθηματικά δεμένες με ένα ρούχο ή απλά να έχετε αμφιβολίες. Μπορείτε πολύ εύκολα να μοιραστείτε φωτογραφίες με τις φίλες σας που ξέρουν όντως το στυλ σας και μπορούν να είναι αντικειμενικές. Φυσικά και θα κρατήσετε ένα ρούχο που έχετε χρόνια, σας το χάρισε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο ή πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο.

Μείνετε πιστές στα κλασικά

Υπάρχουν κάποια κομμάτια που έχουν πάντα μια θέση στην γκαρνταρόμπα μας. Το μαύρο σακάκι, το λευκό πουκάμισο, το mom fit τζιν παντελόνι, τα λευκά sneakers, τα κασμιρένια πλεκτά και τα κοσμήματα.

Ρούχα με ετικέτες;

Όλοι έχουμε αγοράσει ρούχα και αξεσουάρ στις εκπτώσεις επειδή τα ανακαλύψαμε σε τιμή ευκαιρίας και στην πορεία έμειναν για πάντα στη ντουλάπα μας. Σε αυτή την περίπτωση ακολουθούμε τις συμβουλές της Generation Z και ανεβάζουμε αυτά τα items σε resale πλατφόρμες όπως το Depop, το Vestiaire Collective, το Hewi.

Ενοικιάστε τα ρούχα σας

Αν δεν είστε σίγουρες πως θέλετε να αποχωριστείτε για πάντα ένα κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας, το οποίο μάλιστα είναι σε καλή κατάσταση, μπορείτε απλά να το ενοικιάσετε σε πλατφόρμες όπως το By Rotation.

Νέα (σωστή) τοποθέτηση

Αφού ολοκληρώσατε τις διαδικασίες εκκαθάρισης της γκαρνταρόμπας σας, είστε έτοιμες να τοποθετήσετε εκ νέου στη ντουλάπα τα κομμάτια που κρατήσατε. Τώρα είνα πολύ σημαντικό να τα κρεμάσετε ακολουθώντας μια πιο σωστή οργάνωση, είτε χρωματικά, είτε σε κατηγορίες. Εξοπλιστείτε με ξύλινες κρεμάστρες και διπλώστε καλά τα τοπ και τα πλεκτά σας.

Τέλος… εποχής

Τα τελευταία χρόνια η μόδα μας οδηγεί σε πιο ευέλικτες επιλογές, με ρούχα και αξεσουάρ που μπορούν να φορεθούν όλο το χρόνο. Για παράδειγμα, συνεχίζουμε να φοράμε το σατέν φόρεμα και το χειμώνα, με μποτάκια και ένα πλεκτό πουλόβερ. Αντίστοιχα συμβαίνει και με τα sneakers μας. Σκεφτείτε λοιπόν ποια είναι αυτά τα items που θα πρέπει να βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση.

Και μια συμβουλή για το μέλλον, “Buy less, Buy better”.

Διαβάστε επίσης | Οι 10 τάσεις του 2020 που θα φορέσουμε και το 2021

MHT