έφυγε-από-τη-ζωή-η-vivienne-westwood-256031
©Vivienne Westwood/Instagram

Ο κόσμος της μόδας μέτρα μια ακόμα απώλεια αυτή τη χρονιά. Η Βρετανίδα fashion designer Dame Vivienne Westwood μόλις ανακοινώθηκε πως έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μία τεράστια πορεία σχεδόν 60 ετών.

Η Vivienne Westwood καθόρισε τη βρετανική μόδα μένοντας πάντα πιστή στην αισθητική της και συνεχίζοντας να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, να σχεδιάζει για έναν καλύτερο κόσμο, μακριά από κομφορμισμούς. Στη δεκαετία των 70s έκανε το punk κίνημα mainstream προκαλώντας αναταράξεις στον βρετανικό συντηρητισμό. Το στυλ ήταν για εκείνη επανάσταση, μια επανάσταση που πλέον επικεντρωνόταν στο περιβάλλον μέσα από τις ακτιβιστικές δράσεις της.

Όπως ανακοινώθηκε και στην σελίδα του brand της στο Instagram, έφυγε ειρηνικά έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της. Ο σύζυγός της Andreas Kronthaler, δήλωσε: “Θα συνεχίσω να σχεδιάζω με τη Vivienne στην καρδιά μου”.

Μέχρι την τελευταία στιγμή η Vivienne Westwood εργαζόταν πάνω στην τέχνη της, το βιβλίο της και τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό The Vivienne Foundation, που είχε ιδρύσει με τους γιους και την εγγονή της, με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να φέρει την αλλαγή σε σημαντικά ζητήματα.

MHT