έφυγε-από-τη-ζωή-ο-manfred-thierry-mugler-στα-73-του-χρόνια-208785

Ο κορυφαίος σχεδιαστής Manfred Thierry Mugler έφυγε από την ζωή στα 73 του χρόνια, όπως ανακοινώθηκε μέσω του Instagram account του, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τα αίτια του θανάτου του.

Ο Thierry Mugler ήταν ο couturier που καθόρισε το power dressing και ανέδειξε την σεξουαλικότητα των γυναικών μέσα από τους τονισμένους ώμους των ρούχων και τα corset style φορέματα. Είχε αποσυρθεί από την μόδα από το 2002, εστιάζοντας στις αρωματικές του δημιουργίες, με την σειρά αρωμάτων Angel να θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες.

Ο Manfred Thierry Mugler ασχολούνταν με τη φωτογραφία και αυτή την περίοδο ετοίμαζε μια νέα έκθεση στο Βερολίνο, ενώ είχε στα σκαριά και νέα αρώματα.

Γεννήθηκε στο Στρασβούργο της Γαλλίας και ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο στα 60s. Άνοιξε μια νέα εποχή λανσάροντας στην ουσία το φαινόμενο των celebrity models, μέσω της στενής του συνεργασίας με σταρ όπως η Diana Ross, η Demi Moore, ενώ πολύ πρόσφατα δημιούργησε και latex φορέματα για τις Beyonce και Kim Kardashian West.

Σε πολλές περιπτώσεις ο Manfred Thierry Mugler έσπασε τα ταμπού στη βιομηχανία της μόδας, έφερε καινοτομίες στην υψηλή ραπτική, άλλαξε τα πρότυπα ομορφιάς ενδυναμώνοντας τις γυναίκες και τους άντρες.

MHT