εβδομάδα-μόδας-μιλάνου-5-πράγματα-που-π-242677
©GoRunway

Ο Kim Jones ανέτρεξε στα αρχεία του οίκου Fendi για να αντλήσει έμπνευση για την συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023. “Με ενδιέφερε να δω όλα όσα έχει κάνει ο Karl και πώς θα τα εξελίξουμε, οπτικά και τεχνικά”, έγραφε στις σημειώσεις του. Ανακαλύψτε τις τοπ στιγμές του Fendi show.

Τα χρώματα στο επίκεντρο

Μέντα, lime, κοραλλί. Ο Kim Jones είχε σίγουρα μια ανανεωμένη χρωματική παλέτα γι’ αυτή τη συλλογή. Θέλησε να προσθέσει έντονα χρώματα καθώς έχουμε ταυτίσει τον Fendi με τα πιο γήινα. Σε πολλές περιπτώσεις είδαμε να αναμειγνύονται τρία χρώματα στην ίδια εμφάνιση. Ο Kim Jones έκανε blend αυτά τα χρώματα με διαφάνειες και κεντημένες λεπτομέρειες, εμπνευσμένες από το αρχείο του Karl Lagerfeld.

Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Fendi show SS23-1
©GoRunway

Το νέο Y2K

Ο Kim Jones μελέτησε τις Fendi συλλογές από το 1996 στο 2002, και έτσι φτάσαμε σε μια Y2K αισθητική που αυτή τη στιγμή θεωρείται super hot στα social media. Μετέφρασε αυτό το στυλ σε slinky φορέματα με διαφάνειες κάτω από το γόνατο, low-rise παντελόνια που σε πολλές περιπτώσεις συνδυάστηκαν με φούστες, στενά cardigans και φυσικά πολλά cargo style items.

Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Fendi show SS23-2
©GoRunway

Μια street style συλλογή

Η Fendi collection χάρη στο layering, το blend των χρωμάτων, τα εντυπωσιακά αξεσουάρ, υπάκουσε όλους τους κανόνες του social media dressing και του σύγχρονου street style. Δίπλα στα έντονα χρώματα, είδαμε μια σειρά από furry bags, αξεσουάρ με logo, platform sandals. Όλα δείχνουν πως ο Kim Jones είχε στόχο να σχεδιάσει για μια digital γενιά, κάτι που αποδεικνύουν και οι τελευταίες συνεργασίες του με Marc Jacobs ή Versace.

Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Fendi show SS23-3
©GoRunway

It bags και κοσμήματα 

Η Silvia Venturini Fendi, accessories director του brand, έκανε τις καρδιές του fashion κοινού να χτυπήσουν δυνατά με mini bags που φορέθηκαν σαν κολιέ ή και double bags (γιατί να κρατάς μια designer bag, όταν μπορείς να κρατήσεις δύο;). Η κόρη της Delfina Delettrez Fendi, σχεδίασε ένα 90s logo chocker με Fs, που θα μπορούσε να φορέσει και η Cher Horowitz.

Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Fendi show SS23-4
©GoRunway

Φόρος τιμής στη Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Kim Jones επέλεξε να φορέσει ένα κόσμημα για να τιμήσει την Βασίλισσα, σαν μια προσωπική και ιδιαίτερα συγκινητική πινελιά.

Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Fendi show SS23-5
©Getty Images

Διαβάστε επίσης | Τα 9 new basics για το στυλ του γραφείου