φθινόπωρο-2021-ο-οδηγός-με-τις-βασικές-τάσ-166915
©Courtesy of Chanel

Τα Fall/Winter trends του 2021 επιβεβαιώνουν πως  ξεκινά μια σεζόν με διάθεση για ζωή, πειραματισμούς και νέους κανόνες στο dress code. H capsule γκαρνταρόμπα του φθινοπώρου δεν ορίζεται πια από πλεκτά, φόρμες και leggings, αλλά από παγιέτες, θηλυκά κοστούμια και φορέματα, που δείχνουν μια ανυπομονησία για κανονικότητα. Η Vogue συγκέντρωσε τις βασικές τάσεις που πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για shopping και τις ιδέες για να τις προσαρμόσετε στο προσωπικό στυλ σας.

Οι διαφορετικές υφές

Αντί για matching style, το φθινόπωρο του 2021 επιδιώκουμε το mix & match διαφορετικών υφών στο ίδιο look. Ο οίκος Chanel προτείνει για τα glamorous looks του φθινοπώρου να συνδυάσουμε παγιέτες, γούνα και τουίντ, παίζοντας έτσι με πολλές υφές.

Φθινόπωρο 2021: Ο οδηγός με τις βασικές τάσεις που πρέπει να ξέρετε-1
©pixelformula

Το κοστούμι

Το γεγονός πως δεν απαιτεί styling και είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση, καθιστά τα power suits μια από τις πιο δυνατές τάσεις. Ακολουθούμε την πρόταση του οίκου Michael Kors και επιλέγουμε κοστούμια με χρώμα αντί για το κλασικό μαύρο ή γκρι, σαν μια αχτίδα αισιοδοξίας στην καθημερινότητα.

Φθινόπωρο 2021: Ο οδηγός με τις βασικές τάσεις που πρέπει να ξέρετε-2
©Michael Kors

Η logomania

Τα logos έχουν πάντα μια δόση υπερβολής. Στην post pandemic εποχή όμως δεν έχουν στόχο την προβολή ενός luxury lifestyle, αλλά γίνονται prints και ντύνουν από τσάντες, μέχρι κοστούμια ή φορέματα, όπως είδαμε και στην Gucci Aria collection του οίκου Gucci.

Φθινόπωρο 2021: Ο οδηγός με τις βασικές τάσεις που πρέπει να ξέρετε-3
©Gucci

Κίτρινο και λιλά

Έχουμε συνδέσει το φθινόπωρο με γήινα ή και ψυχρά χρώματα, οπότε αποχρώσεις όπως το κίτρινο ή το λιλά μοιάζουν μάλλον ασυνήθιστη πρόταση για την εποχή. Αυτή η σεζόν όμως τους ανήκει, μάλιστα ο οίκος Loewe τις συνδύασε και μεταξύ τους. Ακόμα και οι μικρές λεπτομέρειες δείχνουν πόση ανάγκη έχουμε το φως.

Φθινόπωρο 2021: Ο οδηγός με τις βασικές τάσεις που πρέπει να ξέρετε-4
©pixelformula

Τα σετ

Τα matching sets έχουν το πλεονέκτημα να μην χρειάζονται styling, οπότε αρκούν μόλις τρία λεπτά για ένα ολοκληρωμένο dressing. Στις συλλογές για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-22, είδαμε πλεκτά και cozy sets, αλλά και πιο μποέμ, ανάλογα με το στυλ που επιδιώκουμε.

Φθινόπωρο 2021: Ο οδηγός με τις βασικές τάσεις που πρέπει να ξέρετε-5
©pixelformula

Τα ιδιαίτερα αξεσουάρ

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στις εμφανίσεις του φθινοπώρου, οι οποίες θα έχουν το κάτι διαφορετικό Ο οίκος Versace για παράδειγμα προτείνει μακριά γάντια και μπαντάνες, ενώ ο οίκος Marni δημιούργησε XXL τσάντες για να μπορούμε να μείνουμε έξω όσο περισσότερο γίνεται.

Φθινόπωρο 2021: Ο οδηγός με τις βασικές τάσεις που πρέπει να ξέρετε-6
©pixelformula

Το party dressing

Παγιέτες, γκλίτερ, χρυσός, ασήμι, δείχνουν πως η λάμψη, ακόμα και στην υπερβολή της, είναι το trend του φθινοπώρου που θα δούμε ακόμα και σε πιο σπορ κομμάτια. Σε αυτά τα λαμπερά looks ίσως προσθέσουμε και μια δόση από φτερά.

Φθινόπωρο 2021: Ο οδηγός με τις βασικές τάσεις που πρέπει να ξέρετε-7
©Michael Kors

Διαβάστε επίσης | Τα φορέματα του φθινοπώρου συνδυάζονται με ζώνες

MHT