η-camille-miceli-είναι-η-νέα-artistic-director-του-οίκου-emilio-pucci-190377
©Photo: Jean Baptiste Mondino / Courtesy of Emilio Pucci

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Sidney Toledano για την εμπιστοσύνη. Είμαι ενθουσιασμένη που αναλαμβάνω την καλλιτεχνική διεύθυνση του Maison Pucci, ένα brand που γιορτάζει τη χαρά και το ιταλικό lifestyle για περισσότερα από 70 χρόνια”, σχολίασε σε δήλωσή της η Camille Miceli. “Είναι για εμένα μεγάλη τιμή να συνεισφέρω στην τεράστια ιστορία αυτού του ιταλικού οίκου”.

Η Camille Miceli εντάσσεται στο δυναμικό του οίκου Pucci μετά από μια περίοδο αναδιοργάνωσης. Από το 2017 ο Pucci έμεινε χωρίς creative director με τις κολεξιόν του να σχεδιάζονται από in-house σχεδιαστική ομάδα. Τα bodysuits με τα patterns και τα sleek μίνι φορέματα στις πρόσφατες fall 2021 και resort 2022 κολεξιόν, κέντρισαν το ενδιαφέρον της Generation Z, όπως και οι συνεργασίες με τους Christelle Kocher και Tomo Koizumi. Τα προγηούμενα χρόνια ο Massimo Giorgetti του MSGM πρόσθεσε μια δόση από joie de vivre στον οίκο, ενώ ο Peter Dundas το μετέτρεψε σε αγαπημένο brand των jet-setters.

H Camille Miceli έχει μια πλούσια διαδρομή στο χώρο της μόδας. Η πρώτη της πρακτική ήταν στον οίκο Azzedine Alaïa. Συνέχισε στους οίκους Chanel και Louis Vuitton όπου απασχολήθηκε στις δημόσιες σχέσεις και στο χώρο των κοσμημάτων. Το 2009 η Camille Miceli εντάσσεται στον οίκο Dior όπου επιβλέπει το jewelry department κατά τη διάρκεια της θητείας του Raf Simons, λανσάροντας και το πολύ δημοφιλές double ball  σκουλαρίκι. Το 2014 επιστρέφει στον Louis Vuitton ως creative director των αξεσουάρ, δουλεύοντας μαζί με τον Nicolas Ghesquière σε κοσμήματα, τσάντες, παπούτσια, γυαλιά.

Στο χώρο της μόδας η Camille Miceli είναι γνωστή σαν μια φωτεινή προσωπικότητα με διάθεση για ζωή και μια πολύ αισιόδοξη ματιά γύρω από τη μόδα. Όπως δήλωσε στις New York Times τα πλάνα της για τον οίκο Pucci επικεντρώνονται στη χαρά και την ευεξία που προσφέρει η μόδα. Ο Sidney Toledano, πρόεδρος και CEO του LVMH fashion group σχολίασε: “Είμαι σίγουρος πως η ενέργεια και το ταλέντο της, όπως και η εμπειρία που έχει κερδίσει μέσα από την πορεία της σε μεγάλους οίκους του ομίλου (LVMH), θα είναι κλειδί για την επιτυχία του brand παγκοσμίως”.

Διαβάστε επίσης | Καπαρντίνες: Είναι οι πρωταγωνιστές του street style (και του φθινοπώρου)

MHT