η-προετοιμασία-της-glenn-close-για-το-πρώτο-της-met-gal-222965
©Hunter Abrams

Στο Met Gala 2022, περισσότεροι από 57 καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν για πρώτη φορά στο κόκκινο χαλί, αλλά το πιο σημαντικό ντεμπούτο ίσως ήταν αυτό της Glenn Close. Ναι, καλά το διαβάσατε. Η θρυλική ηθοποιός που έχει προταθεί για 8 Όσκαρ στη διάρκεια μιας καριέρας σαράντα χρόνων, δεν είχε εμφανιστεί ποτέ ξανά στο Met Gala. “Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως θα πήγαινα στο Met Gala, ήταν τρομακτικό για εμένα. Βασικά είμαι πολύ ντροπαλή`’, εξηγεί η Close στη Vogue.

Για τη μεγάλη βραδιά της μόδας, η Close συνεργάστηκε με τον Pierpaolo Piccioli του οίκου Valentino, δημιουργώντας ένα showstopping look σε hot pink απόχρωση ή όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι fan του Valentino, στην Pink PP απόχρωση, το έντονο φούξια που σχεδίασε ο ιταλικός οίκος με την Pantone για την Fall 2022 collection.

To look της Glenn Close αποτελούνταν από μια sleek πουκαμίσα, tailored παντελόνια και opera μακριά γάντια, και από πάνω μια dramatic κάπα με κεντήματα. “Πρέπει να παραδεχτώ πως ήταν εκτός από την comfort zone μου”, περιέγραψε η ηθοποιός καθώς ετοιμαζόταν για την μεγάλη βραδιά. “Ζω στο Bozeman της Montana, και δεν φοράμε τέτοια ρούχα εκεί! Οπότε ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο”.

Η προετοιμασία της Glenn Close για το πρώτο της Met Gala μέσα από το φακό της Vogue-1
©Getty Images

Για την Glenn Close το να εμφανιστεί στο Met Gala με τον Pierpaolo Piccioli, είχε και έξτρα ευθύνες. Αρχικά να δώσει ζωή στο όραμά του. “Είναι μια μορφή συνεργασίας αυτό που κάνουμε. Η δέα μου ήταν να εμφανιστώ ως η μούσα του Pierpaolo και να ικανοποιήσω το όραμά του για όσα σημαίνει αυτή η βραδιά. Οπότε είμαι η πιστή υπηρέτριά του και νιώθω μεγάλη τιμή που κρατώ το χέρι του”, είπε η ηθοποιός. Ο θαυμασμός φυσικά είναι αμοιβαίος με τον Pierpaolo να σημειώνει πως είχε έντονο ενδιαφέρον να ντύσει την Close σε μια βραδιά που γιορτάζει την αμερικανική μόδα, λόγω του status της σαν θρύλος της Αμερικής.

Φυσικά η βραδιά δεν θα είχε την ίδια γεύση χωρίς το γνωστό χιούμορ της Glenn Close. Όταν κάποιος την ρωτά για το look της απαντά: “Πηγαίνω στο μανάβη”. Δείτε την Glenn Close να ετοιμάζεται για το πρώτο της Met Gala.

MHT