markellos-polydorou-against-all-logic-chapter-01-299415

Απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο 31χρονος σήμερα  Markellos Polydorou ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο σχέδιο μόδας Politecnico di Milano της Ιταλίας. Η πτυχιακή του εργασία που έφερε το όνομα Corpus, έντυσε την  Róisín Murphy κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής της περιοδείας το 2019. Η πρώτη του επίσημη συλλογή με τον τίτλο Against all logic / Chapter 01 αφορά μια απόπειρα αμφισβήτησης της εφήμερης φύσης των τάσεων καταφεύγοντας στην Haute Couture ως το μέσο για την απόλυτη δημιουργική ελευθερία.

MARKELLOS POLYDOROU:  AGAINST ALL LOGIC | Chapter 01-1
©Against all logic | Chapter 01 by Markellos Polydorou © Valiana Variantza
1/7
Native Share

Filep Motwary: Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μόδα κ. Πολυδώρου;

Markellos Polydorou: Το σχέδιο υπήρχε πάντα στη ζωή μου. Το DNA ενός πατέρα αρχιτέκτονα και ζωγράφου χάραξε έντονα τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες μεγαλώνοντας. Το σπίτι ήταν γεμάτο έργα του, ενώ τα πρώτα μου βήματα στο σχέδιο τα έκανα μαζί του. Ωριμάζοντας και ενώ τα σκίτσα μου άρχισαν να παίρνουν συγκεκριμένη μορφή, κατάλαβα πως η μόδα είναι ο χώρος στον οποίο ήθελα να μετουσιώσω αυτή την καλλιτεχνική μου κλίση και ανάγκη για έκφραση. Η δύναμη της μόδας, η οποία επιτρέπει στον άνθρωπο να εκφράζει την προσωπική του ταυτότητα και να  μεταμορφώνεται, είναι αυτό που με γοητεύει περισσότερο. Αυτό το πάθος με παρακίνησε να ακολουθήσω μια καριέρα στον χώρο της μόδας, όπου θα μπορούσα να προσφέρω στην πρακτικότητα ενός ρούχου μια νέα υπόσταση δημιουργικότητας και προσωπικής αξίας.

MARKELLOS POLYDOROU:  AGAINST ALL LOGIC | Chapter 01-2
©Against all logic | Chapter 01 by Markellos Polydorou © Valiana Variantza
2/7
Native Share

Η νέα σας συλλογής, μεταξύ άλλων, φέρει πολλά οργανικά στοιχεία. Μιλήστε μας γι’ αυτήν;

Η ενσωμάτωση οργανικών στοιχείων στη νέα μου συλλογή αντανακλά τη δέσμευσή μου προς μια αισθητική εμπνευσμένη κυρίως από την απλότητα της φύσης συνδυάζοντας σύνθετα υλικά και τεχνικές, με σκοπό την δημιουργία μιας προσωπικής ιστορίας. Η Against all Logic είναι μια haute couture συλλογή με μοναδικά prints, στην οποία οι κλασσικές γραμμές και η σύγχρονη αισθητική συνυπάρχουν αρμονικά. Έντονοι όγκοι, απροσδιόριστα σχήματα, άναρχες καμπύλες που θυμίζουν λουλούδια και πέταλα, φτερά, παγιέτες και ένα μιξ υφασμάτων και υλικών είναι μερικά από τα στοιχεία που μπορούν να περιγράψουν τα σχέδια της συλλογής. Η Against all logic, δεν έχει λογική. Είναι μια συλλογή που συνδυάζει όλες τις δεκαετίες της μόδας χωρίς να ταυτίζεται με καμία. Παίρνει ζωή από μια ύλη κλασική και ρομαντική μεταμορφωνοντας τη σε κάτι σύγχρονο, αιθέριο μεταφυσικό. Λυγίζει τις ευθείες γραμμές δημιουργώντας κύκλους που η ζωη σε μαθαίνει να κλείνεις καθώς υποδέχεσαι άλλους που ανοίγουν.

MARKELLOS POLYDOROU:  AGAINST ALL LOGIC | Chapter 01-3
©Against all logic | Chapter 01 by Markellos Polydorou © Valiana Variantza
3/7
Native Share

Από την εμπειρία σας, ποιοι παράγοντες καθορίζουν την αξία των ρούχων που επιλέγουμε να φοράμε ή να κρατάμε στην γκαρνταρόμπα μας για χρόνια;

Η αξία του ενός ρούχου εκτείνεται πέρα από την τιμή του. Η ποιότητα, ο διαχρονικός σχεδιασμός και η προσωπική σύνδεση παίζουν σημαντικό ρόλο. Τα ρούχα που εφαρμόζουν σωστά σε ένα σώμα, που είναι φτιαγμένα για να διαρκούν και να ανταποκρίνονται στο ατομικό μας στυλ, τείνουν να μένουν στις ντουλάπες μας για χρόνια. Επιπλέον, συναισθηματικοί παράγοντες και αναμνήσεις που μας συγκινούν, μπορούν να κάνουν ορισμένα κομμάτια ανεκτίμητα.

MARKELLOS POLYDOROU:  AGAINST ALL LOGIC | Chapter 01-4
©Against all logic | Chapter 01 by Markellos Polydorou © Valiana Variantza
4/7
Native Share

Κατά τη γνώμη σας, πως μπορεί ένα φόρεμα να ξεπεράσει την εμπορική του διάσταση; Ποια η γενικότερη αντίληψη που έχετε για το σώμα πάνω στο οποίο βασίζεται ο σχεδιασμός σας.

Για να ξεπεράσει την εμπορική του διάσταση ένα ρούχο, θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από μια απλή τάση. Θα πρέπει να λέει μια ιστορία και να προκαλεί συναισθήματα. Τα σχέδιά μου βασίζονται στην αγάπη για το κάθε ξεχωριστό ανθρώπινο σώμα. Πιστεύω πως η ομορφιά υπάρχει σε όλα τα σχήματα και μεγέθη και αντιμετωπίζω την ατομική ύπαρξη και το ανθρώπινο σώμα ως έναν καμβά που μου δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσω.

MARKELLOS POLYDOROU:  AGAINST ALL LOGIC | Chapter 01-5
©Against all logic | Chapter 01 by Markellos Polydorou © Valiana Variantza
5/7
Native Share

Με ποιο τρόπο οι γυναίκες, η γυναικεία φύση γενικότερα, η ηλικία και οι σχέσεις σας με το γυναικείο φύλο αποτελούν έμπνευση για εσάς;

Οι γυναίκες, η θηλυκότητα και η ηλικία είναι συνεχείς πηγές έμπνευσης για μένα. Η σχέση μου με το γυναικείο φύλο μου έχει δώσει μια οπτική για το πως αντιλαμβάνονται οι ίδιες οι γυναίκες τον κόσμο και την αισθητική. Στόχος μου είναι να αγκαλιάσω την πολύπλευρη φύση της θηλυκότητας μέσα από τα σχέδιά μου, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα στάδια της ζωής και αναδεικνύοντας την ομορφιά σε κάθε άτομο, ανεξαρτήτως ηλικίας ή προέλευσης.

MARKELLOS POLYDOROU:  AGAINST ALL LOGIC | Chapter 01-6
©Against all logic | Chapter 01 by Markellos Polydorou © Valiana Variantza
6/7
Native Share
MARKELLOS POLYDOROU:  AGAINST ALL LOGIC | Chapter 01-7
©Markellos Polydorou ©Eleana Papachristou
7/7
Native Share

Lookbook credits: Valiana Variantza photo,

George Karapetis styling, Johanna Daniil jewellery,

Efi Ramone makeup/hair, Mauve Dupuy, model at D-Models Agency

TAGS + HASHTAGS

@markellospolydorou @filepmotwary @voguegreece

#markellospolydorou #filepmotwary #proust #voguegreece

MHT