μπλε-και-μαύρο-ο-χρωματικός-συνδυασμό-246480
©Getty Images

Μπλε και μαύρο: Ο elegant συνδυασμός της σεζόν

Ο μύθος ήθελε το μπλε και το μαύρο να μην μπορούν να συμβαδίσουν στην ίδια εμφάνιση. Όπως όλοι οι κανόνες όμως, έτσι και αυτός καταρρίφθηκε με την έγκριση του Yves Saint Laurent, ο οποίος πρότεινε αυτά τα δύο χρώματα στην συλλογή του για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 1982, απελευθερώνοντας τις γυναίκες και σπάζοντας τους αισθητικούς κώδικες της εποχής.

Αυτή τη σεζόν είδαμε το μαύρο και το μπλε να πρωταγωνιστούν στο street style, αντικαθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις και το total black,και αποτελώντας ένα συνδυασμό ιδανικό για όσες αγαπούν τα dark χρώματα. Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και περισσότερες χρωματικές πινελιές σε αυτό το combo, όπως το μοβ ή το φούξια, φωτίζοντας στην ουσία αυτό το στυλ, μια λεπτομέρεια που και ο Yves Saint Laurent πρότεινε στις συλλογές του.

Μπλε και μαύρο: Ο χρωματικός συνδυασμός του χειμώνα-1
©George Angelis/Shot by Gio

Οι street stylers μας επιβεβαιώνουν πως μπορείτε να πειραματιστείτε και με περισσότερες αποχρώσεις του μπλε στην ίδια εμφάνιση, από πιο σκούρο μέχρι πιο ανοιχτό, χρησιμοποιώντας το μαύρο χρώμα σαν βάση.

Μπλε και μαύρο: Ο χρωματικός συνδυασμός του χειμώνα-2
©George Angelis/Shot by Gio

Η Elsa Hosk επέλεξε σκούρο μπλε τζιν και το συνδύασε με μαύρο κορσέ και αρβύλες. Με αυτό το συνδυασμό μας απέδειξε πως αυτό το στυλ δεν είναι μόνο κομψό, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και πολλά fresh looks.

Μπλε και μαύρο: Ο χρωματικός συνδυασμός του χειμώνα-3
©George Angelis/Shot by Gio

Ένας ακόμα Dior approved συνδυασμός σε μπλε και μαύρο, με μαύρο φόρεμα και δερμάτινα μπλε γάντια.

Το μαύρο και το μπλε είναι ένας συνδυασμός ιδανικός για τις office style εμφανίσεις, αλλά και για βραδινά outfits. Πλέον βλέπουμε όλο και περισσότερους οίκους να δοκιμάζoυν αυτό το συνδυασμό, ορίζοντας τη νέα κομψότητα, με ένα fresh twist. Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία της μόδας, να μας οδηγεί να δοκιμάζουμε το διαφορετικό. Αντλήστε ιδέες από τους φθινοπωρινούς συνδυασμούς της Vogue για τους μήνες που ακολουθούν.

Διαβάστε επίσης | Μπεζ μπότες: Είναι τα star shoes του φθινοπώρου

MHT