οι-5-τοπ-στιγμές-από-την-fendi-ss22-collection-193207
©Getty Images

Για το πρώτο του live show μετά από το ντεμπούτο του στον οίκο Fendi, ο Kim Jones άντλησε έμπνευση από τον Πορτορικανό fashion illustrator Antonio Lopez και την ενέργεια του θρυλικού Studio 54. Ο κριτικός μόδας της Vogue Anders Christian Madsen, αναλύει τα πέντε σημεία κλειδιά της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, που μόλις παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

Οι 5 τοπ στιγμές από την Fendi SS22 collection-1
©Getty Images

Για πρώτη φορά με κοινό

Ο Kim Jones ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Fendi μεταξύ των δύο lockdowns και αυτό ήταν το πρώτο του ζωντανό show με κοινό, οπότε το αντιμετώπισε και σαν γιορτή. “Η γυναίκα για εμάς τώρα βγαίνει έξω και ντύνεται. Περάσαμε πολύ καιρό κλεισμένοι, οπότε αυτό χρειαζόμαστε πια”, εξήγησε ο ίδιος.

Οι 5 τοπ στιγμές από την Fendi SS22 collection-2
©Getty Images

Με έμπνευση από τον Antonio Lopez

O Kim Jones ανακάλυψε στο αρχείο του οίκου Fendi ένα logo σχεδιασμένο στο χέρι από τον fashion illustrator Antonio Lopez, η δουλειά του οποίου καθόριζε τα 60s και 70s. Ο ίδιος ήταν και προσωπικός φίλος του Karl Lagerfeld, τον οποίο διαδέχτηκε ο Kim Jones στον Fendi. Εξέφραζε τη λάμψη και τη decadence της Νέας Υόρκης των 70s, ενώ σύχναζε και ο ίδιος στο θρυλικό Studio 54, το οποίο αποτέλεσε έμπνευση και για την SS22 collection του Kim Jones.

Οι 5 τοπ στιγμές από την Fendi SS22 collection-3
©Getty Images

Τα ρούχα ντύθηκαν με σχέδια του Lopez

“O Antonio Lopez ήταν φίλος του Karl και με ενέπνεε πάντα. Ήταν μπροστά από την εποχή του, συμπεριληπτικός, θαύμαζε τον Andy Warhol, το Steven Meisel, τον David Hockney. Ήθελα να τον συστήσω στη νέα γενιά”, εξήγησε ο Kim Jones. Κάπως έτσι είδαμε τα σχέδια του illustrator να αποτυπώνονται σε καφτάνια, πουκάμισα, δέρμα, ζακάρ, αλλά και σε τσάντες ή αξεσουάρ μαλλιών.

Οι 5 τοπ στιγμές από την Fendi SS22 collection-4
©Getty Images

To post pandemic power suit

Η SS22 Fendi συλλογή ήταν αφιερωμένη στο tailoring, empowering και λαμπερή, όχι τόσο με προσέγγιση το office look, αλλά περισσότερο το βραδινό. Αν δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για ένα cocktail dress, αυτό το post pandemic style βρίσκεται κάπου στη μέση (αν και ο Kim Jones μας προτείνε και αρκετά φορέματα).

Οι 5 τοπ στιγμές από την Fendi SS22 collection-5
©Getty Images

Διαβάστε επίσης | Οι 10 τάσεις που κρατήσαμε από το street style του Λονδίνου

MHT