οι-έντονοι-ώμοι-είναι-η-τάση-του-φθινοπ-283130
©Saint Laurent

Η επιστροφή του power dressing των 80s έφερε ξανά στη μόδα τα κοστούμια, τα tailored πανωφόρια, τις pencil skirts και τις pointy γόβες. Το στιλ των πιο δυναμικών γυναικών έγινε essential στην καθημερινότητα και ανέδειξε στο έπακρο τα πιο bold κομμάτια της σύγχρονης γυναίκας επαγγελματία, ανάμεσά τους και αυτά με τους τονισμένους ώμους, είτε πρόκειται για πουλόβερ, είτε για σακάκια, πανωφόρια και φορέματα.

Στις πασαρέλες της σεζόν Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2023, τα shoulder pads πρωταγωνίστησαν. Τα σύνολα που ξεχώρισαν ήταν αυτά που έδωσαν έμφαση στους ώμους και έφεραν στο προσκήνιο τις πιο τετραγωνισμένες σιλουέτες μέσα από ολοκληρωμένες εμφανίσεις που σκοπό έχουν να αναδείξουν την πιο δυναμική φύση της γυναίκας.

Οι έντονοι ώμοι είναι η τάση του φθινοπώρου-1
©Tod’s

Κορυφαίοι οίκοι όπως Gucci, Louis Vuitton, Sportmax, Versace, Saint Laurent κ.α. έχουν ήδη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην τάση. Οι πασαρέλες τους γέμισαν με σακάκια, πανωφόρια και φορέματα με έντους ώμους και επιβεβαίωσαν πως τον χειμώνα τα πιο εντυπωσιακά σύνολα θα έχουν αυτή την λεπτομέρεια.

Οι έντονοι ώμοι είναι η τάση του φθινοπώρου-2
©Louis Vuitton

Φυσικά, η ισορροπία είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά. Αν παρατηρήσετε τα περισσότερα σύνολα με έμφαση στο σημείο των ώμων, εξισορροπούν την εικόνα τονίζοντας τη μέση με κάποια ζώνη. Με αυτό τον τρόπο, δεν χάνεται κανένα σημείο της γυναικείας σιλουέτας, αντιθέτως το σώμα αναδεικνύνεται με τον πιο έξυπνο τρόπο και δείχνει ψηλότερο και πιο λεπτό.

Οι έντονοι ώμοι είναι η τάση του φθινοπώρου-3
©Sportmax

Τα σακάκια με shoulder pads είναι αναμφίβολα οι σταρ αυτής της τάσης. Ριγέ, μαλλινα, με μεγάλα κουμπιά, casual ή printed, σε όλες τους τις εκδοχές δείχνουν το ίδιο sophisticated. Όπως και να συνδυαστούν είναι από μόνα τους τόσο statement που θα χαρίσουν power dressing attitude ακόμη και στο πιο απλό σύνολο.

Αυτά που ξεχώρισε η Vogue

Οι έντονοι ώμοι είναι η τάση του φθινοπώρου-4
©Saint Laurent
Οι έντονοι ώμοι είναι η τάση του φθινοπώρου-5
©Bottega Veneta
Οι έντονοι ώμοι είναι η τάση του φθινοπώρου-6
©Gucci
Οι έντονοι ώμοι είναι η τάση του φθινοπώρου-7
©Prada
Οι έντονοι ώμοι είναι η τάση του φθινοπώρου-8
©Saint Laurent

Διαβάστε επίσης | Καφτάνια: Πώς να συνδυάσετε το essential του καλοκαιριού

MHT