οι-κανόνες-του-μιλανέζικου-στυλ-183782
©Milanesi a Milano/Instagram

Η καρδιά της μόδας χτυπά σίγουρα στο Μιλάνο και το street style της πόλης είναι μια διαχρονική πηγή έμπνευσης. Ποιο είναι όμως το αυθεντικό Μιλανέζικο street style; Σίγουρα όχι αυτό που βλέπουμε κατά τη διάρκεια της Milan Fashion Week. Το account Milanese a Milano αποτυπώνει το στυλ των κατοίκων στoυς δρόμους της πόλης, στις καθημερινές τους αγορές, στο δρόμο για το γραφείο ή και για τη βραδινή έξοδο και το μοιράζεται στο Instagram. Έχουμε ήδη δει κάτι αντίστοιχο μέσα από το Parisiens in Paris για το στυλ του Παρισιού και μέσα από το Madrilenians in Madrid για τη Μαδρίτη, οπότε τώρα είναι η στιγμή να ανοίξουμε το κεφάλαιο “Μιλάνο” και να αποκωδικοποιήσουμε το στυλ της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Menswear Fashion Week, o Giorgio Armani λίγο πριν το show του δήλωσε πως το Μιλάνο είναι η πρωτεύουσα της καινοτομίας και της αλλαγής, με τη μόδα να παίζει τεράστιο ρόλο στην αναγέννηση της Ιταλίας. Αυτή τη φιλοσοφία φαίνεται να ακολουθεί και η street style σκηνή της πόλης.

Οι κανόνες του Μιλανέζικου στυλ-1
©Milanesi a Milano/Instagram

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του Μιλανέζικου στυλ που το καθιστούν τελικά τόσο μοναδικό;

Οι Μιλανέζες μοιάζουν να δείχνουν μια προτίμηση στους Ιταλούς σχεδιαστές, έχουν μια πιο αυστηρή αισθητική σε σχέση με τις μποέμ Παριζιάνες, αγαπούν το κλασικό στυλ, αλλά τους αρέσει να προσθέτουν στην εμφάνισή τους μια πιο προοδευτική ή avant-garde πινελιά. Το Μιλανέζικο street style είναι κομψό και ντελικάτο, αλλά σίγουρα και extravagant.

Οι κανόνες του Μιλανέζικου στυλ-2
©Milanesi a Milano/Instagram

Οι Μιλανέζες δίνουν πάντα έμφαση στα αξεσουάρ τους, θέλουν να είναι προσεγμένα και κομψά. Αγαπούν τις It bags και την πολυτέλεια, ακόμα και αν τα ρούχα τους είναι low-budget.

Οι κανόνες του Μιλανέζικου στυλ-3
©Milanesi a Milano/Instagram

Αν και φαν του σοφιστικέ look, οι Μιλανέζες έχουν και μια προτίμηση στα prints και στα έθνικ μοτίβα του οίκου Etro.

Τα pyjama suits είναι από τα χαρακτηριστικά items που συναντάμε στη μιλανέζικη γκαρνταρόμπα.

Οι κανόνες του Μιλανέζικου στυλ-4
©Milanesi a Milano/Instagram
Οι κανόνες του Μιλανέζικου στυλ-5
©Milanesi a Milano/Instagram

Στις καθημερινές τους street style εμφανίσεις φορούν sneakers και casual κομμάτια, αλλά κρατούν πάντα μια πολυπόθητη It bag.

Οι κανόνες του Μιλανέζικου στυλ-6
©Milanesi a Milano/Instagram

Διαβάστε επίσης | Οι 5 φούστες που ταιριάζουν και σε petite γυναίκες

MHT