πλεκτά-πώς-θα-τα-φορέσετε-αυτό-τον-χειμ-206550
©Alex Riviere/Instagram

Τα πλεκτά είναι το essential της χειμερινής γκαρνταρόμπας, υπάρχουν όμως πολλοί διαφορετικοί τρόποι να υιοθετήσουμε το knitwear trend. Το χειμώνα του 2022 είδαμε τους μεγαλύτερους οίκους να χρησιμοποιούν τα πλεκτά σε fresh συνδυασμούς, ενώ και οι street stylers έδωσαν την δική τους πινελιά σε αυτή την τάση. Εκτός από τα oversized πουλόβερ, δεν ξεχνάμε τα πλεκτά φορέματα, τα knit σετ, τα κασκόλ, τα πλεκτά cardigans ακόμα και πλεκτά αξεσουάρ όπως τσάντες.

Πώς θα φορέσουμε τα πλεκτά τον χειμώνα του 2022;

Τα πλεκτά σετ

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την άνεση ενός πλεκτού σετ καθώς αγκαλιάζει το σώμα μας. Αυτή η αίσθηση θα θέλαμε να μας ακολουθεί παντού, ακόμα και στο γραφείο ή την βραδινή έξοδο. Γι’ αυτό και αναζητήσαμε έμπνευση στο show του οίκου Fendi για τον χειμώνα 2022, ξεχωρίζοντας ένα πλεκτό σετ με φούστα και crop top σε baby pink απόχρωση.

Πλεκτά: Πώς θα τα φορέσετε αυτό τον χειμώνα;-1
©Fendi

Το πλεκτό σετ της Hailey Bieber είναι ιδανικό και για homewear και για το street style, οπότε ανήκει στην κατηγορία των comfort chic looks που θέλουμε να φοράμε non-stop. H celebrity συνδύασε το knit set με slippers.

Πλεκτά: Πώς θα τα φορέσετε αυτό τον χειμώνα;-2
©Getty Images

Το πλεκτό φόρεμα

Το πλεκτό φόρεμα θεωρείται πια ένα από τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας. Αντλούμε έμπνευση από το show του Jacquemus και επιλέγουμε ένα knit dress με στενή εφαρμογή που αναδεικνύει την σιλουέτα.

Πλεκτά: Πώς θα τα φορέσετε αυτό τον χειμώνα;-3
©Jacquemus

Η Γαλλίδα Jeanne Damas μας έχει αποδείξει πως ένα μάξι πλεκτό φόρεμα εκτός από άνετο μπορεί να είναι και απόλυτα εντυπωσιακό, να έχει ακόμα και κοψίματα ή σκίσιμο για τα τονίζει το σώμα.

Πλεκτά: Πώς θα τα φορέσετε αυτό τον χειμώνα;-4
©Getty Images

Το πλεκτό cardigan

Η ζακέτα υπάρχει σε κάθε γκαρνταρόμπα και αν πειραματιστούμε λίγο παραπάνω, μπορούμε να της δώσουμε και στυλ. Για παράδειγμα να συνδυάσουμε το πλεκτό cardigan με ένα πλεκτό παντελόνι ή σορτς, όπως είδαμε και στο show του Acne Studios.

Πλεκτά: Πώς θα τα φορέσετε αυτό τον χειμώνα;-5
©Acne Studios

Ο οίκος Miu Miu πρότεινε και την δική του  εκδοχή από ski wear, με πλεκτά σετ με διαφάνειες.

Πλεκτά: Πώς θα τα φορέσετε αυτό τον χειμώνα;-6
©Miu Miu

Διαβάστε επίσης | Τι θα φορέσετε τον Ιανουάριο; 8 style lessons για τον χειμώνα

MHT