στο-τελευταίο-επεισόδιο-good-morning-vogue-a-new-allure-how-virginie-viard-is-making-c-195809

H Chanel είναι ένα μαγικό όνομα στη μόδα. Το double C logo δεν χρειάζεται συστάσεις σε όλο τον κόσμο, ούτε η καπιτονέ τσάντα, οι καμέλιες, το Chanel No5. Σε αυτό το επεισόδιο του Good Morning Vogue, η Anna Wintour και ο Hamish Bowles με τη συνοδεία των Sofia Coppola, Inez van Lamsweerde, Vinoodh Matadin και άλλων, αποκωδικοποιούν τους κώδικες του οίκου όπως ορίστηκαν από τη founder Gabrielle “Coco” Chanel, τον Karl Lagerfeld αλλά και τη Virginie Viard που βρίσκεται τώρα στο τιμόνι και εκφράζει την προτίμησή της στην απλότητα. “Η Chanel είναι ένας ξεχωριστός κόσμος”, σημειώνει η Inez Van Lamsweerd, ο οποίος και αντανακλούσε απόλυτα το μοναδικό γούστο της ιδρύτριάς του που υπήρξε και το καλύτερο μοντέλο και πρόσωπο του brand.

H Coco Chanel από το σχεδιασμό καπέλων, κατάφερε να μεταμορφώσει τη μόδα στα 20s, εισάγοντας απλά φορέματα και jersey τζάκετ (ένα άγνωστο ακόμα ύφασμα για τη luxury μόδα), μέσα στα οποία μια γυναίκα μπορούσε να ζήσει, να αγαπήσει, να δειπνήσει, να χορέψει. Όταν η Chanel άνοιξε ξανά τον οίκο της το 1953, μετά τον πόλεμο, τα tweed κοστούμια της με τις αλυσίδες για ακόμα μια φορά έγιναν συνώνυμα της κομψότητας.

Ο Karl Lagerfeld που ανέλαβε τον οίκο το 1983, απέδειξε πως το brand μπορούσε να σταθεί και να ανθίσει ακόμα και χωρίς τη φυσική παρουσία της ιδρύτριάς του. “Ο Karl ήταν ο superman”, εξηγεί η Global Editorial Director της Vogue Anna Wintour. Έχοντας αφομοιώσει τους κώδικες της Chanel, τους έδωσε μια μεταμοντένα οπτική, προσθέτοντας street στοιχεία και δόσεις από το καθηλωτικό του χιούμορ. Ήταν μια τόσο συναρπαστική και δυνατή μείξη, ώστε η κληρονομιά του Lagerfeld να ισοδυναμεί με αυτή της Coco.

Ο οίκος Chanel βρίσκεται τώρα στα ικανά χέρια της Virginie Viard, που δούλεψε δίπλα στον Lagerfeld για χρόνια. Χωρίς να παραγκωνίζει την ιστορία του οίκου, προσθέτει διακριτικά τη δική της υπογραφή, ένας συνδυασμός από απαλή θηλυκότητα και rock n roll. Όπως σημειώνει και ο Hamish Bowles, με τη Viard στο πηδάλιο, ο οίκος οδηγείται για ακόμα μια φορά από μια γυναίκα που σχεδιάζει για γυναίκες. Vive la femme!

Featuring: Anna Wintour, Virginie Viard, Hamish Bowles, Inez and Vinoodh, and Sofia Coppola Director: Nikki Petersen Producer: Amanda Messenger Associate Producer: Kevin Mohun Director of Photography: Etienne Baussan B-camera Operator: Franck Onouviet Sound Mixer: David Amsalem Albertini Associate Producer: Kevin Mohun Production Assistant: Zakariya Boujana Edited by: Henry Busby and Ann Lupo Associate Director, Postproduction: Nicole Berg Assistant Editors: Andy Morell and Billy Ward

Sound Mixer: Bobb Barito V.P., Digital Video Programming and Development: Robert Semmer Creative Editorial Director: Mark Guiducci Postproduction Supervisor: Marco Glinbizzi Line Producer: Jessica Shier Production Manager: Edith Pauccar Special thanks: Chanel, the Ritz Paris, La Reserve Paris

Διαβάστε επίσης | Chanel SS22: Επιστροφή στο glam

MHT