τα-off-shoulder-τοπ-είναι-το-new-sexy-του-χειμώνα-190554
©Soren Jepsen

Πολλά νέα trends γεννιούνται εντελώς ξαφνικά και όμως καταφέρνουν να παραμένουν στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα να γίνονται new classics. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα off-the-shoulder τοπ που αναδεικνύουν τους ώμους, και όπως βλέπουμε έχουν επικρατήσει στην γκαρνταρόμπα μας τα τελευταία χρόνια. Οι σχεδιαστές διατηρούν αυτό το αποκαλυπτικό στυλ στην πρώτη γραμμή, σε μια προσπάθεια να δώσουν θηλυκή διάθεση στην γκαρνταρόμπα μας, αλλά με ένα fresh τρόπο. Στο παρελθόν είχαμε συνηθίσει τα τοπ και φορέματα με ανοιχτό ντεκολτέ που τόνιζαν το μπούστο ή και με ανοιχτή πλάτη. Τώρα όμως βλέπουμε το ενδιαφέρον να στρέφεται στους ώμους, σαν αυτό το new sexy σημείο του σώματος.

Τα off-the-shoulder τοπ είναι ανοιχτά στους ώμους ή έχουν κοψίματα, ασυμμετρίες και λεπτά straps, λεπτομέρειες δηλαδή που αναδεικνύουν τον κορμό και την περιοχή των ώμων. Δεν είναι απαραίτητα βραδινά, αφού αυτό το στυλ το συναντάμε πια ακόμα και σε φαρδιά πουλόβερ ή ζακέτες, που μας ακολουθούν σε cosy looks από το πρωί.

Τα off shoulder τοπ είναι το new sexy του χειμώνα-1
©George Angelis/Shot by Gio

Στις τελευταίες street style εμφανίσεις σε Μιλάνο και Παρίσι, ξεχωρίσαμε πολλά everyday looks με θηλυκά off-shoulder τοπ και πλεκτά με κοψίματα στους ώμους, που συνδυάστηκαν με casual τζιν. Η ανερχόμενη designer Nensi Dojaka που κέρδισε και το LVMH Prize 2021, έχει χτίσει την καριέρα της πάνω σε αυτά τα σέξυ cut-outs που δημιουργεί στα τοπ και τα φορέματα που αγαπούν οι celebrities, με αποτέλεσμα τα κοψίματα ειδικά φέτος να έχουν γίνει viral.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, αυτό το χειμώνα οι ώμοι είναι το πιο σέξυ σημείο της σιλουέτας και το τονίζουμε με τα σωστά off-the-shoulder τοπ από τον οδηγό της Vogue.

Τα off shoulder τοπ είναι το new sexy του χειμώνα-2
©Jacquemus

Off-shoulder top σε πράσινο χρώμα, Jacquemus.

Τα off shoulder τοπ είναι το new sexy του χειμώνα-3
©Khaite

Off-shoulder top σε brown χρώμα, Khaite.

Τα off shoulder τοπ είναι το new sexy του χειμώνα-4
©Zara

Πλεκτό τοπ με κοψίματα στους ώμους, Zara.

Τα off shoulder τοπ είναι το new sexy του χειμώνα-5
©Nensi Dojaka

Τοπ με κοψίματα στους ώμους, Nensi Dojaka.

Τα off shoulder τοπ είναι το new sexy του χειμώνα-6
©COS

Πουλόβερ με κοψίματα στους ώμους, COS.

Τα off shoulder τοπ είναι το new sexy του χειμώνα-7
©Jonathan Simkhai

Off-shoulder top, Jonathan Simkhai.

Διαβάστε επίσης | Τζιν και cosy πλεκτά: 8 fresh συνδυασμοί για το χειμώνα