τα-σανδάλια-με-τις-περισσότερες-αναζη-283351

Τα Birkenstock επέστρεψαν δυναμικά και αυτό το καλοκαίρι. Κάθε χρόνο βλέπουμε να γίνονται μέρος της γκαρνταρόμπας όλο και περισσότερων γυναικών, ενώ έκαναν την εμφάνισή τους ακόμα στην ταινία Barbie. Όλα δείχνουν πως τα Birkenstock θα συνεχίσουν να αποτελούν fashion εμμονή μας και το φθινόπωρο, κάτι που οφείλεται και στην Kendall Jenner.

Τα σανδάλια με τις περισσότερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο-1
©Getty Images

Birkenstock, η διαχρονική αξία 

Κάνουμε μια αναδρομή στο 1774, τη χρονιά που γεννήθηκαν τα πρώτα Birkenstock από τον Johann Birkenstock. Χρειάστηκε να περάσει ένα αιώνας βέβαια μέχρι αυτή η οικογενειακή επιχείρηση να κυκλοφορήσει παπούτσια με σόλα από φελλό. Παρά την απόλυτη άνεση που εξασφάλιζαν, τα Birkenstock κατέκτησαν τον κόσμο της μόδας την δεκαετία του ’70, όταν τα υιοθέτησαν τα πιο cool παιδιά των ΗΠΑ. Μέσα στα 90s κυκλοφόρησαν σε πολλές αποχρώσεις και τα τελευταία χρόνια θεωρούνται πια ό,τι πιο hot, καθώς βλέπουμε να τα φορούν τα style icons και τοπ μόντελ όπως η Kendall Jenner.

Αυτό το καλοκαίρι η εμμονή με τα Birkenstock αυξήθηκε και λόγω της ταινίας Barbie. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την εμφάνιση των Arizona sandals στην ταινία της Greta Gerwig, οι σχετικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο αυξήθηκαν κατά 340% στα Google Trends.

Μπορεί τα Arizona sandals να είναι κυρίως καλοκαιρινά, αν και το φθινόπωρο τα φοράμε και με κάλτσες. Η Kendall Jenner όμως μας έδειξε τα κλειστά Boston sandals και όλα δείχνουν πως βρήκαμε ήδη τα cool shoes της νέας σεζόν.

Διαβάστε επίσης | Bermuda shorts: 7 τρόποι να συνδυάσετε την τάση του καλοκαιριού

MHT