βραβεία-oscar-2021-όλα-όσα-γνωρίζουμε-για-το-dress-code-169430
©The Academy/Instagram

Ο τελευταίος χρόνος κατήργησε όλους τους fashion κανόνες, ακόμα και τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα των βραβείων. Στις Χρυσές Σφαίρες και τα Critics Choice Awards, οι καλεσμένοι έμειναν σπίτι παρακολουθώντας την απονομή μέσω Zoom, φορώντας ακόμα και πιτζάμες (φυσικά μεταξωτές) ή φούτερ όπως συνέβη στην περίπτωση του Jason Sudeikis. Οι διοργανωτές των Όσκαρ όμως επιθυμούν να επαναφέρουν τη λάμψη στο κόκκινο χαλί και μέσω του email τους στους υποψηφίους έθεσαν αυστηρούς όρους, για την απονομή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου.

Αρχικά ξεκαθάρισαν πως όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρευρεθούν στην απονομή και να υποβληθούν σε πολλαπλά Covid-19 τεστ, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων. “Για όσους από εσάς δεν μπορείτε να παρευρεθείτε λόγω του προγραμματισμού ή ανησυχίας σχετικά με τα ταξίδια, θέλουμε να γνωρίζετε ότι δεν θα υπάρχει επιλογή Zoom in για το show. Θέλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρέχουμε μια ασφαλή και απολαυστική βραδιά για όλους εσάς προσωπικά, καθώς και για όλα τα εκατομμύρια των οπαδών ταινιών σε όλο τον κόσμο και πιστεύουμε ότι μια εικονική εκδήλωση θα μείωνε αυτές τις προσπάθειες”. Όσο για το dress code της βραδιάς, θα είναι εμπνευσμένο και φιλόδοξο: “μια μείξη έμπνευσης και φιλοδοξίας που στην πραγματικότητα σημαίνει πως η επίσημη ενδυμασία είναι απόλυτα cool, αλλά η casual πραγματικά δεν είναι”, όπως έγραφε χαρακτηριστικά το email των διοργανωτών.

Αυτό σημαίνει πως τα λαμπερά Haute Couture φορέματα, τα πολύτιμα διαμάντια και τα κοστούμια, θα επιστρέψουν, ακόμα και αν το κόκκινο χαλί πραγματοποιηθεί πιο ιδιωτικά, λόγω των συνθηκών. Το σίγουρο είναι πως οι σταρ θα μας δώσουν μια γεύση από την προετοιμασία τους για τα Όσκαρ, ανεβάζοντας τις απαραίτητες backstage φωτογραφίες στα Instagram account τους.

Μετράμε αντίστροφη για τη μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου, αλλά και για να θαυμάσουμε για ακόμα μια χρονιά τα ωραιότερα φορέματα και τις ενδυματολογικές επιλογές των σταρ.

Διαβάστε επίσης | Grammy Awards: Οι ωραιότερες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

MHT