5-παιδικά-βιβλία-που-αξίζει-να-χαρίσετε-254037
©Unsplash

Η χαρά του να ξετυλίγεις ένα δώρο το πρωινό των Χριστουγέννων παραμένει ασύγκριτη. Στη gift list μας για τις γιορτές προσθέσαμε από ένα βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους, τρυφερές ιστορίες που δημιουργούν νέα ερεθίσματα και τους γνωρίζουν τον κόσμο, εμφυσώντας σημαντικά μηνύματα για την προσφορά, την αλληλεγγύη, τη διαφορετικότητα. Γιατί τα παιδιά μπορούν να νιώσουν τα πάντα, όταν μιλάμε στην γλώσσα τους.

5 παιδικά βιβλία που αξίζει να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα-1
©Kaleidoskopio

Θέλω να’ναι πάντα μέρα

Ο μικρός Άρης λάτρευε τη μέρα, μέχρι που ερχόταν το βράδυ και μελαγχολούσε. Τι θα γινόταν όμως αν μια μέρα δεν ξημέρωνε ποτέ και πού θα πήγαινε ο ήλιος; Η Ζηνοβία Βασιλειάδη, συγγραφέας και ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, μέσα από βιβλίο της “Θέλω να’ναι πάντα μέρα” εξηγεί στα παιδιά την αξία του να μοιράζονται ακόμα και τον ήλιο, γράφοντας μια τρυφερή ιστορία για τον κύκλο της μέρας και της νύχτας. Κατάλληλο για παιδιά από 3 ετών. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

5 παιδικά βιβλία που αξίζει να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα-2
©Ikaros

Πόσα συγγνώμη ακόμη, περιστέρι;

Η Πέγκι είναι ένα καταπιεσμένο περιστέρι που βρίσκεται συνεχώς να ζητάει συγγνώμη καθώς αισθάνεται μόνιμα βάρος. Στη ζωή της εμφανίζεται η Τζόαν, ένας γλάρος που θα την μάθει να υπερασπίζεται τον εαυτό της σιγά σιγά και με μικρά βήματα. Η Δρ. Wendy Meddour, συγγραφέας του βιβλίου “Πόσα συγγνώμη ακόμα, περιστέρι;” με χιούμορ μαθαίνει στα παιδιά την σημασία της αυτοεκτίμησης μοιράζοντας μικρά μαθήματα ζωής. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.

5 παιδικά βιβλία που αξίζει να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα-3
©Ydroplano

Το κορίτσι με το φλάουτο

Οι πολύχρωμες μελωδικές νότες από το φλάουτο ενός μικρού κοριτσιού, ταξιδεύουν από το πυκνό δάσος μέχρι την πόλη. Όλοι τους ακούν αλλά τις προσπερνούν καθώς βιάζονται για τις δουλειές τους. Τότε ο ηγεμόνας βρίσκει την ευκαιρία να θέσει σε εφαρμογή ένα νέο νόμο για την ασφάλεια και την ευημερία. Ο Βασίλης Τερζόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου Το κορίτσι με το φλάουτο, μεταδίδει στα παιδιά έννοιες όπως η θέση του ατόμου στο κοινωνικό σύνολο, η λειτουργία της δημοκρατίας, μέσα από μια ιστορία που θυμίζει αλληγορικό παραμύθι. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Για παιδιά 8 ετών και άνω.

5 παιδικά βιβλία που αξίζει να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα-4
©Ψυχογιός

Ιστορίες για τα παιδιά του κόσμου

Τριάντα ιστορίες παιδιών από διαφορετικά μέρη του πλανήτη, με συναρπαστικές πληροφορίες και δραστηριότητες, εξάπτουν τη φαντασία και δημιουργούν νέα ερεθίσματα. Κυρίως όμως η Εύη Τριανταφυλλίδη μέσα από το εικονογραφημένο της βιβλίο “Ιστορίες για τα παιδιά του κόσμου”, μαθαίνει στα παιδιά να αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα, αποκτώντας και νέους φίλους. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Κατάλληλο για παιδιά από 5 ετών.

5 παιδικά βιβλία που αξίζει να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα-5
©Μεταίχμιο

Γίνε δέντρο!

Έχουμε πολλά περισσότερα κοινά με τα δέντρα απ’ όσα πιστεύουμε. Η σπονδυλική μας στήλη, ο κορμός, το δέρμα μας, η καρδιά που μας δίνει δύναμη και μοιάζει με το ξύλο στο κέντρο του κορμού, η ανάγκη που έχουμε από τον αέρα και τον ήλιο. Η Maria Gianferrari μέσα από την ιστορία της “Γίνε Δέντρο!”, μαθαίνει στα παιδιά πως τα δέντρα μπορούν να μας εμπνεύσουν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να φροντίζουμε περισσότερο ο ένας τον άλλο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

MHT