6-eco-friendly-συνήθειες-που-υιοθετήσαμε-το-2021-και-τ-205162

Δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε τρόπο ζωής από την μια στιγμή στην άλλη. Με μικρά βήματα όμως μπορούμε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να θέσουμε τις βάσεις για έναν βιώσιμο πλανήτη, διαμορφώνοντας ένα καλύτερο κόσμο για όλους μας. Στη διάρκεια του 2021, με την βοήθεια της Nespresso υιοθετήσαμε μικρές “πράσινες” συνήθειες που έγιναν πια μέρος της καθημερινότητάς μας, από τον τρόπο που απολαμβάνουμε τον καφέ μας ή ψωνίζουμε, μέχρι τις κοντινές μετακινήσεις μας στην πόλη. Στα resolutions μας για το 2022, βάζουμε στόχο να συνεχίσουμε να διατηρούμε όλες αυτές τις καλές συνήθειες, προσθέτοντας κάθε φορά και μια ακόμα.

Ανακαλύψτε αυτές τις eco-friendly συνήθειες των Vogue editors, και ξεκινήστε να γράφετε το δικό σας πράσινο ημερολόγιο.

6 eco-friendly συνήθειες που υιοθετήσαμε το 2021 και το resolution μας για τη νεά χρονιά-1

Η καλή ημέρα ξεκινά από τον καφέ

Ένας αρωματικός καφές μπορεί να μας φτιάξει την διάθεση ακόμα και την πιο δύσκολη ημέρα. Το 2021 είχε αρκετά ups and downs, σίγουρα όμως η νέα μηχανή Vertuo Next της Nespresso, φρόντισε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τον καφέ μας απλά με το άγγιγμα ενός κουμπιού. Είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό σε ποσοστό 54%, μια ακόμα πρωτιά για την Nespresso, ενώ συνδέεται με Wi-Fi και Bluetooth, κατεβάζοντας τις τελευταίες ενημερώσεις. Εσείς απλά επιλέξτε την αγαπημένη σας γεύση…

6 eco-friendly συνήθειες που υιοθετήσαμε το 2021 και το resolution μας για τη νεά χρονιά-2

Keeping Notes

Κάθε τέλος και μια νέα αρχή. Το στυλό Caran d’Ache είναι η μεγαλύτερη απόδειξη, αφού κατασκευάζεται από το αλουμίνιο που περιέχουν οι ανακυκλωμένες κάψουλες Nespresso. Το υπέροχο μοβ χρώμα του είναι εμπνευσμένο από την κάψουλα Ispirazione Firenze Arpeggio, έρχεται σε φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία και μπορεί να γεμίσει μέχρι και 600 σελίδες Α4. Έχουμε ήδη σκεφτεί τα πρώτα resolutions που θα καταγράψουμε.

6 eco-friendly συνήθειες που υιοθετήσαμε το 2021 και το resolution μας για τη νεά χρονιά-3

Shopping με συνείδηση

Το 2021 αφήσαμε οριστικά πίσω μας τις πλαστικές τσάντες και προσθέσαμε στην συλλογή μας την shopping bag της Nespresso από γιούτα, που μας συνόδευε σε κάθε αγορά. Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από τα σακιά στα οποία αποθηκεύεται ο πράσινος, επεξεργασμένος αλλά μη καβουρδισμένος καφές από την Κολομβία. Φυσικά η αγαπημένη μας green bag θα μας βρίσκεται καθημερινά μαζί μας και τη νεά χρονιά.

6 eco-friendly συνήθειες που υιοθετήσαμε το 2021 και το resolution μας για τη νεά χρονιά-4

Απαλή σαν χάδι

Είναι γεγονός πως μπορούμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας πολύ πιο “πράσινη” ξεκινώντας από τις λεπτομέρειες. Ακόμα και η κουβέρτα που μας αγκαλιάζει κάθε βράδυ, μπορεί να είναι φιλική προς το περιβάλλον. Αυτή τη χρονιά ανακαλύψαμε την fluffy και τόσο τρυφερή κουβέρτα της Nespresso, που είναι φτιαγμένη από τέσσερις ανακυκλωμένες κάψουλες καφέ και ανακυκλωμένο υλικό από τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών. Το υπέροχο design της μας επιτρέπει να την έχουμε πάντα στο καθιστικό μας, παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία.

6 eco-friendly συνήθειες που υιοθετήσαμε το 2021 και το resolution μας για τη νεά χρονιά-5

Ready, Set, Go

Το 2021 βάλαμε στόχο να χρησιμοποιούμε λιγότερο το αυτοκίνητο, επιλέγοντας το ποδήλατο για τις κοντινές καθημερινές διαδρομές. Η Nespresso παρουσίασε σε συνεργασία με την εταιρεία ποδηλάτων Vélosophy, το ποδήλατο Re:Cycle, ένα κομψό δίτροχο φτιαγμένο από το ανακυκλωμένο αλουμίνιο των καψουλών Nespresso, στην απόχρωση Arpeggio. Βιωσιμότητα και στυλ που θα μας συνοδεύουν και τη νέα χρονιά, καθώς σχεδιάζουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο στη φύση.

6 eco-friendly συνήθειες που υιοθετήσαμε το 2021 και το resolution μας για τη νεά χρονιά-6

New Beginnings

Λένε πως όταν καταγράφεις τους στόχους σου, είναι πολύ πιο εύκολο να τους πετύχεις. Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα με ένα σημειωματάριο από 100% ανακυκλωμένο χαρτί, ενώ το υλικό για το εξώφυλλό του ισοδυναμεί με αυτό που προκύπτει από δύο ανακυκλωμένες κούπες καφέ Nespresso. 

6 eco-friendly συνήθειες που υιοθετήσαμε το 2021 και το resolution μας για τη νεά χρονιά-7

Τα νέα resolutions

Το 2022 λέμε ένα μεγάλο όχι στα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης. Είναι πολύ εύκολο να πετύχουμε αυτό τον στόχο, αρκεί να έχουμε πάντα μαζί μας το χρυσό travel mug της Nespresso, για να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή τον αγαπημένο μας καφέ, ακόμα κα όταν βρισκόμαστε έξω. Τοποθετούμε από τώρα το travel mug μας στην επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα από οργανικό βαμβάκι της Nespresso, που χωρά άνετα το laptop μας, οπότε θα μας συνοδεύει καθημερινά και στο γραφείο και στο shopping. Αποτελούν και την ιδανική πρόταση για δώρο. Ας μην ξεχνάμε πως οι γιορτές έχουν τεράστιο οικολογικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, ο καθένας μας όμως μπορεί να συμβάλλει με τον τρόπο του για να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.