όσκαρ-2021-πότε-θα-γίνουν-και-πότε-θα-ανακο-146213
©Getty Images

Ενώ αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, η τελετή έχει πλέον αναβληθεί για τις 25 Απριλίου 2021, όπως ανακοίνωσε η Aμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών στις 15 Ιουνίου. Κατ ‘επέκταση, όλες οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις αίθουσες πριν από τις 28 Φεβρουαρίου μπορούν να είναι υποψήφιες, επιτρέποντας έτσι σε μεγαλύτερο αριθμό ταινιών που έχουν αναβληθεί να μπουν στη λίστα των Όσκαρ.

«Για πάνω από έναν αιώνα, οι ταινίες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση, την έμπνευση και την ψυχαγωγία μας στις πιο σκοτεινές εποχές», δήλωσε η Ακαδημία. «Το ίδιο θα κάνουν σίγουρα και φέτος. Με την παράταση της περιόδου επιλογής, αλλά και της ημερομηνίας της απονομής, η ελπίδα μας είναι να παρέχουμε την ευελιξία που χρειάζονται οι σκηνοθέτες για να ολοκληρώσουν και να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους χωρίς να “τιμωρηθούν” για κάτι που είναι πέρα από τον έλεγχο τους».

Η κίνηση της Ακαδημίας θα δράσει πιθανότατα με τη μορφή ντόμινο και για άλλες διάσημες βραβεύσεις, με τα BAFTA να έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι η απονομή τους θα γίνει στις 11 Απριλίου του 2021, ένα δεκαπενθήμερο πριν από τα Όσκαρ. Σύμφωνα με τον Lorenzo Soria, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, οι διοργανωτές πίσω από τις Χρυσές Σφαίρες εξακολουθούν να ζυγίζουν τις επιλογές για μια αλλαγή ημερομηνίας. Δεν υπάρχουν, ακόμη, δηλώσεις σχετικά με τα σχέδια για τα Βραβεία SAG ή τα Critics’ Choice.

Όσο για το πότε θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες των Όσκαρ 2021; Όπως έχει γίνει γνωστό, η ανακοίνωση θα γίνει με μια τελετή στις 15 Μαρτίου 2021. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια φορά στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ, το οποίο φιλοξενεί τη διοργάνωση από το 2002.

Originally published on Vogue.co.uk

Διαβάστε επίσης | 8 νέοι LGBTQ+ μουσικοί που πρέπει οπωσδήποτε να ακούσετε

MHT