κey-αstrology-dates-το-2020-αναμένεται-να-είναι-μια-σπου-122349
©George Wolfe Plank/Conde Nast via Getty Images

Για όσους αναζητούν καθοδήγηση στα άστρα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ευθυγράμμιση του Πλούτωνα και του Κρόνου στον Αιγόκερω (για πρώτη φόρα σε 500 χρόνια) έπεται να φέρει καθοριστικές αλλαγές στην καθημερινότητα μας. Η «σύζευξη» του Πλούτωνα και του Κρόνου είναι ένα γεγονός που έχει να συμβεί από το 1982 και προκάλεσε – ίσως – μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας, όπως την έναρξη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, την επανάσταση της δεκαετίας του 1960 και την οικονομική ύφεση της δεκαετίας του 1980.

Προτού, όμως, αρχίσετε να πιστεύετε ότι αυτή η ευθυγράμμιση θα προκαλέσει καταστροφικές επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, να σας ενημερώσουμε ότι οι αστρολόγοι δεν βλέπουν τα διαπλανητικά γεγονότα της επόμενης δεκαετίας ως αρνητικά. «Ο συνδυασμός του Κρόνου και του Πλούτωνα αφορά την ανακατανομή της εξουσίας», λέει στη Vogue η αστρολόγος Jessica Lanyadoo. «Σε κοινωνικό επίπεδο οι κυβερνήσεις και οι θεσμοί έχουν αρχίσει να καταρρέουν, με την παγκόσμια κοινότητα να είναι αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή κλιματική κρίση».

«Θα είναι ένα σπουδαίο έτος», προσθέτει ο αστρολόγος Chani Nicholas, συγγραφέας του You Were Born for This: Astrology for Radical Self-Acceptance. «Ελπίζω να σταματήσουμε να ελπίζουμε ότι οι καταστάσεις στην ζωή μας θα αλλάξουν ως διά μαγείας και να αρχίσουμε να επενδύουμε στη δημιουργία του κόσμου στον οποίο επιθυμούμε να ζούμε».

Οι αστρολογικοί χάρτες του 2020 υποδεικνύουν επίσης, τη γυναικεία ενδυνάμωση, που συνδέεται άμεσα με τη μεταφορά του Ουρανού μέσω του Ταύρου. «Οι αστρολόγοι βλέπουν το νέο έτος ως το σημείο καμπής από την πατριαρχία σε μια μητριαρχική εποχή», σχολιάζει η Juliana McCarthy, συγγραφέας του The Stars Within You: A Modern Guide to Astrology.

Η Vogue συγκέντρωσε τις βασικές ημερομηνίες που πρέπει να γνωρίζουμε για το νέο έτος:

Κey Αstrology Dates: Το 2020 αναμένεται να είναι μια σπουδαία χρονιά – τι σημαίνει αυτό για τα ζώδια;-1
©George Wolfe Plank/Conde Nast via Getty Images

Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας ευθυγραμμίζονται στον Αιγόκερω: 12 Ιανουαρίου

Η ευθυγράμμιση μεταξύ του Κρόνου, του Πλούτωνα και του Δία στον Αιγόκερω, έρχεται στις αρχές του 2020 σηματοδοτώντας την έναρξη των μετατοπίσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Η γραμμή που έχουμε λάβει από τους αστρολόγους, είναι ότι αυτό θα μας επηρεάσει και σε προσωπικό άλλα και σε κοινωνικό επίπεδο. «Το αίσθημα του φόβου γίνεται αρκετά πιο έντονο», σχολιάζει η Lanyadoo. «Πολλοί από εμάς θα αρχίσουμε να αμφισβητούμε τις σταθερές μας στο πλαίσιο των κοινωνικών συναναστροφών, θα εξετάζουμε και θα επαναπροσδιορίζουμε σχέσεις, ενώ θα αλλάζουμε τον τρόπο που σχετιζόμαστε με το σώμα μας ή την υγεία μας γενικότερα».

Ημερομηνίες Ανάδρομου Ερμή για το 2020: 15 Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου, 18 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου, 13 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου

Το 2020 ο Ερμής θα κινείται ανάδρομος σε 3 χρονικές περιόδους. Αναμφισβήτητα, είναι ίσως το πιο γνωστό αστρολογικό γεγονός, που όταν συμβαίνει προκαλεί ζητήματα σε κάθε μορφής επικοινωνίας. «Κάθε φορά που ο Έρμης κινείται φαινομενικά ανάδρομος πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, καθώς ότι έχει να κάνει με μετακινήσεις, διαπραγματεύσεις, γνωριμίες και αγορές μπαίνει στον πάγο». Παρ’ όλ’ αυτά, θεωρείται μια καλή στιγμή για ενδοσκόπηση και αυτογνωσία. Είναι μια καλή στιγμή για αναθεώρηση και επαν-αξιολόγηση, για αυτό αναθεωρήστε τις πεποιθήσεις σας και τον τρόπο που επικοινωνείτε με τα κοντινά σας πρόσωπα.

Ανάδρομη Αφροδίτη: 13 Μαΐου έως 24 Ιουνίου

Εάν είστε λιγότερο εξοικειωμένοι με την Ανάδρομη Αφροδίτη, αυτό συμβαίνει γιατί εμφανίζεται μόνο μια φορά κάθε 18 μήνες. Αυτό το γεγονός μπορεί να επηρεάσει τη δυναμική των σχέσεών μας δημιουργώντας προβλήματα στην επικοινωνία.«Μας ενθαρρύνει να δημιουργήσουμε μια βαθύτερη σχέση με τον εαυτό μας», σχολιάζει ο Nicholas.

Κey Αstrology Dates: Το 2020 αναμένεται να είναι μια σπουδαία χρονιά – τι σημαίνει αυτό για τα ζώδια;-2
©George Wolfe Plank/Conde Nast via Getty Images

Ανάδρομος Άρης: 9 Σεπτεμβρίου έως 13 Νοεμβρίου

Ο Ανάδρομος Άρης που συμβαίνει κάθε 26 μήνες, το φθινόπωρο του 2020, θα πραγματοποιηθεί μέσω του Κριού. «Στην αστρολογία, ο Άρης είναι ένας πλανήτης που βοηθάει τις διαπραγματεύσεις», σημειώνει η Lanyadoo. Στην πραγματικότητα το θετικό είναι, ότι όταν συμβαίνει αυτό το γεγονός, αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που μέχρι τότε θεωρούσαμε «τελειωμένες». «Το μόνο αρνητικό είναι ότι τα περισσότερα ζώδια αποκτούν αμυντική στάση στα πράγματα», συμπληρώνει.

Ολική Ηλιακή Έκλειψη: 14 Δεκεμβρίου

Η ολική ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη, συνδέεται με την εκπαίδευση, τη φιλοσοφία και τη θρησκεία. «Η ολική ηλιακή έκλειψη, είναι μια νέα αρχή», λέει η McCarthy, «συνδέεται πολύ με την εύρεση της αλήθειας στην επικοινωνία, την πολιτική και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Η συνοδός του Κρόνου και του Δία στον Υδροχόο: 21 Δεκεμβρίου

Το έτος θα ολοκληρωθεί με τη σύνοδο Κρόνου και Δία, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς θα δώσει το έναυσμα για μια τεράστια αλλαγή. «Ο Κρόνος και ο Δίας σχηματίζουν έναν συνδυασμό με ακριβώς μηδέν μοίρες – την αρχή του μέλλοντος», λέει η McCarthy στη Vogue.

Διαβάστε το ωροσκόπιο σας από τη Susan Miller κάθε εβδομάδα στο Vogue.gr.

MHT