Προετοιμασία
Σε ένα μπολ, διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα (όχι περισσότερο από 30 ° C) για 10 λεπτά έως ότου σχηματιστεί ένας παχύς αφρός. Σε ένα μπολ, τοποθετήστε το αλεύρι, τις λιωμένες μπανάνες, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σχηματίστε μια τρύπα με τα δάχτυλά σας και ρίξτε το νερό, το γάλα με τη μαγιά και το χτυπημένο αυγό. Δουλέψτε τα υλικά ανακατεύοντας σταδιακά το αλεύρι με τα άλλα υλικά με ένα ξύλινο κουτάλι. Συνεχίστε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Προσθέστε σταδιακά το μαλακό βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ζυμώστε με το χέρι για 5 έως 10 λεπτά. Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέστε λίγο αλεύρι. Είναι σημαντικό να αναπτυχθεί η γλουτένη στη ζύμη, επομένως αφήστε χρόνο για να φουσκώσει.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ σαλάτας και καλύψτε με ένα καθαρό πανί. Αφήστε για 1 ώρα σε ένα ζεστό μέρος (περίπου 20 ° C). Στο τέλος της πρώτης ανόδου, αφυδατώστε τη ζύμη: πιέστε την έτσι ώστε το αέριο (φυσαλίδες) να φύγουν. Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ή για τη διάρκεια της νύχτας, εάν είναι δυνατόν. Αυτή είναι η δεύτερη άνοδος που θα επιτρέψει στα αρώματα να αναδειχθούν.
Λιώστε 50 γρ βουτύρου και απλώστε το στην ορθογώνια ζύμη. Διανείμετε τα τσιπ σοκολάτας και συνεχίστε το ζύμωμα. Αφήστε το μείγμα να παραμείνει στο ταψί του για τουλάχιστον 40 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ή σε θερμαινόμενο φούρνο για λίγα λεπτά. Λάβετε υπόψη ότι η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 30 ° C. Αυτό είναι το τρίτο και τελευταίο κόλπο.
Όταν η ζύμη έχει αυξηθεί, περιχύστε τη με το χτυπημένο αυγό σε λίγο νερό. Ψήστε για 20 λεπτά στους 180 ° C. Καλή απόλαυση!
Διαβάστε επίσης | Μάθετε τα πάντα για το φετινό Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας