live-a-legacy-2024-η-πρωτοβουλία-που-ενδυναμώνει-τις-315327

Μία προσωπική ιστορία μπορεί να μας αγγίξει με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει η κινητήριος δύναμη για να χαράξουμε το δικό μας δρόμο. Αυτή είναι και η αποστολή του Live A Legacy 2024, που υλοποιείται για 6η χρονιά, με την κεντρική εκδήλωση να πραγματοποιείται το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στο Ωδείο Αθηνών, με ομιλίες και συζητήσεις αφιερωμένες στην γυναικεία ενδυνάμωση στον επαγγελματικό χώρο.

Το Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top έχει εξελιχθεί πλέον σε εκδήλωση-θεσμό με στόχο να υποστηρίξει ακόμα περισσότερες γυναίκες να οραματιστούν και να επιτύχουν την καριέρα των ονείρων τους. Η φετινή θεματική “Threads of success” εστιάζει σε αληθινές ιστορίες επιτυχίας που μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης τοποθετώντας στο επίκεντρο το ζήτημα της γυναικείας ενδυνάμωσης στον επαγγελματικό στίβο. Η εκδήλωση αφορά γυναίκες όλων των ηλικιών που δεν σταματούν να ονειρεύονται και να κυνηγούν τους στόχους τους.

Live a Legacy 2024: Η πρωτοβουλία που ενδυναμώνει τις γυναίκες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους-1
©Shutterstock
1/1
Native Share

Με κεντρικούς παρουσιαστές τη Λυδία Παπαϊωάννου και τον Γιώργο Καπουτζίδη, καταξιωμένοι ομιλητές και ομιλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μοιραστούν από την σκηνή του Ωδείου Αθηνών το δικό τους προσωπικό επαγγελματικό ταξίδι στους τομείς όπως η τεχνολογία, οι επιστήμες και η επιχειρηματικότητα. Μεταξύ των θεματικών θα είναι το ζήτημα της βιωσιμότητας με ομιλήτριες τις Δρ. Φιόρη Α. Ζαφειροπούλου, Ιδρύτρια των Fashion Revolution Greece, SOFFA και του Ερευνητικού Κέντρου Βιώσιμης Μόδας, και Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στην Οικονομική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Business & Technical University της Δανίας, ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ισότιμη ενσωμάτωση με ομιλήτρια την Χρυσέλλα Λαγαρία, Co-Founder & CEO της οργάνωσης Black Light Athens, η παρουσία των γυναικών στον κλάδο της τεχνολογίας με ομιλήτριες τις Δρ. Μαρίλη Νίκα, AI Product Lead της Google, California και Ελένη Ακτύπη, Managing Director της We Lead και ο ρόλος των ηγετών κάθε οργανισμού στην προώθηση της αλλαγής, με ομιλητές τη Γιάννα Ανδρονοπούλου, Γενική Διευθύντρια της Microsft Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα και τον Χρήστο Παρναβέλα, Head of Employee Engagement στη Lidl Ελλάς.

Live a Legacy 2024: Η πρωτοβουλία που ενδυναμώνει τις γυναίκες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους-2

Μέσω βιωματικών ομιλιών και θεματικών συζητήσεων, οι καλεσμένες/οι θα αναδείξουν τις δυσκολίες και τις επιτυχίες τους, με στόχο να κινητοποιήσουν τις γυναίκες, να ξεκινήσουν δυναμικά το επαγγελματικό τους ταξίδι και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους με αυτοπεποίθηση.

Οι δράσεις της Mastercard και του Women On Top για τη γυναικεία ενδυνάμωση δεν τελειώνουν όμως εδώ. Για 2η χρονιά επιστρέφουν τα Live A Legacy Mentoring Days, δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου στην Αθήνα στον πολυχώρο ATRAKTOS και το Σάββατο 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη στο χώρο του MonΑsty Hotel. Τα Μentoring Days έχουν στόχο να εμπνεύσουν και να εφοδιάσουν τις συμμετέχουσες με τα κατάλληλα εργαλεία για να αναγνωρίσουν τις αξίες τους, να θέσουν τους εργασιακούς τους στόχους, και να κάνουν το επαγγελματικό τους όραμα πραγματικότητα. Μέσα από την καθοδήγηση των ειδικών στην επαγγελματική ενδυνάμωση γυναικών του δικτύου μεντόρων του Women On Top, οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν fireside chats, να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους μέσα από mentoring sessions, και να συμμετάσχουν ενεργά σε διαδραστικά workshops για άμεση πρακτική εξάσκηση.

Παράλληλα, στo πλαίσιo των δράσεων του Live A Legacy, η Mastercard προσφέρει και φέτος την ευκαιρία σε όσες το επιθυμούν να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία μέσω των διαθέσιμων θέσεων έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρονται από τη Mastercard και τις εταιρείες που ανήκουν στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της.

Επισκεφθείτε την πλατφόρμα του Live a Legacy, και κάντε την εγγραφή σας δωρεάν για να εξασφαλίσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας, καθώς η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δυνατή μόνο κατόπιν εγγραφής.

Σημειώνεται ότι οι χώροι είναι πλήρως προσβάσιμοι σε ΑμεΑ, ενώ στην κεντρική εκδήλωση στις 18/5 θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Live a Legacy, και κάντε την εγγραφή σας δωρεάν για να εξασφαλίσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.

MHT