μια-online-συζήτηση-για-τη-θέση-της-γυναίκας-150705
©Facebook | Natassa Bofiliou

Tον Σεπτέμβριο του 2014, ιδρύθηκε η κοινότητα shesaid.so, μία διεθνής ομάδα αποτελούμενη από 12.000+ γυναίκες όλων των τομέων της μουσικής βιομηχανίας: καλλιτέχνες, δισκογραφικές εταιρείες, διαχείριση καλλιτεχνών, μουσική τεχνολογία, σύνθεση, κ.ά. Με έδρα το Λονδίνο και το Λος Άντζελες, το shesaid.so έχει 15 ενεργά τοπικά παραρτήματα – κοινότητες σε όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Βερολίνο και την Βομβάη. Το όραμα του shesaid.so είναι να συνδέσουμε και να ενδυναμώσουμε τις κοινότητες που δεν εκπροσωπούνται αρκετά στη μουσική βιομηχανία, με έμφαση στις γυναίκες.

To shesaid.so Athens εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2020, αποτελεί την Αθηναϊκή προσθήκη του διεθνούς κινήματος shesaid.so και την μοναδική, ως τώρα, στην Ελλάδα. Το shesaid.so έχει ως στόχο την αλλαγή των σημερινών συνθηκών στις οποίες βρίσκονται οι γυναίκες στη Μουσική και την Τέχνη, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ανεπαρκή εκπροσώπηση και έκθεση, ελάχιστες ευκαιρίες ανάδειξης του ταλέντου τους και πολλά φαινόμενα σεξισμού και παρενόχλησης. Παρόλο που παγκοσμίως παρατηρείται βελτίωση, η αλλαγή προς την ισότητα δεν ακολουθεί την επιταχυνόμενη ταχύτητα άλλων χωρών. Το γενικό σύνθημα του #shesaidsoAthens έγκειται στην ιδέα ότι το ταλέντο ξεπερνά το φύλο, την ηλικία, τις εθνικότητες και επικεντρώνεται αποκλειστικά στην έμπνευση, τη συνεργασία, την ποικιλομορφία και την ένταξη.

Μια online συζήτηση για τη θέση της γυναίκας στη μουσική βιομηχανία-1
©SHESAIDSO

Στο πλαίσιο του Athens Pride Week, το shesaid.so Athens προσκαλεί τις Νατάσσα Μποφίλιου, Sma Rag Da, Sugahspank!, Μέμη Κούπα, Μαρία Παππά και Αμαρία Κατσανεβάκη σε μία ανοιχτή συζήτηση γύρω από τη θέση της γυναίκας στη μουσική βιομηχανία. Το βίντεο θα μεταδοθεί την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 7:30μ.μ. στα επίσημα κανάλια του Athens Pride στο Youtube  και το Facebook.

Αυτή είναι η πρώτη δράση του shesaid.so Athens. Ο γενικός στόχος του είναι, μέσω συντονισμένων προσπαθειών, πρωτοβουλιών, δικτύωσης, πόρων, γνώσεων και εμπειρίας, να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα επαγγελματιών από όλους τους τομείς που θα ανατρέψουν το γνωστό καθεστώς και θα ανοίξουν το δρόμο προς την ισότητα.

Info: Το βίντεο θα μεταδοθεί την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στα επίσημα κανάλια του Athens Pride στο Youtube και το Facebook.

Διαβάστε επίσης | Her Precious: 3 δαχτυλίδια που ξυπνούν αναμνήσεις για τη Νατάσσα Μποφίλιου

MHT