ο-κάνιε-γουέστ-ανακοίνωσε-την-υποψηφι-147293
©Getty Images

Εάν αναρωτιόσασταν πώς το 2020 θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει πιο σουρεαλιστικό, έχουμε την απάντηση: Ο Κάνιε Γουέστ ετοιμάζεται για τον Λευκό Οίκο. «Πρέπει τώρα να εκπληρώσουμε την υπόσχεση της Αμερικής, εμπιστευόμενοι τον Θεό, ενοποιώντας το όραμά μας και οικοδομώντας το μέλλον μας. Κατεβαίνω ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ», έγραψε ο Γουέστ στις 4/7 στο Twitter, χρησιμοποιώντας το hashtag #2020VISION.

Μέχρι στιγμής, το μόνο σχόλιο της Κιμ Καρντάσιαν Γουέστ σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει Πρώτη Κυρία ήταν να σχολιάσει ένα emoji με την αμερικανική σημαία και να κάνει screengrab την ανακοίνωση του συζύγου της στο Twitter στις ιστορίες της Instagram. Την υποψηφιότητά του στηρίζει και ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk. «Έχεις την πλήρη υποστήριξή μου!», σχολίασε ο ιδρυτής της Tesla ως απάντηση στα νέα.

Ο Γουέστ εξέφρασε για πρώτη φορά την πρόθεσή του να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ πριν πέντε χρόνια, όταν του απονεμήθηκε το βραβείο Video Vanguard στα MTV VMA το 2015. Επανέλαβε τους πολιτικούς του στόχους στο Φεστιβάλ Καινοτομίας της Νέας Υόρκης τον περασμένο Νοέμβριο, λέγοντας ότι θα δώσει τη μάχη για να μπει στον Λευκό Οίκο το 2024. «Θα δημιουργούσαμε τόσες πολλές θέσεις εργασίας!» είπε τότε στο πλήθος. «Δεν πρόκειται να τρέξω. Θα περπατήσω».

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν τη δυσπιστία τους για τις δηλώσεις, με πολλούς να τονίζουν το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη υποβάλει κάποια από τα απαραίτητα έγγραφα για την υποψηφιότητά του (αν και θα μπορούσε να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος).

Διαβάστε επίσης | Style Decode: Kάθε σύνολο της Bella Hadid και μια νέα τάση