Με την άφιξη του καλοκαιριού η ιδέα ενός υπέροχου πικνίκ με φίλους σε πάρκα, κήπους και παραλίες μας αρέσει πολύ. Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά από νόστιμες, υγιεινές συνταγές για να γεμίσετε το καλάθι του πικνίκ σας.
Χούμους από τον Musa Dagdeviren

Υλικά:
200γρ. ρεβίθια 4 σκελίδες σκόρδου, θρυμματισμένες 1 πρέζα κύμινο 60 ml ταχίνι 2 κουταλιές σουσάμι 60 ml χυμό λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο σουμάκ 1/2 κουταλάκι αποξηραμένo τσίλι (νιφάδες κόκκινου πιπεριού) 6 κλαδάκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Στραγγίστε τα ρεβίθια που έχετε μουλιάσει από το προηγούμενο βραδύ, και στη συνέχεια μαγειρέψτε τα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 1½ ώρες). Στραγγίστε και αφήστε τα να κρυώσουν και μετά ξεφλουδίστε τα.
Πολτοποιήστε τα ρεβίθια μαζί με το θρυμματισμένο σκόρδο, το κύμινο και ½ ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι είτε με ένα πιρούνι είτε με ένα μπλέντερ.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ταχίνι, το σησαμέλαιο και τον χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, προσθέστε τα στον πουρέ από ρεβίθια. Εάν προτιμάτε μια πιο υγρή σύσταση, προσθέστε μια μικρή ποσότητα νερού για να αραιώσετε το χούμους.