@dariabydasha
@dariabydasha
@dariabydasha

Οι καλύτερες συνταγές για ένα υγιεινό πικνίκ

Από μια φρέσκια κρύα σούπα, έως μια τραγανή σαλάτα με ιαπωνική σάλτσα και ένα σπιτικό χούμους, ακολουθούν μερικές νόστιμες συνταγές για ένα υγιεινό πικνίκ.

Με την άφιξη του καλοκαιριού η ιδέα ενός υπέροχου πικνίκ με φίλους σε πάρκα, κήπους και παραλίες μας αρέσει πολύ. Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά από νόστιμες, υγιεινές συνταγές για να γεμίσετε το καλάθι του πικνίκ σας.

Χούμους από τον Musa Dagdeviren

 


©Unsplash

Υλικά: 

200γρ. ρεβίθια
4 σκελίδες σκόρδου, θρυμματισμένες
1 πρέζα κύμινο
60 ml ταχίνι
2 κουταλιές σουσάμι
60 ml χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο σουμάκ
1/2 κουταλάκι αποξηραμένo τσίλι (νιφάδες κόκκινου πιπεριού)
6 κλαδάκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Στραγγίστε τα ρεβίθια που έχετε μουλιάσει από το προηγούμενο βραδύ, και στη συνέχεια μαγειρέψτε τα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 1½ ώρες). Στραγγίστε και αφήστε τα να κρυώσουν και μετά ξεφλουδίστε τα.

Πολτοποιήστε τα ρεβίθια μαζί με το θρυμματισμένο σκόρδο, το κύμινο και ½ ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι είτε με ένα πιρούνι είτε με ένα μπλέντερ.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ταχίνι, το σησαμέλαιο και τον χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, προσθέστε τα στον πουρέ από ρεβίθια. Εάν προτιμάτε μια πιο υγρή σύσταση, προσθέστε μια μικρή ποσότητα νερού για να αραιώσετε το χούμους.

Για το σερβίρισμα, πασπαλίστε σουμάκ, αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (κόκκινη πιπεριά) και μαϊντανό. (σερβίρει 4 άτομα )

 

Οι υγιεινές τηγανίτες του Wild & the Moon

 


©Unsplash

Υλικά:

260γρ. νιφάδες φαγόπυρου
245γρ. γιαούρτι καρύδας
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορος

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις νιφάδες φαγόπυρου, τη μαγιά και τον λιναρόσπορο. Προσθέστε το γιαούρτι καρύδας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι. Στη συνέχεια φτιάξτε μια μπάλα με τη ζύμη και διαιρέστε την σε 6 μικρές μπάλες. Ζυμώστε τις όσο το δυνατόν πιο λεπτές γίνεται. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το λάδι της επιλογής σας. Μαγειρέψτε για 2/3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε τηγανίτα.

 

Η καλοκαιρινή σαλάτα της Kourtney Kardashian

 


©Unsplash

Υλικά:

Για τη σαλάτα

1 μεγάλο μαρούλι
100 γρ. ντομάτες
60 γρ. βιολογικές πιπεριές
120 γρ. βιολογικό ψιλοκομμένο αγγούρι
1/2 ψιλοκομμένο βιολογικό αβοκάντο
40γρ. σπόροι ροδιού
40γρ. κουκουνάρι

Για το dressing

4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μέλι και μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξίδι

Εκτέλεση:

1. Προσθέστε μαρούλι σε ένα μπολ σαλάτας.
2. Προσθέστε τις μισές ντομάτες πάνω από το μαρούλι.
3. Κόψτε τις πιπεριές και το αγγούρι και προσθέστε τα στο μπολ.
4. Προσθέστε τους σπόρους ροδιού και το κουκουνάρι.
5. Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε μαζί όλα τα υγρά συστατικά για το dressing.
6. Προσθέστε καρυκεύματα στο dressing και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά το λάδι, το ξίδι και η μουστάρδα.
7. Όταν είναι έτοιμη για το σερβίρισμα, περιχύστε το dressing πάνω από τη σαλάτα.

 

Η κρύα σούπα με αρακά του Taku Sekine

 


©Unsplash

Υλικά:

αρακάς (όση ποσότητα επιθυμείτε)
αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράστε τον αρακά σε αλατισμένο νερό. Μαγειρέψτε τον μέχρι να είναι λίγο πιο βρασμένος από al dente. Στραγγίστε τον, αλλά κρατήστε μια χούφτα μπιζέλια για την διακόσμηση. Ανακατέψτε ενώ είναι ακόμα ζεστός. Εάν το μείγμα είναι πολύ παχύρρευστο, προσθέστε λίγο νερό. Μόλις η σούπα είναι λεία και καλά αναμεμειγμένη, αφήστε την να κρυώσει. Όταν κρυώσει, προσθέστε αλάτι και ελαιόλαδο.

 

Η Ιαπωνική σαλάτα με αγγούρι της Chrissy Teigen

 


©©cravingsbychrissyteigen

Υλικά:

6 αγγούρια κομμένα σε λεπτές φέτες
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζεστό σησαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη dashi
1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι

Εκτέλεση:

Βάλτε τα αγγούρια και το αλάτι σε ένα μπολ και αφήστε τα για 15 λεπτά. Ενώ τα αγγούρια μαρινάρονται, χτυπήστε ελαφρά το ξίδι, το σησαμέλαιο, τη ζάχαρη, τη σκόνη dashi και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Μην στραγγίζετε το υγρό από τα αγγούρια! Προσθέστε την σάλτσα και το σουσάμι. Σερβίρετε αμέσως!

Τα vegan brownies της Camille Azoulai

 


©Unsplash

Υλικά:

250γρ. φασόλια σε κονσέρβα
2 κουταλιές της σούπας chia
50γρ. καθαρό κακάο
50γρ. ζάχαρη καρύδας
50γρ. ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
1 κουταλιά της σούπας baking powder
3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τους σπόρους chia με 6 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήστε το για 10 λεπτά. Ρίξτε τους σπόρους chia με το νερό τους σε ένα μπλέντερ, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε. Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί 12 x 23 cm και ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάλτε το brownie από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το κόψετε σε κομμάτια.

Διαβάστε επίσης | Η συνταγή πίσω από τα αγαπημένα αυγά ποσέ του Christian Dior

Scroll to Top